lördag 13 april 2019

Lördagsgodis 2019 vecka 15

Var tvungen att kolla en extra gång ... Är det redan vecka 15!? Oj ... Dags att plocka fram lite Lördagsgodis från den gångna veckan!


Godisbit nr 1
En plötslig blomma! Jag köpte ju i somras en doftpelargon, en 'Mosquito Shocker', och oftast köper man dem inte så mycket för blommorna som för bladens doft när man vidrör dem. Men så klart har de ju även blommor. Vackra sådana. Den här stoltserade dessutom med en stor blomma, ofta brukar de vara rätt små. Tänk så naturen hittar på!

Jag trodde den till höger var trasig men nej, tydligen inte ...
Däremot verkar den där horisonthjälplinjen på kameran var mindre funktionsduglig.

Godisbit nr 2
Att byta glödlampa i bilen på två minuter! Bilfanskapet tyckte redan när mamma och pappa var här i februari att en lampa i bak behövde bytas. Men sedan så var bilen tyst ett tag om det, den slutade tjata. Men så klart började den igen. Så jag köpte nya bombillas, glödlampor, och i veckan tog jag tag i det där med att byta dem. Det tog bara någon minut! Jag vet hur vi krånglat när vi bytt lamporna där fram, jag vet bilar vi haft där vi helt enkelt inte klarat av det själva. Här var det gjort i ett nafs och inget krångel: öppna luckan, kläm ihop och lyft ur enheten med de tre glödlamporna, vrid ur den trasiga glödlampan, vrid i den nya och hela, sätt tillbaka enheten, tryck till och stäng luckan. Häpp!

Bra att jag vet hur man gör! Nu ska jag bara se till att köpa rätt lampa också eftersom det inte alls var den som var trasig som jag bytte ut, bilen tjatar fortfarande.

(Det har sina nackdelar med att ha språket i bilen inställt på engelska medan manualen är på spanska ...)

Stranden nedanför IKEA.
Vi åkte ned för att titta på det stora skeppet som åkte förbi.
Gigantisk strand och stora parkeringsmöjligheter,
misstänker att här är det fullt om en månad eller så.

Godisbit nr 3
Påsklov! En hel vecka framför oss där vi inte behöver ställa någon väckarklocka!

7 kommentarer:

  1. Kanske är påsklovet den bästa godisbiten för er. Hoppas ni får fina dagar och kan hitta på roliga saker att göra. Men att ta det lugnt hemma är ju också helt ok.
    Ja, att byta lampor i bilen kan vara meckigt. Lärde mig på min Golf hur det gick till och gjorde det ett par gånger. Bra gjort att du fick till det men lite snopet att det var fel lampa. Men nästa gång så...
    Doftpelargonen är verkligen fin och bäst är ju förstås doften. Har haft en men den överlevde inte utan oss på plats.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är härligt med påsklov nu! Har röjt en del i trädgården i dag, vädret är skönt!

      Måste kolla vilken lampjäkel det är som är paj,suck!

      Radera
  2. 1. Mosquito Shockerns blomma är otroligt vacker, alldeles för vacker med tanke på vad blommans syfte är - egentligen;-) Ska bli intressant att läsa sedan om den funkar också för att avskräcka myggor. Om den inte gör det, kan jag rekommendera tomatplantor. Inga getingar, inga myggor:-)

    2. Du verkar inte köra en Peugeot ser jag, för då är det absolut verkstad som gäller för byta av lampor, både fram och bak! Skrattade gott att du lyckades byta fel lampa. Skulle kunna vara som du just nu och berätta hur man ser att en glödlampa är trasig, men jag låter bli;-)

    3. Just ja, det är ju Semana Santa i Spanien. Njut av fina sovmorgnar och inga väckarklockor. Lyx ju!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den är fantastisk, fler har slagit ut nu!

      Nix, vi har en Mercedes B200. Är dock uppvuxen med Peugeot men de var "meckbara", tror pappa i stort sett gjorde om allt på den äldre av dem. Många barndomsminnen ... :D

      Radera
  3. En sån där blomma som på första bilden har jag haft. Den dog. Möjligen var det sekatördöden? Minns inte riktigt ;-)

    Att byta glödlampa i bilar kan vara huuur marigt som helst! Att köpa glödlampor nuförtiden är ännu svårare... Halvduktigt jobbat av dig! :-D

    Påsklov låter inte alls fel! Av nån konstig anledning har Anders alltid mobilen ställd så den ringer 07:30 på mornarna även om vi inte behöver upp. Mycket märkligt beteende... Jag bryr mig dock inte alls om den där signalen, om jag inte behöver upp :-) (Det är just det som brukar få mig ur sängen - behovet, alltså ;-) ).

    SvaraRadera
  4. Fin liten blomma!
    Bra gjort med lampan. Jag skulle nog inte ens försökt.
    Så härligt med Semana Santa!

    SvaraRadera
  5. Ett lov är aldrig så skönt som strax innan det börjar ;)

    SvaraRadera