lördag 7 april 2018

Lördagsgodis 2018 vecka 14

Jisses! Jag som satt här och trodde det var fredag i dag! Jag är visst lite veckovill ... Men sonen påminde mig om att han ville ha lördagsgodis. Fast han menade då så klart inte det som jag nu bjuder er på!

Godisbit nr 1
Skolresor! Sonen kom hem och berättade att Fröken Otilia skulle utse 15 personer ur klassen som skulle få åka på en skolresa och sova över en natt med elever från hela Spanien. I går kom han hem superglad! Han var några av de elever som skött sig och hade blivit utsedd att få följa med, de resterande platserna hade det lottats om i klassen. Jag tycker det är jättekul att han ska få vara med men jag är ännu mer glad över att han är glad över att få åka.


Godisbit nr 2
Turista på hemmaplan. Att uppleva nya saker där man bor är man generellt dålig på, säger nästan alla. Det är så bra när man får besök för då får man också leka turist. Och visst är det så! Man ser annars nästa bara samma vägar, hus och träd. Ibland till och med nästan bara samma människor. Jag har ju berättat en del vad jag har turistat under påsken (linbanan och konstmuseet), mer finns att berätta om!

Godisbit nr 3
Mamma och pappas vistelse, förstås! Trots att vi inte skulle göra något så har vi gjort massor! Alla höll sig friska i år och allt liksom flöt på utan större förhinder. Till och med vädret var med oss (för det mesta) så den lilla påsen med extra ved att få igång de stora vedklumparna med står ännu orörd. Mamma och pappa har njutit av att sitta i solen, läsa, dricka något gott, prata med Tramse, laga god mat med spanska råvaror,köpa roliga saker i matbutikerna. Vi hade det verkligen jättebra! Det är alltid lika ledsamt när de åker, det tyckte vi alla tre.

14 kommentarer:

 1. nr. 1. Sonen bara växer och "växer".
  nr. 2. Jag har fullt upp med att leva på hemmaplan. Men visst, ibland känner jag mig som en nöjd turist.
  nr. 3. Vilken ynnest att år efter år få ta emot Mamma och Pappa på sin hemmaplan.

  SvaraRadera
 2. Stort grattis till sonen. Bra gjort! Hoppas han får det trevligt.
  Jag är nog lite yrkessjuk och gör mycket utflykter i min närmiljö.
  Härligt med familjebesök.
  Kramar från Lena i Elviria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag torr han kommer att få det superkul! Har sett planen för de två dagarna, ha kommer vara sååå trött när han kommer hem! :)

   Radera
 3. Kul att sonen blev utsedd av "egen bedrift", det går verkligen bra för honom :-)

  Vi turistade väldigt mycket i Stockholmsområdet, men så var vi ju inflyttade dit (och skulle roa kompisar som kom ned från Norrland och tog in på "Hotell Sollentuna" ;-) ). Här i Torrevieja har vi nog rest omkring ännu mer i närområdet, men nu har vi ju mer tid. Det är kul att se sig om både när och fjärran :-)

  Visst är det tråkigt när finbesök ger sig av... Men härligt att ni hade det så bra på alla plan när dom var där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att de som läser bloggen är mer benägna att turista, även på hemmaplan. :)

   Radera
 4. Usch, det blir så tomt när kärt besök åker hem.
  Hoppas inte det dröjer allt för länge tills ni ses igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så, det blir helkonstigt!

   Radera
 5. Jätteroligt att sonen blivit uttagen till skolresan och dessutom själv tycker att dte ska bli trevligt att åka med. DEssa resor berikar verkligen på många sätt.
  Kul att ni nu "turistat" mer på hemmaplan. För egen del är jag bar på det både vad gäller att göra det i Stockholm och i Torrevieja. Vill gärna se mig omkring och vidga vyerna och tiden och orken har jag ju. Ja,jag vidgar görna vyerna med turistande var som i världen.

  Vilken extra godisbit att dina öfräldrars bsök blev så lyckat och med en bra mix av turistande och "bara vara". Och "bara vara" är nog så trevligt och dte finns ju en hel del godis för dem inom räckhåll hos er.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, med det ligger ju i dina - precis som i Lenas - sätt att vara att utforska och turista så jag är inte förvånad att du är duktig på att hålla koll även på hemmaplan. Jag är lat, tänker att det där ska jag se men sedan går tiden ...

   Radera
 6. Så himla kul för sonen! Å det är väl självklart att han var glad över resan. Vilket intressant grepp förresten när man läser om bakgrunden till resan.
  Japp, det var ju det jag sa. Att turista på hemmaplan är toppen och man upptäcker alltid nåt nytt som man inte sett förut.
  Förstår att dina föräldrar frossade i de spanska råvarorna. Gillar man matlagning är utbudet på supermarkets i Spanien ju rena himmelriket jämfört med vad som finns här. Speciellt vad gäller grönsaker och frukt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lustiga är att några dagar innan de kom hit så var de inne på ditt ICA i Täby (storebror Kocken bor ju i Täby) och de tyckte också att den var jättefin.

   Men visst har de njutit av att gå där och titta på alla produkter som erbjuds framför allt i fiskavdelningen och drickbart!

   Radera
 7. Visst går tiden så himla fort när man är i gott sällskap. Visst är det så att man blir hemmablind=/ Då är det bra med gäster som kommer och hälsar på. Jag själv drsr till min mor i Sverige idag. Då blir det många goda möten med mina döttrar och vänner=) Kul att din son blev utvald elev och fick följa med på resa🤗

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast du är duktig på att se dig omkring!

   Då får jag önska dig en härlig resa hem 🤗

   Radera