lördag 9 januari 2021

Lördagsgodis 2021 vecka 1

Först och främst, god fortsättning på det nya året!

Skålen är renskrubbad efter förra året och det är dags att ställa fram årets första godisbitar från den gångna veckan!

Godisbit nr 1
Solsken! Regnet har öst ned i några dagar och vi har huttrat som bara den. Det har varit riktigt ruggigt då det kommit 180 mm på tre dagar, 10-11 grader och blåst. Så gissa hur härligt det var att i dag stiga upp till en sol som gjorde sitt bästa för att värma oss! Mer regn är på väg men prognosen lovar sol framåt onsdag.

Godisbit nr 2
Ett helt paket med ljus! Sonen har fyllt ett helt paket med tårtljus. OK, han fyllde den 1 januari men eftersom jag inget skrev förra veckan så får det vara med i denna godisskålen. 16 år har han fyllt, den lille plutten. Jisses ...

Godisbit nr 3
Snart påfyllt vedförråd! De senaste dagarna har brasan varit igång så mycket som möjligt och veden är nästan slut, bara någon enstaka klabb kvar. Jag skickade i går ett WhatsApp-meddelande till Nacho, vedkillen, och frågade om han kunde komma med en leverans och han sa att han kunde komma nästa vecka. I dag hörde han av sig och frågade om han kunde komma senare i dag. Så jag hoppas han kommer snart med en kubikmeter ekklabbar. Hade gärna velat ha eukalyptus men det var slut. Ek funkar bra det med.

Godisbit nr 4
Nästan utslagen knopp! Kamelians knoppar har en tendens till att falla av om plantan inte riktigt gillar läget, den är lite kinkig och så klart blir det värre i en kruka än om den planteras i rabatten. Hoppas-hoppas att denna kommer att slå ut, det är så nära nu!

Godisbit nr 5
Semester! Efter att ha jobbat sju dagar på raken har jag tre dagars ledighet och sedan en veckas semester på det. Jag är nu inne på dag nummer två av tio. Så himla skönt! Känner mig lite slut i skallen.

8 kommentarer:

 1. Sååååå glad jag är att du är tillbaka med din godisskål på lördagar. Saknade dig och godisbitarna förra lördagen.
  Har sett "Spanienvädret" på BBC och det är inte att leka med, varken i Malaga eller i norra Spanien. Så ni verkar ha klarat är hyfsat i alla fall. Å med nytt ved på G så...
  Stort, stort GRATTIS till sonen. 16 år, då är han ingen plutt längre skulle jag säga;-)
  Håller tummarna att din knopp klarar sig och att du kan visa upp "resultatet" i nästa veckas skål.
  Äntligen semester! Du har ju inte haft någon semester sedan du började ditt nya jobb. Så långa veckor måste ha kommit som en chock för systemet efter "ama de casa"-tillvaron. Men du har ändå kämpat på riktigt bra. Jag menar du hann ju till och med kommentera nästan varje inlägg hos mig. Så bra jobbat där!
  Men nu får du njuta av din semester - enjoy!

  PS. Visst har jag berättat att min pappa också föddes den 1 januari. DS.

  SvaraRadera
 2. God fortsättning på det nya året! Har saknat dig!Väntade på godisbitar förra veckan men du städade kanske skålen då. Hur som så är det roligt att skålen nu är påfylld. Så skönt att solen är tillbaka och dte gör ju stor skillnad.
  Så roligt med kamelian. Och de är ju så vackra. Tror inte min i Spanien har överlevt.
  Fint med en vedleverans för regnet tar ju fukt med sig så bra att komplettera elen med levande eld.
  Stort grattis i efterskott till sonen Hela 16 år. Dags att börja övningsköra. Eller är det senare i Spanien....(Våra döttrar fyllde den 2/1.)
  Önskar dig en skön semester och kanske tar ni en tur några dagar. Men annars är det ju skönt att vara hemma också. Men miljöombyte piggar ju upp.
  Önskar dig sköna dagar.

  SvaraRadera
 3. Alltid trevligt att få smaka dina godisbitar!
  Såg att det varit riktigt busväder i Spanien ... skönt att ni får lite sol efter regnandet - och så bra att ny ved är beställd.
  Grattis i efterskott till sonen! Åren går fort!
  Ha en fin söndag - och njut av flera lediga dagar!

  SvaraRadera
 4. God fortsättning! Jag saknade också förra veckans godisskål och är glad att du är tillbaka :-)

  Här har vi också haft uschligt väder på sistone, men enligt väderspågubbarna ska vi få solen tillbaks imorgon. Hoppas dom har rätt! Just nu försöker den faktiskt skingra molnen, fast jag undrar om den kommer att lyckas...

  Stort GRATTIS till sonen!

  Skönt med en värmande brasa. Här får vi nöja oss med gasvärmemanicken och en AC som funkar lite när den vill. Oftast vill den inte. Projekt att ta tag i nu efter helgerna.

  Håller tummarna för knoppen!

  Ha en härlig och välförtjänt semester :-)

  SvaraRadera
 5. Ser så himla fint ut hos dig! Hos mig är det yrsnö och blåst ... Njut nu av din välförtjänta ledighet!

  SvaraRadera
 6. Vad härligt att ni fick solen tillbaka. Det är ju där hos er den ska vara.
  Just det, ni har ju öppenspis, vad härligt. Nu ser jag den framför mig. Kan behövs i de dåligt isolerade husen i Spanien.
  Njut av din semester!
  Kramar!

  SvaraRadera
 7. Svar: Så kul att vi är rörande överens om frimärkena. Ge mig Greta en gång till och jag DÖR;-)

  SvaraRadera
 8. Härligt att du är tillbaka med godiset du har varit saknad. Hoppas att knoppisen slår ut och inte faller på marken. Usch vilket ruskväder det var och ruggigt inomhus. Vi har dessvärre inte öppen brasa men en gaskamin som leder värme. Såklart har vi förberett skorsten så det blir nog brasa inom sinom tid. Stort GRATTIS till 16 åringen!!!
  Trevlig semester <3

  SvaraRadera