fredag 2 januari 2015

Nu har de åkt!

Det har inte varit så mycket aktivitet här den senaste tiden, jag har hållit mig sysselsatt med annat! Och så ska det ju vara när man har hela familjen här, då ska man inte sitta vid datorn så det har jag knappt gjort. Jo, om vi behövt kolla mer information om dagens aktivitet - då är det liksom legitimt.

Det har varit några hektiska dagar men ändå har vi tagit det lugnt och inte stressat.

Nerja
Vi har hunnit promenera runt i Benalmádena Pueblo, vi har gått i sanden och plockat snäckor och stenar vid vår strand, vi har promenerat vid Benalmádena Puerto och njutit av solen i vackra Nerja. Vi har strosat runt och beundrade de lyxiga båtarna (och bilarna) i Puerto Banus och vi har flanerat hela Main Street fram till linbanan (och tillbaka igen) och tagit den upp på Gibraltarklippan där vi vandrade runt bland aporna i blåsten. På nyårsafton gick vi bort till Plaza de España och åt vindruvor som sköljdes ned med cava medan vi räknade ned klockslagen och beundrade alla ljusdekorationer i folkvimlet.

Mamma och pappa har njutit av mångfalden i Carrefours fisk- och köttdiskar. Mercacentros handlare har vi också besökt precis som alla stånd på tisdagsmarknaden i Fuengirola. Miramar och El Corte Inglés har fått besök samt många av småbutikerna i städerna.

Oj, vad vi har ätit under dessa dagar! Paella, korvar, scampi, biffar, grönsaker, godis och frukt i mängder. Vi har ätit på restauranger och på caféer, vi har suttit vid stranden och fikat, vi har suttit på terrassen och ätit och vi har lagat mängder med mat - kylskåpet är knökfullt! Storebror har svurit över den sk grillen och jag har svurit över ugnen. Alla "matlagare" har svurit över spisen och touch-knapparna som lever sitt eget liv. :)

Till maten och däremellan har vi avnjutit téer, kaffe, cola, rött vin, vitt vin, cava, vatten med och utan bubblor, öl, cider, isté, rom... Mamma och pappa har påbörjat varje morgon med ett glas färskpressad apelsinjuice - precis som pappa önskade! Mannen min har även avnjutit sin älskade Baileys (Yick, tycker jag!). Hyllorna med flaskor i affärerna har tittats igenom med stort intresse, några flaskor finns säkert med i resväskorna hem också.

Och så har vi självklart firat! Vi har firat det efterlängtade besöket och julafton. Några firade juldagen med att bada i havet, förresten! Det nya årets ankomst har så klart uppmärksammats. Och så har vi firat sonen som nu har blivit 10 år!
Och nej, vi firar inte att de idag har åkt hem. Det känns bara tomt och trist.

Nu ska jag sova i några dagar... Och kanske titta lite på tv för det har vi heller inte gjort. Och fortsätta njuta av det vackra vädret som vi har haft i stort sett varenda dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar