lördag 19 juni 2021

Lördagsgodis 2021 vecka 24

Dags att ställa fram veckans godisskål! Sedan ska jag ta och baka ut pizzorna som herrarna här hemma har önskat till middag.

Godisbit nr 1
Udda väder! Klockan var kring 21:30 på onsdagskvällen och det var alldeles ... gult. Jag satt vid datorn för att stänga av den och trodde någon tänt taklampan i köket! Men nej, det var solens sista sken för dagen som studsade konstigt mot det stora åskovädersmolnet som sträckte sig långt åt sidorna och även uppåt. En supercell, kallade mannen min det för. Han kan det där med väder. 

Hur vi än försökte fota lyckades vi inte fånga ljuset, bilden ovan var det närmaste jag kom men var ändå inte i närheten av det konstigt gula ljuset. 

Godisbit nr 2
Perfektion! Titta vilken skapelse! Det är en dahlia som håller på att slå ut och det är verkligen otroligt fascinerande att krypa nära med macro-funktionen på mobilens kamera.

Ska jag vara helt ärlig är inte dahlior favoriterna. Just för att de är för perfekta, kanske. De blir för stela och nästan plastiga. Men samtidigt är de oerhört vackra!

Godisbit nr 3
The Kiffness! Han är helt fantastisk på att hitta talanger och göra något ännu mer av det. Titta gärna på videon ovan (2:34 min) med en katt som minst sagt är arg! I detta hör The Kiffness, eller David Scott som han heter, en melodi (han gör även en Official Full Version av den).

Men det stannar inte vid det! Videon med Alugalug Cat "goes viral" och musiker av olika slag lägger till sin talang och det blir en hel symfoni (3:41 min). Tänk så mycket talang det finns. Och allt för en katt som inte alls vill ha ett finger i ansiktet!

Blir ni intresserade av vad denne mycket duktige sydafrikan mer har hittat på, titta gärna på  Ievan Polkka, det var med denna som vi upptäckte honom. Vill ni skratta lite, titta på hans version av Yesterday eller varför inte Sounds of silence som ingår i en serie med musikvideor han gjorde under lock down för ett år sedan.

5 kommentarer:

 1. Hahaha! Å varför tänker jag på Tramse när jag ser videon...
  Tror att LillaSyster som ju är specialist på dahlior och pioner kommer att älska din blomma. För mig är det blomma som blomma, men den du visar är riktigt vacker, trots att den är rosa;-)
  Tycker att du gjorde ett lyckat försök att dokumentera det udda ljuset. Bilden ser "eery" ut, och jag gissar att det är meningen;-)

  Är så otroligt glad att du är på "bloggbanan" igen. Har verkligen saknat dina godisskålar på lördagar:-)

  SvaraRadera
 2. Ljusfenomen är väldigt svårfångade på bild, men jag tycker du lyckades bra ändå.
  Dahlior är väldigt fina! Men jag kände mig lurad när jag köpte såna lökar och först efter att jag grävt ned dom läste instruktionen att dom skulle grävas upp på hösten och förvaras svalt inomhus. Trodde att det var som tulpaner och andra vårlökar som man gräver ned och sen återkommer dom år för år på den platsen.
  Mina dahlior dansade bara en sommar om man så säger... ;-)
  Haha! Det där var verkligen inte den gladaste katten i världen :-D

  SvaraRadera
 3. Du känner för dahlior som jag för nejlikor och tagetes! Ska kika på den där katten.

  SvaraRadera
 4. Fantastiskt med dessa ljus, men svåra att fånga med kameran. Har försökt flera gånger, men de kommer liksom inte fram. Naturens under.
  Vacker dahlia.
  Otroliga ljud de producerade.
  Skön söndag!

  SvaraRadera
 5. Dahlior är lite som passionsblomman, väl perfekta. Men jag gillar båda. Är också väldigt förtjust i pioner men tror inte de trivs så bra här i solen och värmen.
  Kul med katten! Tack för tipset.Ska titta mer.
  Tänker som Ama att det är knepigt att fånga ljusfenomen och få rätt färger. Tycker att man i alla fall ser skiftningarna. Stativ och en bra systemkamera kan vara bra att ha när det gäller just det här att få till färgerna-

  SvaraRadera