måndag 29 februari 2016

Sista lediga dagen

Bild lånad från elconfidencial.com
Ja, idag är det sista dagen på ledigheten, förra veckan var det La Semana Blanca, sportlov, och idag är det El Día de Andalucía, Andalusiens dag. Eller egentligen var det igår men eftersom helgdagen i år hamnade på en söndag så blir det en ledig dag på måndagen istället.

Sportlovet skulle ju inledas med sonens resa till Sierra Nevada och skolans El Día Blanco men det blev inställt för att det snöade, det var för kallt och blåste. Eller om det var för lite snö, vi fick lite olika orsaker där i skolans informationsbrev. Så istället planeras resan nu på fredag, den 4 mars. Hoppas nu bara att den blir av, känns annars riktigt trist med alla kläder vi köpt som aldrig kommer att användas. Och nu har det gått så lång tid att vi kan inte längre lämna dem tillbaka till butiken.

Men kanske var det lika bra att det blev inställt för på lördagen, den första lediga dagen, säckade sonen ihop i förkylning. Tre dagar senare var det min tur. Så allt det vi planerade, funderade på och hade tänkt göra bidde det ingenting alls med. Och vi går fortfarande och har lite ont halsen, sonen snorar (det har jag sluppit) och är allmänt sega. Mannen min har som tur var klarat sig - peppar-peppar- men han har å andra sidan haft mycket jobb så han har i sonens ögon inte varit så underhållande han heller.

Sonen tycker att den här veckan har varit under all kritik! Han var idag så arg, ledsen och besviken att han tog av sig kläderna och gick och la sig, kvart över sex på kvällen.
- Vad gör du?!? undrade jag.
- Jag vill bara att den här dagen ska ta slut!

Stackars liten...

Det är väl Påsk snart, va!? Såg i affären att de hade plockat fram chokladägg och -harar i mängder. Vi får hitta på något roligt att göra då istället!

2 kommentarer:

 1. Det var verkligen inte mycket snö uppe i Sierra Nevada, men det lilla som fanns hade dom fixat till bra. Men det är faktiskt bättre med för lite snö där, än när det är för mycket av den varan:

  http://metrobloggen.se/amadecasa/det_galler_att_vara_ute_i_tid/

  :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Herrejisses!

   Det var tydligen flera i sonens klass som varit uppe den gångna veckan, de verkar ha haft det bra.

   Idag fick vi mer information från skolan om kläder osv så det verkar ännu bli av.

   Radera