söndag 8 augusti 2021

Lördagsgodis 2021 vecka 26 till 31

Men asch, nu blev det ett sådant där jättehopp i bloggen igen! Och så har ni undrat var jag hållit hus, om jag är hemma, eller ...? 

Nä, det är ju det jag inte har varit! Vi har haft några byråkratiska semesterveckor i Serbien med bara en liten surfdosa och kom hem nu i fredags. Hoppas kunna skriva lite om dessa veckor för det är ju .... intressant. Men här kommer det i alla fall en ganska så stor serbisk godisskål.

Godisbit nr 1
Att resan gått bra! Trots stressen innan med alla PCR-tester och registreringar hos hälsomyndigheter så flöt allting på både fram och tillbaka.

På hemvägen hade vi en riktigt god lunch vid mellanlandningen i Zürich. Mannen min njöt av röstin han beställde in (se bilden). Sonen åt en köttstuvning och makaroner som var hur god som helst och jag åt en ostpaj med en väldigt god sallad till.

Godisbit nr 2
Nya bokmärken! Jodå, jag har ett helt litet gäng med nya bokmärken att presentera. Jag har rotat runt/rensat/städat i svärmors hus och hittade då dessa. 

Godisbit nr 3
Fårvallning! Svärmors hus ligger verkligen ute på landet med åkrar och bönder runtom. Lite roligt var det att på altan sitta och se den unge killen (man skymtar en röd tröja) valla fåren - och två getter! Lammen ville inte riktigt som han ville så han hade lite pyssel med att hålla ihop flocken ibland.

Vi fick höra att den där killen, fåraherden, under vintern bor på barnhem inne i Belgrad. Under sommaren försöker de hitta boenden på landet och denna typen av uppgifter åt barnen så att de får komma bort ifrån barnhemmet några månader. Fint, tycker jag.

Godisbit nr 4
Hjälp i trädgården! Tomten är ganska stor, allt lutar, gräset har inte klippts sedan i våras och det såg rätt ovårdat ut. Vi fick hjälp av två män som kämpade i många varma timmar med att trimma ned gräset och klippa bort de grenar som jag ville ha bort. 

- De som var innan har inte gjort ett så bra jobb! sa Zoran och pekade på gången som var täckt med gammalt avslaget gräs.

När de två männen gick var det sopat och så fint överallt!

Godisbit nr 5
Många skratt över svärmor! Hon gillade att köpa saker och jag upptäckte att hon hade köpt en hel del täcken, filtar och kuddar som stuvats undan i bäddsofforna. Att det fanns förvaring under dem visste jag. Men jag höll på att smälla av när jag insåg att det var förvaring under sängen också och där fanns ännu mer!

Jag samlade ihop allt på ett ställe, sorterade, vek ihop och la i sådana där "sugihoppåsar" så att det tar mindre plats och inte utsätts för eventuella kryp. Vi har även tagit med oss några härliga tjocka täcken hit till Spanien.

Godisbit nr 6
Vacker lavendel! Jag plockade lite sent av lavendeln och gjorde buketter. De fick hänga på tork och sedan slog jag bara gasväv runt för att det inte skulle smula, hann inte repa och göra kuddar av det. Nu finns det små buketter lite här och där i huset.

Godisbit nr 7
Nyasfalterat! Medan vi var i huset så började de så klart med vägarbete på grusvägen utanför huset. Ett jäklans liv var det! Men när de var klara var det fint, inga gropar längre! 

Överallt blommade cikoria - min farmors favorit!

Synd att de inte gjorde detta flera år tidigare, grannarna berättade att svärmor varit drivande i att få denna grusväg asfalterad. Hon fick aldrig se det göras.

Godisbit nr 8
Marknadsbesök! Zemun, numer en förort till Belgrad, har en jättefin marknad. Där tittade vi gärna runt, köpte lite shorts och grejor. Och så köpte jag björnbär som blev en god sylt till pannkakorna!

Som en parentes: Vi köpte shorts till sonen och det hängde en tråd på dem. Nu vågar sonen inte använda dem för han har fått för sig att shortsen ska falla i bitar när han använder dem och så står han där utan byxor! Suck ...

Godisbit nr 9
Avklarad byråkrati! Allt gick inte som det skulle men det mesta är avklarat nu i alla fall.Lite kvar är det, det visade sig inte vara helt lätt att fixa till bankkontot. Eller så var det bankkvinnan som inte kunde, vi lutar åt det senare eftersom till slut hon hänvisade oss till ett annat kontor (mer mer personal). Men då var det liksom dags att åka hem ...

Mannen min tycker det på ett sätt är OK, att det inte är helt avklarat. Då har han ju en orsak till att han måste åka tillbaka igen!

11 kommentarer:

 1. Läge att säga välkommen hem då! Ser ut som om du semestrat i ett hörn av paradiset! Frodig grönska, härligt! Och ingen brist på kuddar heller, så bra ....

  SvaraRadera
 2. Så skoj att läsa att du inte dött av värmeslag utan att ni var i Serbien på "byråkrati-semester". Å godisskålen är verkligen välfylld! Din man verkar vilja behålla huset. Fastigheter är ju alltid "bra att ha". Men att hålla huset och trädgården i trim är kanske inte så lätt om man bor i Spanien. Ett obebott hus "vissnar" ju också.
  Sedan är jag väldigt positivt överraskad att ni fick god man på Zürich flygplats. Det är nog första gången jag hört att flygplatsmat kan vara god;-)
  Kul med några bokmärken. Då är du kanske med igen snart:-)
  Välkommen hem till Blogglandia! Hoppas du blir lite mera aktiv i framtiden, för jag har faktiskt saknat dina inlägg.

  SvaraRadera
 3. Så det är där ni har hållit hus! Himla kul med ett inlägg igen och med så många godisbitar också :-)
  Men oj vad ni har slitit! Både med byråkratin och att få ordning i och runt huset. Måste kännas väldigt skönt att ni ändå kom så pass långt som ni gjorde.
  Himla fint att barnhemsbarnen får komma på "jobbsemester" ut på landet också :-)

  Välkomna hem igen!

  SvaraRadera
 4. Jag undrade just om ni flytt landet. Och det hade ni ju. Till Serbien.
  Och många godisbitar blev det blandat med en del byråkrati och mycket jobb. Kanske dags nu för en välbehövlig semester och bara sätta sig till dukat bord och koppla av.Men kanske har ni hunnit med en del avkoppling också.
  Väldigt roligt att läsa ett inlägg. Och jag har verkligen saknat dig.

  SvaraRadera
 5. Härligt att höra av dig igen. Jag antog att ni var på resa. Ni verkar haft det bra trots byråkrati. Hoppas ni också hann njuta på resan.

  SvaraRadera
 6. Dags för en portion lördagsgodis och uppvisande av dina importerade bokmärken:-)
  Susjos är i Malaga just nu. Undrar om ni har träffats.
  Saknar dina inlägg.

  SvaraRadera
 7. Härlig godispåse! Jag hade missat att ni har anknytning till Serbien. Så fin lavendel! Ja, oj, det var många förvaringsplatser ...

  Har själv bloggat väldigt sporadiskt, dito läst bloggar på samma sätt.

  Hoppas du får en fin start på hösten!

  SvaraRadera
 8. Välkommen ter! Du verkar i alla fall ha haft det bra, det är ju huvudsaken - bloggen bara en bisak.

  SvaraRadera