onsdag 18 april 2018

En Sopranos? Nej, tack - inte i vår pool.

Vi satt i soffan och hörde dunsar och krasp-krasp från taket.
- Vad var det? frågade mannen min.
- Jag såg två fåglar flyga emot huset, det måste ha varit duvor som landade. Tunga duvor ...

Vi gick ut och kollade. Nej, det var visst inga duvor ...


 ... för där uppe på taket satt det en gräsand. Där satt den och tittade ut över området, njöt av utsikten.


- It's in löööööv! sa mannen min och pekade på utomhussensorn till en av våra väderstationer. Haha, ja! Den är onekligen fågelformad. Och snygg är den också!


När jag gick runt för att fota från andra hållet så upptäckte jag att det var ju inte bara en gräsand som satt och spanade in den vackra Fröken Sensor. Nej, brorsan var med också, vilket förklarar duns ett följt av duns två.


Tydligen så insåg de att Fröken Sensor var svårflirtad, så de båda herrarna började spana in annat. Själv började jag ana vartåt det barkade, vad siktet började ställas in på ...


Plask-plask! En kortflygtur tog dem galant ned i poolen! Vad i ...!


Som tur var insåg de att med mig i närheten så skulle de inte få njuta av en egen pool. De kan flyga till golfbanornas dammar i stället, vad mig anbelangar. Vilket de antagligen gjorde. Må de också stanna där!

Om rubriken är kryptisk så syftar den till tv-serien Sopranos och den hårdhudade men emellanåt ömhjärtade huvudfiguren Tony. Här är en liten film (41 sekunder) som förklarar:


6 kommentarer:

 1. Hahaha! Den där sensorn hade då verkligen totalt motsatt effekt av en plastuggla om man säger så;-) Hoppas att gräsandparet sprider erfarenheten att det liksom är ingen idé att landa på taket eller i poolen hos en viss Emma;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jisses, hoppas verkligen att de sprider informationen. Poolen är ju rätt liten så det är inte tal om att dela.

   Radera
 2. Tänk vad kärlekskranka killar kan få för sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja verkligen! Men det är nog inte förbehållet killar, tyvärr.

   Radera
 3. Tack för ett gott skratt! Nu var det ju inte min pool det handlade om...Kanske kan det vara idé att öfrstärka väderstartiíonen med en ful plastuggla för att skraämma bort ev. vänner och släktingar. Vi har en ful plastuggla på balkongen och dne har i alla fall hjälpt mot måsar och trutar. Änder har ännu inte sökt sig hit. De och svanarna håller sig i kanalen och ägnar isg åt att slussa.
  Skönt attt de inte installerade sig i er pool.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, bra idé där! Får kanske skulle måla den svart och sätta stora guldfärgade ögon på den, då blir den nog mindre lockande för änderna i alla fall. Fast kanske kommer rovfåglarna flygandes och undrar vem det är som inkräktar ...

   Radera