söndag 16 januari 2022

Lördagsgodis 2022 vecka 2

 Lörd... söndagsgodisdags! Skålen är rendiskad sedan förra veckan. Bara att njuta!

 

Godisbit nr 1
Vackert väder! Det är inte direkt varmt just nu, i dag har det hasat sig upp till 16 grader men att sitta en stund i solen är verkligen njutbart.

Soluppgången är verkligen fantastiskt vacker!

Godisbit nr 2
Naturlig prydnad! Jag skulle ta bort askan från brasan dagen innan. Kvar låg det lite ved som inte eldats upp. Kvar låg detta konstverket!

Nu får det stå på spiselkransen istället för att eldas upp. Mannen min är inte lika begeistrad över det lilla konstverket men det är ju så, man tycker ju inte lika varenda gång och hela tiden.

Godisbit nr 3
Fröjd för ögat-mat! Småplock är kul för man kan ju variera sig i det oändliga - även om det tenderar till att bli ungefär lika -  och det blir ju så fint med alla färger. Och så gott!

Godisbit nr 4
Förhoppningar! Min kamelia är dammig från sandregnen. Men den är också knoppig på bristningsgränsen! Må dessa klara sig hela vägen nu, det har de inte gjort de tidigare åren utan rasat av.

Godisbit nr 5
Bra service! Nej, ni ser inte dubbelt, det står två stycken tekannor där på köksbanken nu. Det var nämligen lite konstigt, jag trodde först att jag hade drällt te. Sedan trädde det fram som en brun rand runt hela kannan, ungefär som den stått i smutsigt vatten. Jag fattade ingenting ...

Men med nageln kände jag en tunn, tunn spricka, knappt skönjbar. Jag lyckades ta ett foto på den och skickade in en reklamation på Amazon. Någon timme senare hade vi fått pengarna tillbaka så att jag kunde köpa en ny. Dagen efter hade jag den nya hemma.

Jag hoppas den snabba servicen inte tyder på att de är vana vid detta utan att de är rädda om omdömena. Jag älskar mig tekanna och vill ju att den ska hålla i många år!

Den trasiga vill de inte ha tillbaka och jag kan absolut inte komma mig för att kasta den ... Får klura på vad jag ska göra med den.


Godisbit nr 6
Trevlig dag med sonen! Sonen behövde kläder och nu funkar det ju inte längre att jag köper kläder till honom och han bara sätter dem på sig. Han har börjat lägga sig i det och ska bestämma själv. Är man 17 år så är man!

Vi åkte till Plaza Mayor, köpcentrumet åt Málaga till. Vi var inne i varenda klädesbutik, tror jag! Till och med en där vi backade ut, insåg att där var det helt fel åldersgrupp. En annan backade vi också ut ur, hel fel plånboksgrupp. 

Byxor, skor och en "skinnjacka" blev det. Han hittade ett par byxor och jag ett annat par som han tyckte var coola. Så han känner sig rätt nöjd. Jag med, jag hade en rolig stund med sonen utan gnäll och tjat. Jag fick världens skrattattack inne på HM när han satte på sig en mössa. Sonen blev sur och hängde tillbaka mössan trots att han var fin i den när han satt den på sig på rätt sätt. Åh vad jag önskar jag kunnat fota honom innan men jag var fullt upptagen med att stå dubbelvikt och hålla mig för magen!
- Mamma! Det kommer ju tårar i ögonen! Sluta nu!

Vi fikade lite innan vi gav oss iväg hemåt. Vi delade på en vad jag trodde var en bagel med ost och skinka men det visade sig vara en munk! Och så delade vi på en munk med dulce de leche. Det är väl kondenserad mjölk som kokats ihop till en kräm. Gott är det i alla fall. En cappuccino till mig och en smoothie med frutas del bosque, skogsbär, till sonen.

Trevlig dag tillsammans, som sagt!

13 kommentarer:

 1. Vilka fina och trevliga godisbitar!
  En vacker soluppgång är alltid njutbart om man är uppe den tiden. Jag är det sällan.
  Gillade verkligen vedträt som inte ville brinna upp. Förstår att du sparade det.
  Perfekt att du fick pengarna tillbaka och kunde köpa en ny tekanna. Den andra kanske kan bli en vas till blommor som bara behöver lite vatten på botten- Om inte hela kannan hade en spricka.
  Kul dag tillsammans med sonen och en del inköp blev det ju. Kvalitetstid. Kan inte minnas att vi var med döttrarna och handlade kläder efter det att de fyllt 15 år. De fick sitt studiebidrag och det var det de hade att röra sig med och som även skulle räcka till kläder. Men vid dyrare inköp gick vi in med pengar. Jo, studentklänningarna var vi med och köpte. Och betalade.

  SvaraRadera
 2. Ja den lördagsgodispåsen var verkligen välfylld, även om den är ute lite sent. Men ju "tyngre" den är, ju längre tar det ju att lägga upp den på bloggen;-)

  Himlen, konstverket och plocktallrikarna är helt i min smak. Vi har ungefär samma tankar vad gäller konst ser jag;-)

  Förut när England var med i EU köpte vi hur mycket som helst från Amazon, men aldrig en tekanna;-) Nu är det krångligare och tullavgifter tillkommer. Amazon har visserligen ett lager i Eskilstuna, men det är väldigt begränsat om man säger så. Servicen du fick tycker jag är helt otroligt! Det är bara att tacka och buga sam hoppas att den nya tekannan håller längre än den första. Du kan ju alltid plantera nåt i den gamla och ställa den i köket.
  Tycker det är coolt att din 17-åring fortfarande vill shoppa med sin mamma. Det är inte många i den åldern som gör det här kan jag säga. Här får "barnen" pengarna via swish åsså shoppar det loss själva. Så himla kul att sonen fortfarande "litar" på sin morsa och skrattar/förundras över hennes "utbrott" - hahaha! Ni har en härlig relation! Va' rädd om den!
  Den där fikan - yuck säger jag bara. Undantag cappuccinon såklart;-)

  SvaraRadera
 3. Åhå! En massa måndagsgodis igen - trevligt! :-)

  Vi har också finväder, men en anings kyligt. Fast i sol och lä så är det himla skönt.

  Plicketiplock brukar vi kalla sånt där småplock som åker fram dom flesta kvällar. Huvudmålet äter vi till lunch som regel.

  Sandregn är ett otyg... Håller tummarna att knopparna brister utan att få alltför ont :-)

  Härligt med en trevlig dag med sonen! Sen är det ju så att ett gott skratt förlänger livet så den där mössan var ju till stor hjälp där :-D

  SvaraRadera
 4. många godisbitar i veckans skål!
  Bra service från Amazon!
  Trevlig dag med sonen ... och bra att han blev nöjd, ja förutom med det där med mössan.
  Ha en bra vecka!

  SvaraRadera
 5. 16 grader kan var skönt om man är i lä.
  Jag gillar konstverket.
  Oh, vd läker godbit 3 ser ut.
  Fin kanna.
  Härlig dag med son.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 6. Använd den gamla kannan som blomkruka!

  SvaraRadera
 7. Fina godisbitar! Jag vet precis hur kul du hade det med din son, har upplevt samma sak själv och det är guld värt.

  SvaraRadera
 8. Kom att tänka på dig idag - 20220202 är ett ganska skojigt datum va? :-D

  Hoppas ni har det bra!

  SvaraRadera
 9. Dags att vakna igen tycker jag! Kanske en karnevalsrapport från Costa del Sol. Nu vet jag inte om ni har karnevalsparader som dom har vid Costa Blanca, men ändå.
  Saknar dina inlägg, men speciellt ditt lördagsgodis:-)

  PS. Hoppas du och mannen din samt sonen mår okej och har fortfarande klarat er från C-19. DS.

  SvaraRadera
 10. Lever du? Ibland undrar jag... Men hoppas såklart på ett livstecken - nån gång;-) Hoppas allt är okej hos er och att ni klarat er från Covid-19. Men just nu verkar ju pandemin vara borta då den har ersatts med kriget i Ukraina...

  SvaraRadera
 11. Vad har du tagit vägen?

  SvaraRadera
 12. Har saknat dig i Blogglandia.
  Glad påsk!

  SvaraRadera
 13. Undrar vart du tagit vägen? Hoppas allt är som det ska!

  SvaraRadera