lördag 20 februari 2021

Lördagsgodis 2021vecka 6 och 7

Jaha ja, det får helt enkelt bli så att det ibland blir en dubbelgodispåse. När jag jobbar helg så räcker orken till att äta middag och slänga sig ned i soffan ungefär. 

Men i dag har jag inte jobbat för nu har jag ...

Godisbit nr 1
Semester! Gu va skönt med en veckas semester. På måndag börjar Semana Blanca, Sportlov, även här i Spanien men sporta är nog inte det jag tänker på. Nä, det blir nog mest att bara vara, hoppas på fint väder och sitta ute och läsa i solen, ta en promenad vid havet, komma i kapp lite med saker som tyvärr ju alltid måste göras. Klippa gräsmattan, städa, läsa in om skolor för sonen och hans kommande läsår ...

Förstår du inte teckningen så är det en syftning på Baby Yoda,
en figur i The Mandalorian, en serie i Star Wars-universumet.

Godisbit nr 2
Födelsedag! Jodå, jag har firat den i veckan, i onsdags närmare bestämt. Samtidigt som alarmet på mobilen gick igång så började mina herrar med hög röst sjunga "Ja må hon leva" och trädde in med en bricka fylld med ljus, tekopp och presenter. Det första jag skulle göra var att kolla WhatsApp och där fanns det fina grattiskortet (se ovan). Mannen min är fantastisk på att teckna! Nu har jag ny mobiltelefon som jag kämpar lite med att komma överens med. Pch så har jag nya trådlösa hörlurar, de där trådarna höll på att driva mig till vansinne för de blev alltid råttboknutar.

 

Godisbit nr 3
Ny orkidé! Vad skyller man på när man kommer hem med en ny orkidé och mannen min suckar. Jamen vaddå? Grattis till mig från mamma och pappa, liksom!

Visst är den fin! Det är inte en brudorkidé som de andra jag har utan denna är en dendrobium. Så fin i sin enkelhet!

 

Godisbit nr 4
Mina braständare! De där vita stinkande klossarna som man tänder grillen med började ta slut medan mängden stearin från julens ljus och äggkartonger började bli lite mycket. Så jag tog mig tiden att fixa till nya braständare. Himla bra är de! 


Råkade dessutom få en massa "slamsor" som var totalt indränkta i stearin och de visade sig vara superbra men på ett annat sätt! När man tänder brasan behöver vi nämligen fort får upp hög värme för att ta bort "locket" i skorstenen och till detta är de här bitarna superbra då de brinner med stor kraft men inte så länge. Men med locket borta kan den andra tändaren ta över, den som brinner i nästan 10 minuter. Den får fjutt på den envisa spanska veden.

Godisbit nr 5
Doften av jordgubbar! Inte jordgubbsdoft i ljus och essenser utan just det att stoppa näsan i en låda med jordgubbar! Helt fantastiskt! När jag väntade sonen hade jag de där tre första känsliga månaderna i början av sommaren och åh så jag luktade på jordgubbar, köpte en låda på lunchen och vräkte i mig. Perfekt med den så viktiga folsyran!

Som jag sagt tidigare så är det ju inte samma slags jordgubbar här i Spanien men ack så de doftar gott de med! Och visste ni det att jordgubbar egentligen inte smakar så mycket, även de svenska. Nej, det mesta sitter faktiskt i doften!

 

Godisbit nr 6
Elgitarr! Sonen spelade under förra läsåret gitarr, tyvärr fanns inte det som alternativ nu i 4 ESO. Himla synd. Vi har dock hört honom plinka lite där inne emellanåt under hösten så intresset avtog inte helt. Kul. Jag är lite avis på de som bara kan ta fram gitarren och spela vid en lägereld. Hur som helst så fick sonen för sig att han nu vill ha en elgitarr för pengarna han fick i födelsedagspresent av sin mormor och morfar. Så nu spelas det elgitarr, minsann. Som tur är kan den kopplas till hörlurar och dator även om han även har en förstärkare. Men mest tur är det att intresset ändå finns kvar.

Godisbit nr 7
Utveckling! I veckan har jag gått på kurs och lärt mig en massa saker på jobbet. Jag kan åter igen konstatera att jag gillar att lära mig nya saker. Kan man sedan med de nya kunskaperna hjälpa kunderna så är det ju ett stort plus. Men som sagt, det roliga för mig är att lära mig nytt!

Godisbit nr 8
Snabbfix som funkar! Jag kände för några veckor sedan av ryggen och det sammanföll med att Lidl sålde svankstöd. Så jag köpte ett och jag tycker det har hjälpt. Problemet är att det sitter inte på plats utan när jag reser mig från kontorsstolen så ramlar det ned på sitsen. Hur irriterande som helst. Men med lite sprätt, resårband och några stygn sitter nu kudden på plats precis där den ska sitta på kontorsstolen - oavsett om jag sitter där eller ej.

8 kommentarer:

 1. Det var en välfylld godisskål efter två veckor!
  Först och främst - stort, stort GRATTIS i efterskott! Å din man är verkligen otroligt duktig på teckningar. Han borde erbjuda sina tjänster till tidningar. Jättekul med ny mobil. Du får nog berätta vad du fick för telefon - iPhone eller Android. Gissar på det senare.
  Orkidéer trivs ju med dina gröna fingrar, så det är inte så konstigt att de får följa med dig hem;-)
  Vem hr sagt att svenska jordgubbar smakar nåt???!!!!! Inte jag! Tycker de spanska gubbarna är både sötare och mera "smakintensiv" om du frågar mig.

  Härligt med en semestervecka. Hur många veckor semester har du? Här har de flesta företag nu 6 veckor semester istället för fem. Njut av det fina vädret och gör nåt roligt... trots alla restriktioner.

  SvaraRadera
 2. Väldans många fina godisbitar! Jag älskar nog alla jordgubbar, tror jag. Ny mobil - jo, det tar ett tag, jag vet ... Fin orkidé och kul med sonens musik, för att kommentera några av dina "bitar".
  Hoppas du får njuta och lata dig lite under ditt "sportlov"!

  SvaraRadera
 3. Vilken läcker och generös godisskål! Skönt med semester en vecka och hoppas d kan koppla av och njuta och inte behöva ta tag det praktiska. Om du nu inte vill förstås...
  Stort grattis i efterskott! Roligt med en ny mobil och nya lurar. Jag är så förtjust i mina trådlösa. Härligt med en n orkidé. De kan man ju aldrig ha för många av. Har en liknande men orange- gul. Roligt med orkidéer i variation. Och helst många.
  Önskar dig en njutbar semestervecka.

  SvaraRadera
 4. En välfylld godisskål! Först - Grattis i efterskott! Din man är verkligen duktig! Ja, ny mobil brukar kunna fresta tålamodet en del innan man är överens med den :)
  Minns när du berättade om dina braständare ... länge sen jag gjorde några själv - det blir liksom aldrig av.
  Kul att sonen musikintresse håller i sig!
  Ha nu en skön semestervecka!

  SvaraRadera
 5. Verkligen en välfylld godisskål - tack för den!

  Stort GRATTIS till dig såhär lite på efterkälken, men du har ju flera dagar kvar på födelsedagsmånaden. Perfekt med ledighet då så du verkligen kan njuta!

  Jag börjar bli lite mer kompis med min nya mobil nu, men är fortfarande klåfingrig när det kommer till att träffa av "tangenterna" och kommer åt en massa appar i tid och otid. Men jag har i alla fall lagt undan kamera-kameran helt nu :-)

  Ha nu en skön söndag och en fin start på ledigheten!

  SvaraRadera
 6. Grattis i efterskott🎉🎈🎁🌷🌺!
  Många trevliga godisbitar i skålen idag.
  Härligt med semester, hoppa du får riktigt gott väder också.
  Bra braständare, mannen använder ungefär samma metod.
  Härligt med färska jordgubbar, mums!
  Bra att du fortfarande gillar att lära nya saker, jag blir bara slöare och slöare, men gillar faktiskt det.
  Njut av ledigheten!

  SvaraRadera
 7. Grattiskramar skickas bättre sent än aldrig!!
  Skönt att du har fått en beckas ledighet med att fått gjort lite hemmasysslor. Ja visst är det kul att få lära sig nytt även när det gäller ny mobil=)
  Underbar Orkidé!! Jordgubbar hör till mina favoriter även om de inte smakar såsom de doftar. Skönt att du hitta avlastning för din rygg.
  Ha en fortsatt bra vecka <3

  SvaraRadera
 8. Fint att godispåsen är tillbaka och den är välfylld. Bäst är kanske ledighet och födelsedag. Stort grattis, om än lite sent.
  Hoppas din semestervecka är både vilsam och rolig.

  SvaraRadera