måndag 8 februari 2021

Vädret i juni 2020

Nu var det så länge sedan som juni var men jag vill ändå skriva några rader.om den första sommarmånaden förra året. Än har jag inte gett upp på mina sammanställningar så jag hoppas att resten kommer snart så att jag åter är ikapp.

Men först en tillbakablick på juni!

Det där är ju ingen direkt väderbild men däremot ett resultat av vädret. Jag hittade den där saken liggandes på plasttaket och fattade inte vad det var, såg den ju först underifrån. Men sedan såg jag att det var ett av fästena till det stora parasollet som givit upp. Efter en veckas blåsande i solen så gav den helt enkelt upp i sömmarna. Tur att man har nål och tråd ...

Nej, det är faktiskt inte moln utan dimman som kommer vällande upp från havet strax före 9 på morgonen ...

... så att det en stund senare börjar nå upp över grannarnas tak ...

... och slutligen även oss. En halvtimme tog det för dimman att krypa upp till oss, en speciell typ av dimma som jag hoppas kunna komma återkomma till. 

När solen sedan steg högre brändes det bort och det blev - som så ofta - en strålande vacker dag.

Det var rätt badert i juni! Förutom den blåsiga början så var det en ganska normal månad vädermässigt om jag jämför med de andra åren.

(För den som tittar på statistiken och diagrammen nedan kanske jag bör tillägga att nej, det regnade inte den 4:e juni. Det var jag som råkade dra på vattenspridaren lite för mycket.)

Juni 2020
 1, 27° C, sol
 2, 25° C, sol, lite moln
 3, 31° C, sol, disigt
 4, 25° C, molnigt, blåsigt och lite regn
 5, 27° C, molnigt och blåsigt
 6, 30° C, sol, blåsigt
 7, 27° C, sol, lite moln, blåsigt
 8, 26° C, sol, blåsigt
 9, 27° C, sol, lite moln, blåsigt
10, 27° C, sol, lite blåsigt
11, 25° C, sol, jätteblåsigt
12, 24° C, molnigt
13, 25° C, sol
14, 27° C, sol, blåsigt
15, 30° C, sol
16, 32° C, sol, blåsigt
17, 29° C, molnigt
18, 26° C, sol, lite moln
19, 28° C, sol
20, 28° C, sol
21, 31° C, sol
22, 31° C, sol
23, 31° C, sol
24, 28° C, sol, disigt
25, 27° C, sol
26, 31° C, sol, lite blåsigt
27, 33° C, sol
28, 30° C, sol
29, 31° C, sol
30, 28° C, sol, disigt

Månadens snittemperatur dagtid: 28,2° C

🌞

Statistik från väderstationen (klicka på bilderna så blir det nog lite tydligare):


Average är genomsnittstemp under hela dygnet.

🌞

Till sist, en titt på när solen gick upp och sedan ned den första dagen i månaden:

Amanecer - gryning
Salida del sol - soluppgång
Cenit - zenit
Puesta del sol - solnedgång
Anochecer - skymning

Om solens vandring: information och bild från http://salidaypuestadelsol.com/

🌞

Vad gäller blåsigt: det blåser nästan alltid lite här på Solkusten. Har jag skrivit blåsigt så har det verkligen blåst! Och som tidigare, det här är helt hur jag har uppfattat det och vad vår väderstation här hemma har sagt till oss. Vädret och temperaturen i Málaga eller Marbella kan skilja sig åt en del mot hur vi har det här i Benalmádena.

🌞

Planen är att göra en sammanställning efter varje månads slut och det finns sedan januari 2015. Klicka på etikett Väder för att hitta de andra. Man kan även i sökrutan leta upp en viss månad, de är rubricerade enligt samma princip.

7 kommentarer:

 1. Oj, juni 2020 känns avlägset. Men fint att bli påmind om att det även i år kommer att komma en juni månad och kanske med mindre begränsningar.
  Spännande och vackert med dimman som sakteliga kommer upp till er och sedan löses upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ett tag sedan men faktiskt lite trevligt att tänka tillbaka. Och går jag sedan tillbaka för att kolla hu vädret brukar vara i juni så spelar publiceringsdatumet inte så stor roll. 😜

   Dimma är spännande. Och lite läskigt.

   Radera
 2. Den där dimman som kommer inrullandes från havet är inte helt ovanlig här heller, men den brukar lösas upp rätt snabbt.
  Haha! Du skapar alltså dina egna oväder? :-D

  Bättre sent än aldrig att ta tag i väderrapporterna :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här kan dimman ligga kvar länge, det är det som är lite speciellt, tror jag. Det kommer mer om det, håller på att samla lite info.

   Japp, det regnar ju så lite här på sommaren så då får man hjälpa till!

   Radera
 3. Det var nära att jag missade ditt inlägg. Det kom inte upp på min blog roll förrän idag. Konstigt. En himla tur att jag hittade inlägget. Lite värme och sol, ja även dimma gör gott när det är 12 minusgrader ute i skrivande stund.

  När jag såg första bilden så trodde jag faktiskt att det var ett munskydd som du sytt själv, men där "remmarna" saknades. Gissa att jag fick mig ett gott skratt när jag läste vad det verkligen var - hahaha:-)

  Fortsätt bara med sommarmånaderna 2020. Jag menar okej, 2020 var visserligen ett pissår på grund av pandemin, men jag har inte det minsta emot att njuta av dina sommarmånader mitt i vintern här:-)

  SvaraRadera
 4. Ja bättre sent än aldrig måste jag tillstyrka och hålla med Ditte. Visst hade vi badväder i buni månad som de andra sommarmånaderna. Jag har tyvärr inte lika koll som du. Däremot gillar vi friska vindar=)
  Ja jag tycke även att det såg ut som ett munskydd som hade blåst bort med vinden men ack nej. Idag skiner Sevilla solen i 20 graders skugga.
  Ha en trevlig Alla hjärtans helg <3

  SvaraRadera
 5. Väder är ju spännande på flera sätt - såna där dimbankar har jag upplevt, det ser märkligt ut. I Stockholm fortsätter den vackra vintern!

  SvaraRadera