söndag 2 januari 2022

Lördagsgodis 2021 vecka 51-52

Trots att vi gått in i nästa årtal så är det faktiskt fortfarande vecka 52 ... Så knasigt!

I alla fall! Jag borde väl avsluta/påbörja året med en godisskål från veckan! Har fått lite apropåer om det och det är jag så glad över.

 

Godisbit nr 1
God Jul! Julafton firades som nya traditionen bjuder med middag hos Familjen Cuba. Med oss hade vi inlagd sill, lussekatter, bruna bönor, pepparkakor, köttbullar och gräddkola. Vi hade även en flaska brännvin, den tog Fru Cubas kusin ett grabbatag om och sedan släppte hon inte den flaskan på hela kvällen. Hon är rolig hon! Crazy, säger de andra i Familjen Cuba men vi har väl lite olika referenspunkter.

Dagen efter julafton är man alltid rätt mör ... Då är det skönt att bara sitta ute en stund i solskenet och läsa.

God fortsättning på julen, hörrni!

Godisbit nr 2
Regn! Det har regnat väldigt lite denna höst och vinter, knappt en droppe! Men dagarna före och på julafton kom det som en våt julklapp.

Just ja, jag ligger långt efter med mina vädersammanställningar. Ligger efter med det mesta, tror jag.

 

Godisbit nr 3
Ny tekanna! Jag hade en tekanna i glas men bangade den i kökskran dagen innan julafton. Det är den andra i glas som går sönder så nä, nu fick det bli ett annat material! Velade länge mellan en stilren svart tekanna som även hade termosfunktion men denna havsgröna (färgen kallades för det), den är ju så fin! 

Jag är jättenöjd med den, en prydnad där den står på köksbänken!

Godisbit nr 4
Gott Nytt År! Eftersom jag skulle jobba på nyårsdagen firade vi nyårsafton hemma med god mat och en film på tv. Vid 12-slaget orkade vi inte äta de spanskt traditionsenliga vindruvorna men vi gick ut och lyssnade på fyrverkerierna några minuter. Dimman låg tjock så det syntes ingenting. Mannen min hade dock roligt med en laserpekare och ficklampa. Billiga fyrverkerier! Och tysta!

God fortsättning på det nya året!

Godisbit nr 5
Store sonen! I går morse tågade mannen min och jag in med bricka och paket i händerna, skönsången fick sonen att vakna. Det var dags att fira den nyblivne 17-åringen!

Min store lille skrutt!

5 kommentarer: