söndag 2 januari 2022

Lördagsgodis 2021 vecka 51-52

Trots att vi gått in i nästa årtal så är det faktiskt fortfarande vecka 52 ... Så knasigt!

I alla fall! Jag borde väl avsluta/påbörja året med en godisskål från veckan! Har fått lite apropåer om det och det är jag så glad över.

 

Godisbit nr 1
God Jul! Julafton firades som nya traditionen bjuder med middag hos Familjen Cuba. Med oss hade vi inlagd sill, lussekatter, bruna bönor, pepparkakor, köttbullar och gräddkola. Vi hade även en flaska brännvin, den tog Fru Cubas kusin ett grabbatag om och sedan släppte hon inte den flaskan på hela kvällen. Hon är rolig hon! Crazy, säger de andra i Familjen Cuba men vi har väl lite olika referenspunkter.

Dagen efter julafton är man alltid rätt mör ... Då är det skönt att bara sitta ute en stund i solskenet och läsa.

God fortsättning på julen, hörrni!

Godisbit nr 2
Regn! Det har regnat väldigt lite denna höst och vinter, knappt en droppe! Men dagarna före och på julafton kom det som en våt julklapp.

Just ja, jag ligger långt efter med mina vädersammanställningar. Ligger efter med det mesta, tror jag.

 

Godisbit nr 3
Ny tekanna! Jag hade en tekanna i glas men bangade den i kökskran dagen innan julafton. Det är den andra i glas som går sönder så nä, nu fick det bli ett annat material! Velade länge mellan en stilren svart tekanna som även hade termosfunktion men denna havsgröna (färgen kallades för det), den är ju så fin! 

Jag är jättenöjd med den, en prydnad där den står på köksbänken!

Godisbit nr 4
Gott Nytt År! Eftersom jag skulle jobba på nyårsdagen firade vi nyårsafton hemma med god mat och en film på tv. Vid 12-slaget orkade vi inte äta de spanskt traditionsenliga vindruvorna men vi gick ut och lyssnade på fyrverkerierna några minuter. Dimman låg tjock så det syntes ingenting. Mannen min hade dock roligt med en laserpekare och ficklampa. Billiga fyrverkerier! Och tysta!

God fortsättning på det nya året!

Godisbit nr 5
Store sonen! I går morse tågade mannen min och jag in med bricka och paket i händerna, skönsången fick sonen att vakna. Det var dags att fira den nyblivne 17-åringen!

Min store lille skrutt!

5 kommentarer:

 1. Det är så man ska påbörja ett nytt (blogg-)år - med ett inlägg! Bra där! Nu har du bara 52 helt nya godisskålar kvar för 2022;-)
  Härligt med grannen som står för julbestyret. Bara tacka och ta emot. Även om du också bidrog med några godisbitar - förutom brännvinet alltså;-)
  Tekannan är helt i min smak!
  Så grymt dåligt att få jobba på nyårsdagen, då ju allt är totalt dött i stort sett hela världen. Till och med Täby Centrum stänger ned på jul- och nyårsdagen, och det gör de inte frivilligt annars - stänga ned alltså;-)
  Åsså stort GRATTIS till 17-åringen. Jag måste ha följt din blogg i evigheter, då jag tror mig minnas sonens 13-årsdag...

  God fortsättning på dig:-)

  SvaraRadera
 2. Önskar god fortsättning på det nya året! Det där med veckor tycker jag alltid är svårt. Om någon säger "passar det vecka 37?" så vet jag inte ens vilken månad de pratar om ... ;)

  SvaraRadera
 3. Minns att jag fick slita hårt med att laga till ett lönesystem som kraschade hos flera kunder när det gick och blev vecka 53, så med det i åtanke tror jag att jag föredrar att året inleds med vecka 52 ;-)

  Lät som en finfin julafton, fast bruna bönor på julbordet var en nyhet för mig.

  Tekannan var verkligen jättefin! Hoppas den tål att bli bangad in i kökskranen :-)

  Tjusigt fyrverkeri där :-D

  Stort GRATTIS till Store Skutt!

  God Jul, Gott Nytt och god fortsättning till er med :-D

  SvaraRadera
 4. God fortsättning på det nya året! Låer som om det blev en trevlig jul och jobba på nyår behövs ju också. (Har en dotter som jobbar på SAS och där var dte både jul och nyår som gällde i år.)
  Och visst hoppas vi att det ska bli ett år fyllt med en massa godis på olika sätt.
  Tänk, sonen 17 år. Häftigt! Grattis i efterskott. pännande med gymnasiet denna hösttermin och kanske är ni också i gång med att träna bilkörning inför körkortet. (Vet att 16 år gäller i Sverige men kanske inte i Spanien.)
  Tekannan är jättefin och en prydnad i sig.  SvaraRadera
 5. Roligt julfirande.
  Grattis till sonen i efterskott!

  SvaraRadera