söndag 16 januari 2022

Lördagsgodis 2022 vecka 2

 Lörd... söndagsgodisdags! Skålen är rendiskad sedan förra veckan. Bara att njuta!

 

Godisbit nr 1
Vackert väder! Det är inte direkt varmt just nu, i dag har det hasat sig upp till 16 grader men att sitta en stund i solen är verkligen njutbart.

Soluppgången är verkligen fantastiskt vacker!

Godisbit nr 2
Naturlig prydnad! Jag skulle ta bort askan från brasan dagen innan. Kvar låg det lite ved som inte eldats upp. Kvar låg detta konstverket!

Nu får det stå på spiselkransen istället för att eldas upp. Mannen min är inte lika begeistrad över det lilla konstverket men det är ju så, man tycker ju inte lika varenda gång och hela tiden.

Godisbit nr 3
Fröjd för ögat-mat! Småplock är kul för man kan ju variera sig i det oändliga - även om det tenderar till att bli ungefär lika -  och det blir ju så fint med alla färger. Och så gott!

Godisbit nr 4
Förhoppningar! Min kamelia är dammig från sandregnen. Men den är också knoppig på bristningsgränsen! Må dessa klara sig hela vägen nu, det har de inte gjort de tidigare åren utan rasat av.

Godisbit nr 5
Bra service! Nej, ni ser inte dubbelt, det står två stycken tekannor där på köksbanken nu. Det var nämligen lite konstigt, jag trodde först att jag hade drällt te. Sedan trädde det fram som en brun rand runt hela kannan, ungefär som den stått i smutsigt vatten. Jag fattade ingenting ...

Men med nageln kände jag en tunn, tunn spricka, knappt skönjbar. Jag lyckades ta ett foto på den och skickade in en reklamation på Amazon. Någon timme senare hade vi fått pengarna tillbaka så att jag kunde köpa en ny. Dagen efter hade jag den nya hemma.

Jag hoppas den snabba servicen inte tyder på att de är vana vid detta utan att de är rädda om omdömena. Jag älskar mig tekanna och vill ju att den ska hålla i många år!

Den trasiga vill de inte ha tillbaka och jag kan absolut inte komma mig för att kasta den ... Får klura på vad jag ska göra med den.


Godisbit nr 6
Trevlig dag med sonen! Sonen behövde kläder och nu funkar det ju inte längre att jag köper kläder till honom och han bara sätter dem på sig. Han har börjat lägga sig i det och ska bestämma själv. Är man 17 år så är man!

Vi åkte till Plaza Mayor, köpcentrumet åt Málaga till. Vi var inne i varenda klädesbutik, tror jag! Till och med en där vi backade ut, insåg att där var det helt fel åldersgrupp. En annan backade vi också ut ur, hel fel plånboksgrupp. 

Byxor, skor och en "skinnjacka" blev det. Han hittade ett par byxor och jag ett annat par som han tyckte var coola. Så han känner sig rätt nöjd. Jag med, jag hade en rolig stund med sonen utan gnäll och tjat. Jag fick världens skrattattack inne på HM när han satte på sig en mössa. Sonen blev sur och hängde tillbaka mössan trots att han var fin i den när han satt den på sig på rätt sätt. Åh vad jag önskar jag kunnat fota honom innan men jag var fullt upptagen med att stå dubbelvikt och hålla mig för magen!
- Mamma! Det kommer ju tårar i ögonen! Sluta nu!

Vi fikade lite innan vi gav oss iväg hemåt. Vi delade på en vad jag trodde var en bagel med ost och skinka men det visade sig vara en munk! Och så delade vi på en munk med dulce de leche. Det är väl kondenserad mjölk som kokats ihop till en kräm. Gott är det i alla fall. En cappuccino till mig och en smoothie med frutas del bosque, skogsbär, till sonen.

Trevlig dag tillsammans, som sagt!

14 kommentarer: