måndag 1 februari 2016

Att få ett öppnat brev

Idag hade brevbäraren med sig två brev till vår lilla brevlåda, el buzon. Det ena var ett kort till sonen och det andra ett till mig, de låg båda i varsitt kuvert och är skickade från andra sidan Europa.

Det första jag ser är att mitt kuvert verkar ha öppnats och återförslutits. Det är av typen självförslutande kuvert där det sitter en skyddsremsa för klistret. Sonens kuvert är av den gamla hederliga modellen, som man slickar igen, och har inte rörts.

Jag säger inte att det är det spanska postväsendet som betett sig illa, det kan lika gärna ha skett i något annat land. Men har ni hört talas om den spanske brevbäraren som inte delade ut post under sex månader? Förstå vilket elände han måste ha skapat för många människor!

Ledsen, jag vet inte var jag har lånat bilden ifrån.
Men stackars lilla åsnan!
Nu var det ju i mitt fall "bara" ett födelsedagskort (som jag är glad för att jag har fått) och fort gick det också då det skickades den 26 januari. Förra året kom det inte fram alls, julkorten kom fram två månader efter jul. Jag och mamma brukar skämtsamt prata om en liten stackars åsna som springer med posten från Sverige, genom Europa, över Pyrenéerna och vidare utmed den spanska kusten ned till oss. Jag tror att den lille åsnan har fått bättre morötter senaste halvåret för posten har kommit fram mycket fortare. Eller så är det helt
enkelt så att brevbäraren här vid huset bättre än den vi hade i radhuset.


2 kommentarer:

 1. Det kan ju också ha hamnat i fel brevlåda och öppnats av misstag. Vi råkade öppna grannens post av misstag en gång när brevbäraren hade lagt det hos oss. Vi ringde på hans dörr och förklarade. Han bara ryckte åt sig brevet och såg skitsur ut, så om det hade hänt igen tror jag inte ens att jag hade gett honom brevet... ;-)

  Vi såg en åsna som råkade ut för precis det där en gång på Gili trawangan i Indonesien. Tyckte verkligen jättesynd om den stackars åsnan...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har också öppnat av misstag när det delats ut fel. Men då har jag alltid skrivit vem jag är och bett om ursäkt på kuvertet. Vad ska man göra, liksom?

   Eftersom båda kuverten kom samtidigt så tror jag inte att det har delats ut till någonannan först.

   Radera