söndag 27 juni 2021

Lördagsgodis 2021 vecka 25

Lite godis på en söndag, det funkar väl det med?

Godisbit nr 1
Midsommarkransen! Jodå, det bands en krans och sonen gick motvilligt med på att bära den några sekunder så det finns en midsommarhälsning i år med! Min fina tradition lever vidare, den att jag varje midsommar har bundit en blomsterkrans och fotat sonen med den - oftast - på huvudet.

Förra årets krans hänger lite lustigt nog kvar där på väggen där jag hängde den för ett år sedan, tycke den var rätt fin och prydde platsen. Då var den färgsprakande, nu är den helt torr och enfärgad. Men rätt fin ändå.

Godisbit nr 2
Lunchdopp! Att jobba hemifrån och på den korta lunchrasten jag har kunna ta mig ett litet dopp i poolen. Det känns riktigt lyxigt! Och jodå, jag hinner med att äta något också.

Godisbit nr 3
Avklarad grundskola! Det här läsåret har inte direkt varit det bästa, om man säger så. Skoltrött 16-åring och distansstudier varannan vecka där lärarna bara ger dem uppgifter att göra, helst utan att förklara först. Sonen har varit supernervös och stressad, han vill inte gå om 4 ESO även om vi sagt att det inte gör något om det skulle bli så. För det gör det verkligen inte.Men när jag i fredags fick en hälsning från sonens lärare med gratulationer, då kunde vi alla pusta ut!

Han har inte fått betygen ännu i alla ämnen, de publiceras i morgon, men vi vet att han i alla fall har klarat sig och att i höst är det bachillerato, gymnasiet, som väntar.

(Märker att jag har en hel del om skolan att skriva.)

12 kommentarer:

 1. Fina godisbitar och visst smakar de bra även på en söndag. Stort grattis till sonen som nu är klar med grundskolan och har gymnasiestudier framför sig. Härligt! Bra jobbat! Men först ett sommarlov-

  Grunnade just på om man även i Spanien söker den gymnasieskola och linje man vill och att det är betygen som avgör skola och om man kommer in på sina val. Kanske berättar du så småningom. I Sverige är det ju så och vissa gymnasieskolor är ju betydligt mer eftertraktade än andra och betygen avgör helt-
  Roligt med traditionen med midsommarkrans och ett foto.

  SvaraRadera
 2. Men vad roligt att han klarade sig! Grattis! Klart att han inte hade lust att gå om! Min unge, snart sju år, hade förmodligen fått gå om i en vanlig, stor, spansk grundskola, eftersom hon fortfarande har svårt för läsning. Men hon går i en sådan liten byskola att barnen får ta den tid de behöver, och ingen vet vilken klass de går i ändå, eftersom alla åldrar delar klassrum. Jag tycker att det är vansinnigt att flytta små ungar från sina klasskompisar och sätta dem i en ny klass med yngre barn. Vad gör det med självkänslan?

  SvaraRadera
 3. Söndagsgodis på en måndag funkar det med ;-)

  Fin tradition med kransbilderna. Stort GRATTIS till sonen! Hoppas att gymnasiestudierna blir lite mer inspirerande så skoltröttheten ger sig av.

  Ha en braig start på veckan!

  SvaraRadera
 4. Godisbitar passar alla dagar i veckan!
  Fin midsommarkrans - ja fjolårets är också fin, men på ett annat vis.
  Grattis till att sonen klarade sig och får börja gymnasiet i höst!
  Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
 5. Kransen är ju hur fin som helst - alltså årets variant. På något sett är jag "allergisk" på vissna blommor. Jag vet att visa kallar gamla torkade blommor för eterneller - det låter i alla fall bättre;-)

  Stort, stort GRATTIS till sonen! Tycker det är helt fantastiskt att han klarade det. Till och med spanskan verkar det som. Du/ni kan verkligen vara stolta över honom. Hoppas ni firar rejält. För det får man ju göra igen nu i Spanien efter "mildare" Covid-19 regler.

  SvaraRadera
 6. Så klart funkar lördagsgodis varje dag i veckan.
  vad skönt för både sonen och hans föräldrar att han nu är redo för gymnasiet. Hoppas att han får ett skönt sommarlov innan han ska ta sig an nya utmaningar.

  SvaraRadera
 7. Fin krans, härligt med skolan. Hoppas du inte sliter ut dej ...

  SvaraRadera
 8. Grattis till sonen att han klarade sig och kan nu pusta ut!!
  Härligt att du kan ta ett lunchdopp i poolen nu när det är så hett. Här har det varit så hett att man har fått anpassa sig och sitta vid AC och i skuggan.
  Fin tradition att fota din son med krans och visst är den färgsnål med dock en fin krans.
  Ha det gott <3

  SvaraRadera
 9. Hello! Anybody home? Saknar dina inlägg...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevligt att vara saknad. Nu är vi hemma igen!

   Radera
 10. Var är du????
  Saknar dig ❤️

  SvaraRadera