lördag 18 december 2021

Lördagsgodis 2021 vecka 39-50

Oj ... Vad ska man säga ... Har inte skrivit sedan början av november och nu är det snart slut på året. Det har varit så otroligt mycket på jobbet så när dagen är slut så är det soffläge och på helgerna har jag hållit mig borta från datorn. 

Lite så här känns det just nu ... Allt utspillt över golvet.
Skulle ställa in en skål med fuktuppsugande små kulor i sonens garderob.
Den föll på golvet och hamnade överallt! De jag missade blev så våta fläckar.

Men nu har jag diskat ur den största skålen, det är ju ändå dags för julgodis och frosseri!

Godisbit nr 1
Fungerande rött vin! Mannen min får huvudvärk vid blotta tanken på att ta ett glas vin. Jag köper hem lite olika sorter och han tar ibland en smutt för han tycker ju om det, särskilt till vissa maträtter. Men efter en smutt kommer huvudvärken. Hans mamma och moster är likadana. Har för mig jag läst att det är som en allergisk reaktion mot tanniner eller något liknande.

Men vi har hittat ett vin som fungerar! Mannen min är så glad för detta! Att det sedan är ett vin vi tycker är gott och som dessutom finns på Lidl och är billigt, knappt 4 €, det gör ju inte saken sämre direkt.

Godisbit nr 2
Julskinkan finns i kylskåpet! Dagens tripp till Casa Nordica i Fuengirola säkrade årets julskinka tillsammans med annat smått och gott som julmust, ättika, inläggningssill, senapssill, blandsaft till sonen, senap, kaviar, hårt bröd, smågodis ...

 

OK, det är inte billigt men det är ju bara jul en gång om året. Sonen efterfrågade även isterband och blodpudding (!) men det är fullt i kylskåpet. Vi får åka dit vid annat tillfälle.

 

Godisbit nr 3
Svenskt smågodis! Smågodiset i Spanien är inte gott ... Därför känns det lite lyxigt att köpa hem en massa svenskt smågodis och njuta av det. Mannen min brukar (brukar är kanske fel ord, vi åker sällan till Casa Nordica) länsa butiken på punschpraliner och sedan håller han krampaktigt tag i påsen. 

Godisbit nr 4
Miniorkidé! Jag tycker godis är gott men jag måste inte. Däremot har jag svårt att motstå blommor. I dag fick en liten söt minibrudorkidé följa med hem, den är ungefär 20 centimeter  hög. Mannen min suckade men jag hänvisar till påsen med punschpraliner för ungefär samma kostnad som kommer vara tömd om en stund. Min orkidé har långt längre livstid.

 

Godisbit nr 5
En riktig julstjärna i fönstret! Det har jag saknat, det där myspysljuset som våra svenska julstjärnor och adventsljusstakar ger. Men i år hittade jag en som är batteridriven och den har riktigt hög julstämningsfaktor! Timerstyrd är den dessutom.

Köpte en till och hängde in i sonens rum också.

Godisbit nr 6
Frodig persilja! Vi har haft hantverkare här igen och jag räddade undan min lilla persiljeodling och satte den i en kruka nära köksdörren. Och oj så den satte fart! Den har fått lite mer uppmärksamhet och mer vatten än på det andra stället.

Härligt! Älskar persilja! Och jag får ha den helt för mig själv!

Godisbit nr 7
Jäskraft! Jag bakade lussebullar och oj så det jäste! Bakmaskinen har ett program där den knådar och jäser och sedan får man baka ut och grädda i ugnen själva. Suveränt! Det är nog den funktion jag använder mest. Och oj så goda de blev! 

Kanske borde jag ta och baka en ny omgång i morgon ...

 

Godisbit nr 8
Mina fina julljus! Hittade dem på Lidl, vackert röda! Ett ljus har tänts varje söndag, i morgon är det dags för det fjärde och sista. De står på spiselkransen och jag har mina funderingar på om det verkligen är bästa stället att sätta stearinljus på för ...

... de brinner lite konstigt.

Godisbit nr 9
Vedleverans! Jag skickade ett meddelande till Nacho som vi brukar köpa ved av, frågade om han hade ek och eukalyptus. Men nej, han hade bara oliv. Det vill jag inte ha! Så det blev till att leta upp någon annan. Nu har vi en kubikmeter av vardera eukalyptus och ek i garaget. Det första brinner lättare men eken brinner längre.

Det är härligt med ved som faktiskt går att antända!

Godisbit nr 10
Bra rygg! Vi var i veckan på sonens årliga kontroll av ryggen och det ser bra ut. Fast han fick lite bannor av doktorn för att han slarvar med sina övningar och sitter still för mycket. Vilket jag har tjatat på honom nu senaste året ...

Vi fick oss dock ett litet skratt. Doktorn mätte med linjalen, bad sonen göra si och så och ställde en massa frågor. En av dem var hur ofta sonen rakar sig. Öh ... va? Sonen och jag tittade helt frågande på varandra. Hörde vi rätt? Vad har det med ryggen att göra?!

Jo, det har att göra med utvecklingen. Den lille gullepluttsonen som mäter 190 centimeter, som om två veckor fyller 17 år, rakar sig ungefär var fjärde dag sa han (jag har ingen koll, har bara köpt en fin rakhyvel till honom och sedan har mannen min haft en raklektion med honom) och det innebär att han har inte slutat växa och utvecklas. 

Där ser man ...

Min lilla jul-en som jag har pyntat lite dag för dag till kollegornas glädje.
De frågar mig vad mer som hänt om jag inte visar dem ett foto varje dag.
Fast nu tror jag inte den orkar mer pynt!

Godisbit nr 11
Bloggen lever! Skrivlusten finns, jag tänker på upplägg och formuleringar när jag står och lagar mat. Jag fortsätter att fotografera saker som får mig att minnas situationer, Skyltsöndags-material och liknande. Det får mig ju att tro att jag har inte lagt av med bloggen, i alla fall!

Det hoppas jag är en godisbit så mumsig som någon!

10 kommentarer:

 1. Sååååå kul att du respektive bloggen har vaknat till liv igen. Det är ju lite periodare över dig och din blogg, så jag är ju van. Men jag saknar faktiskt dina skålar med lördagsgodis. Så idag fick jag ju en extra stor skål.
  Kul med alla dina inköp på den skandinaviska butiken. Kan lugnt säga att den är billigare än min lokala ICA, åtminstone vad gäller varorna du köpt. Sedan vet jag inte vad du/ni har gjort med är 1,90 meter långa son att han gillar blodpudding och isterband - nej usch;-)
  Den batteridrivna julstjärnan med timer är riktigt fin och ger ett väldigt mysigt ljus.
  Du med dina gröna fingrar förtjänar hur många orkidéer som helst. Du är som min granne. Hon är lika ekonomiskt lagd som du, men när det gäller orkidéer då kan hon inte stå emot. Hennes samling är också väldigt välmående kan jag säga.
  Sedan fick jag ett väldigt gott skratt när jag tittade på ditt lilla missfoster som var ett vackert blockljus en gång i tiden. Den "figuren" kan man tolka på minst två sätt;-)

  Kul att du är tillbaka i Blogglandia. Hoppas du stannar här ett tag den här gången. Det ska vara roligt att blogga, helt klart. Å det kan vara väldigt avkopplande efter en arbetsdag att skriva av sig och att skingra tankarna. Det minns jag från när jag jobbade och bloggade...

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att du skrivit ett inlägg. Bara tur att jag tittade in. Hade gett upp och trodde du helt slutat skriva. Jag har saknat dig och detvar väldigt roligt att hitta dina godisbitar av skilda slag.Stort tack!
  Önskar dig en fin fjärde advent.

  SvaraRadera
 3. Men vad kul att du är tillbaka på bloggen igen! Har saknat dig här :-)

  Smakar det så kostar det! Vi köper en del mat i dom skandinaviska affärerna, men inte så ofta. Bregott och klädesholmens kaviar vill jag dock inte vara utan. Isterband... Gläää!!! En dålig korvimitation om du frågar mig, men smaken är ju olika och tur är väl det :-)

  Svenskt smågodis är det bästa! Fast jag har hört att mycket av det godiset faktiskt tillverkas i Spanien. Men det är som sagt var hörsägen.

  Verkligen en välfylld godisskål denna gång - härligt! Godisarna nummer 10 och 11 tyckte jag var allra bäst :-)

  Ha en fin fjärde advent!

  SvaraRadera
 4. Roligt att höra från dig! Jag vet ju precis hur svårt det är att blogga, när man har suttit en dag vid datorn och jobbat...

  Bilden från Casa Nordica-shoppingen är ögongodis! Synd att jag har så långt till den affären! 348 km enligt Google maps. Men jag har beställt lite gott från Supercosta, som har skickats i paket hit till mig.

  Vad är det för magisk bakmaskin du har, som till och med jäser degen? Undrar jag, som går i bakmaskintankar. Jäsningen är det svåraste att få till, här i vårt kalla hus!

  SvaraRadera
 5. Äntligen lite godis i skålen igen! Började nästan tro du lagt av. Kul att se ett inlägg igen!
  God Jul!

  SvaraRadera
 6. Så skönt med ett vin som funkar! Jag får också huvudvärk av rödvin. Tror att det är tanniner och det finns ju rött vin utan tanniner, men jag dricker vitt istället ;) Önskar en riktigt god jul!!!

  SvaraRadera
 7. Välkommen tillbaka till Blogglandia. Har saknat dig.
  Massor av godis i dina skålar.
  Mycket god svensk julmat har du fått tag på, mums.
  God jul!

  SvaraRadera
 8. Hoppas ni får en fin julafton och en riktigt GOD JUL!

  Kramar från oss båda till er tre :-)

  SvaraRadera
 9. Hoppas allt är väl med er!

  Ha nu en riktigt mysig nyårsafton och ett GOTT NYTT ÅR! :-)

  SvaraRadera
 10. Me again:
  Tänkte bara önska dig ett riktigt gott Nytt (Blogg-)År! Hoppas du hittar blogglusten igen under 2022. Det är uppenbarligen inte bara jag som saknar dina inlägg... Så det är bäst att agera därefter;-)

  SvaraRadera