söndag 8 oktober 2017

Skyltsöndag nr 76 - Nu bidde det nog lte fel

Ibland sitter där skyltar men den tillhörande produkten är inte riktigt överensstämmande. Tror ni mig inte? Titta här!

Här är hundkojan som ingår i vårt hus.


Tramse är en katt! Fast det är klart, han kan ju inte läsa och han vet ju inte att han inte heter Ben. Han vet ju inte ens att han heter Tramse.

~ ☺ ~

Dajm! Sonen och mannen min älskar Dajm! Själv tycker jag bara det är för sött och fastnar i tänderna.


Tysk flagga? Sonen höll på att få gröna prickar på kroppen när han såg detta! Jag har fostrat honom väl. Tyvärr såg vi ingen butiksanställd att ge en välbehövlig geografilektion.

~ ☺ ~

När jag gick i skolan fick jag lära mig att ett streck framför en siffra gör det till ett minustal, något som ska dras av. Alltså borde jag ha fått pengar när det på bensinstationen ser ut så här:


Mannen i kassan höll inte med ... Han tyckte nog att jag borde åka tillbaka dit jag kom ifrån:


~ ☺ ~

Det här är andra gången som jag köper detta märke på linjal till sonen. Jo, jag är väldigt envis. Den ska inte gå sönder!


Två veckor tog det! Nä, jag tror jag åker tillbaka till ..


~ ☺ ~

Detta var ytterligare ett avsnitt i genren Fritt Tolkad Skyltsöndag!

~ ☺ ~

Vill du se fler skyltningar kan du klicka på etikett Skyltsöndag här i bloggen. Glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare.

13 kommentarer:

 1. Vad söt han är Tramse som sitter där i sitt hundhem. Undrar om han ens vet att han är en katt? ;-)

  Dajm... För mig får dom sätta vilken landsskylt dom vill - jag vill ändå HA!!! Anders brukar ha med mig såna där dajmbitar i fickan till mig när vi åker skidor. Jag kallar dom för "bensin". Bränsle alltså. För att jag ska orka liiite till innan vi äter lunch. För när vi har ätit lunch är jag inte så sugen på att åka mer :-D

  Linjalen kanske är barnvänlig? Ja, det kanske inte är förbjudet i alla länder att slå linjalen över fingrarna på eleverna. Bra då för eleverna ifall dom går av lätt. Linjalerna, alltså. Inte fingrarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tänkte inte på det där med att linjalen skulle vara "barnvänlig". Det kanske är lärarna som gnällt över att de går sönder för lätt när lärarna använder dem.

   Radera
 2. Den där hundkojan är så otroligt fin! WOW liksom. Kul att "huset" nu utnyttjas av Tramse. Men om du vill göra enkelt för dig själv döp om katten till Ben;-)

  Dajm är ju en svensk klassiker! Gillar inte sötsaker, men Dumle och Dajm äter jag då och då - när jag bjuds alltså. Har aldrig köpt det själv. Tycker du ska påpeka missen till personalen. Detsamma gäller linjalen. Nu vet jag ju inte vad sonen har gjort med den, men shatterproof är shatterproof.
  Tokheim, vilket roligt varumärke, väldigt användbart som här till exempel;-)
  Tycker du hittar alltid så himla bra skyltar!!! Tusen tack för att du är med i Skyltsöndag, och stort tack för länken också:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men en katt kan väl inte heta Ben heller! Som att döpa en hund till Fisk eller något.

   Sonen hade stoppat den i ryggsäcken men ryggsäcken är rätt värdelös (står på att fixa-listan) så krack!

   Var tvungen nu att kolla vad Tokheim är. Det är ett företag som tillverkar behållare för t ex bensin och liknande.

   Kul att mina skyltningar uppskattas!

   Radera
 3. Då är det inte så lätt för Tramse och veta om det är en kattkoja eller hundkoja.....Tramse har dock smak för lyx. Jag hade blivit skogstokig om jag hade sett en tysk flagga på svenska dajm. Tur att det inte var något biträde i närheten=)Däremot linjalen ska väl hålla lite längre än så.....Toklinjal=)))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah! Det var linjalen som kom från Tokheim!

   Radera
 4. Vilken vacker hundkoja! Jag ser det mer som en skugganordning för hundar. Men visst är det fint om även Tramse kan få skugga där.
  Och linjalen! Går den sönder när den används i matematiken eller när den fäktas med. Har erfarenhet av det senare just vad gäller linjaler som ska vara hållbara. Men med supelim kan den bli i skick som ny.
  INtressant med dajmens nationalitet. Men den kanske tillverkas i TYskland numer på licens.

  Kul skyltning var det!Tack för goa skratt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ang fäkta så tänker jag alltid på Lucia-tåg. Sonen fick aldrig vara stjärngosse på dagis, jag visste precis vad han skulle göra med den där stjärnförsedda pinnen! Men nej, inget fäktande med vare sig stjärnor eller linjaler. Den låg ryggsäcken och böckerna knäckte den. Den ligger i högen med saker som ska lagas. Vid tillfälle. Limmet har torkat in ...

   Jag kollade faktiskt vad det stod på Dajm-påsen. Den tillverkas i Sverige men distribueras från Tyskland till Spanien. Så nä, de hade fel. Dessutom är det väl i sammanhanget ointressant var den tillverkas eller distribueras ifrån, det är en svensk produkt (var argumentet jag hade fört fram till personalen om jag sett någon).

   Radera
  2. Visst är Dajm en svensk produkt! Men mycket idag tillverkas ju på licens och jag vet fler länder som försöker ta åt sig äran av just svenska produkter. Men kanske kan du smyga in en svensk flagga här.

   Radera
 5. Det är en riktigt härlig skyltmix du bjuder på.
  Jag är uppväxt på bensinmackar, men det där strecket framför literpriset fanns inte på 50-60-talet
  DD känner jag bäst som Dagens Dubbel, men här gäller visst Duetsche Dajm. Dajm som för övrigt alltid varit en av mina favoriter.
  Det är klart att kissen vet att han heter Tramse. Vår Sigge vet definitivt att han heter Sigge.
  Tokhem. Ja, nånstans hör man ju hemma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, vet du, jag har inte sett det där strecket heller förut. Eller inte lagt märke till det, i alla fall.

   Det var värst vad alla gillar Dajm! :D

   Radera
 6. Hmmm, jag undrar jag vad han använder linjalen till. Kanske skjuter han suddgummin på söta tjejer ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Señoritas!

   Tror inte han riktigt helt har upptäckt dem än. Vad det verkar. Men man kan ju ha fel ...

   Radera