söndag 28 februari 2016

Restaurante Simbad El Marino

Jag har egentligen inte skrivit om så många restauranger, kom jag på. Om jag ens har skrivit om någon tidiare. Så kanske jag borde göra det, det är ju så poppis i bloggvärlden! :)

Och ska jag skriva om någon så ska jag skriva om en liten fiskrestaurang vi bara råkade på när vi åkte runt kring Elvíria i jakt på en bra badstrand.

Den heter Restaurante Simbad el Marino och ligger mellan Elvíria och Calahonda, avfarten på A-7 är Las Chapas (se kartan nedan).

Den ligger så jättefint! Det är en stor parkering intill ett av alla de vackra moriska tornen utmed kusten. Restaurangen har världens havsutsikt och när vi var där första gången kom vi dit innan solen hade gått ned, det gjorde den medan vi åt och det var ... sagolikt.

Det här var nog första gången som vi var på en "riktig" fiskrestaurang i Spanien, som specialiserat sig på det havet erbjuder. För dem som är mindre lockade av det finns där även någon enstaka kötträtt.

Mannen och jag fick menyn i händerna och det var för oss frågentecken på allting, vi hade inte varit så länge i Spanien och fisk är för oss inte det mest vanliga på matbordet. Till slut så tog vi bara något, vi tog lubina, havsaborre. De kommer då ut med fisken och berättar vad den väger och hur mycket den kostar, priserna i menyn är vad 250 g väger och är fisken större så betalar man mer, helt enkelt. Vi åt alltså grillad havsaborre, pommes frites och ensalada mixta (tomat, sallat, tonfisk och lök) och det var alldeles för mycket! Vi sa att nästa gång så skippar vi potatisen, den behövdes inte.

Så när vi var där i januari med mina föräldrar så beställde mannen min och jag åter in var sin lubina, mamma och pappa tog var sin dorada, och sonen tog väl en entrecôte (som vanligt). Och bara ensalada mixta till oss vuxna. En flaska vin, läsk, vatten, ett fat med gambas al pil-pil, heta räkor, och en korg med bröd. Jag tror vi betalade ca 150 € (kontanter, de tar inte kreditkort), möjligen att det var lite mindre. Mamma och pappa kanske minns? Allt var riktigt gott och personalen trevlig.(EDIT: Mamma skriver nedan i kommentarerna att det kostade 111 €.)

Restaurangen som sådan är en rolig upplevelse. Där har man helt gått loss på det marina temat, det är snäckskal överallt. I entrén håller en äldre man på att bygga upp fontäner och  blomsterbäddar, allt är täckt med snäckor. Han blev så glad när vi stannade och tittade på det så han satte på vattnet för att visa hur fint det var.

Tyvärr har jag inga bra foton att visa då de vi tog i bättre ljus satt i den mobiltelefon som stals. Och kom jag ihåg att ta kort på maten när vi var där den andra gången? Nä...

Men om det är någon som är intresserad av att köpa restaurangen så verkar den vara till salu! (Upptäckte det nu då jag skulle se om det fanns någon bra bild att låna.)

7 kommentarer:

 1. Det är som jag i vanlig ordning. Jag kommer precis på när maten på tallriken är påbörjad. Visst är det härligt att hitta en bra restaurang med mycket fisk:)
  Det finns vissa favoriter som vi brukar besöka där köttet är precis perfekt stekt och om man vill ha en sås till så ordnar dem det. Hur länge har ni bott i Spanien? Tycker du att spanska är svår? Ha en fortsatt bra söndag:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kom hit 11 augusti 2014.

   Vet inte vad jag ska säga, jag har inte riktigt lagt manken till egentligen men sååå svårt är det inte. Ska bara försöka få ihop det lite bättre. :)

   Radera
 2. Låter som en himla trevlig och genuin restaurang. Men att köpa den? Då måste man väl laga sin egen mat, och det vill man ju helst slippa när man är på restaurang... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vaddå! Du får väl anställa någon! Och sedan kan du sitta där och peka och bara få det serverat medan du njuter av utsikten!

   Radera
 3. Mamma: Jodå, jag har kvittot kvar från Simbad sjöfararen. Det var på 111 euro, men pappa och jag delade på en portion för fiskarna var så stora. Visste inte då att Lubina är havsabborre för då hade vi säkert valt den också för det fick vi i Portugal och tyckte att den var så jättegod. Men Doradan var också god.Det får bli nästa gång vi kommer. Synd att de ska byta ägare, då blir det kanske inte lika bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kollade igenom mina kvitton och hittade det inte. :)

   Det kan ju faktiskt bli ännu bättre! Vi får undersöka det men då när det är lite ljusare ute.

   Radera
 4. Jag hittade faktiskt en bild på solnedgången! Så den har jag nu lagt till. Och gissa vem det är som gömmer sig där i mörkret till höger på bilden. .)

  SvaraRadera