lördag 9 juni 2018

Lördagsgodis 2018 vecka 23

Skålen är framställd, lördagsgodiset serverat!


Godisbit nr 1
Riktigt smågodis! Ska man på bio så ska det tydligen vara godis, popcorn och läsk. Det räcker inte med en sak, nej hela paketet. Och som alla svenskar i Spanien vet så är godiset här ingen höjdare! Men så kom vi på att intill Plaza Major där bion ligger finns ju IKEA, de har minsann svenskt smågodis! Inte så mycket och det är kanske inte de sorter jag främst skulle välja men bättre än det spanska utbudet. I dag hade de dessutom nedsatt pris så det kostade 8.90 € per kilo.


Godisbit nr 2
Ost- och skinkpaj! När den blir så där riktigt god! Det blev den i går. Jag brukar passa på att göra två pajer när jag ändå drar igång ugnen, det är inte mycket mer jobb med det än att göra en. Bonusen är att det räcker till en middag till!

Godisbit nr 3
Ny kyl och frys! Miguel, han som vi hyr av, fattade direkt när jag gnällde om kylen och frysen som bergis har stått här sedan huset byggdes mitten av 70-talet. De är små och står under köksbänken så man får krypa på golvet för att se vad som är där, det saknas delar, handtag är trasiga, de bullrar och låter ... Allmänt otrevliga, helt enkelt.

Så nu ska vi se ut en ny kombinerad med större kyl, informera Miguel och han betalar. Så som vi alla svurit över framför allt kylen, att vi inte gnällde tidigare!

14 kommentarer:

 1. Inget slår svenskt smågodis! Och jag har sånt tvärs över gatan! Tyvärr... Fast det blir inte ofta. Som tur är så har dom stängt nu eftersom det är lördag så stänger dom tidigare. Blev så himla sugen...

  Rester är både lättlagat och gott :-D

  Du ser! Det lönar sig att gnälla! Fast jag har fortfarande den där sjuttiotals träbrädan i min kyl ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänkte på dig där med kylskåpet. Nu ska vi visserligen ställa ut de gamla i tvättstugan att kunna använda som extra för dricka osv men annars hade jag sett till att spara glasskivan till dig!

   Radera
  2. Haha! Himla snällt av dig! Får nog åka ned mot Andalucía snart igen :-)

   Radera
 2. Trevliga godisbitar även denna lördag. Och lite matiga på sitt sätt.
  Smågodis, svenskat, kan jag också bli sugen på och i Torre finns en norsk butik med ett ypperligt sortiment av just svenskt smågodis. Så ibland blir det ett besök där. Jag gör precis som du när det både kommer itll paj och en del annat. Gör dubbelt upp. Bra att ha på lager. Pajer är ju också bra picknickmat. Klart ni vill ha en bar och modernare kyl och frys. Drar också mindre el, nog så viktigt. (Vem som än betalar och för miljön)Vi har en kombinerad kyl och frys som är hög så inget krypande på golvet. Det man använder minst får vara längst ner. Hemma har vi en hel stor kyl och en lika stor frys men det behovet har ännu inte uppstått i den spanska sommarstugan.
  Hoppas ni hittar något som är praktiskt och bra.


  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag vet ungefär vad jag vill ha. Det ska ju så klart matchas mot en bra prisklass.

   Paj är suveränt bra att lägga i frysen! När sonen låg i magen så gjorde jag pajer och när det sedan var dags att åka till sjukhuset kunde mannen min ta med sig några bitar eftersom han inte skulle få någon mat. Han kunde då värma i mikron där mellan värkarna. När vi sedan kom hem så hade vi dessutom mat att bara tina och värma. När jag lät operera ena foten för några år sedan gjorde jag likadant, la in i frysen. Tur var ju det för mannen min och sonen som skulle passa upp på mig tyckte det då var lämpligt att få influensan. Gissa vem som passade upp vem ...

   Radera
 3. Godiset hoppar jag med glädje över. Men det gör jag inte med pajen, bara jag slipper äter den två dagar i rad om man säger så;-) Har faktiskt aldrig gjort en paj själv...
  Underbart med en ny kyl och frys! Vilken lyx! Tycker att er hyresvärd är helt suverän. Han verkar vara lyhörd och verkligen åtgärdar problemen ni har. Bra där!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi äter gärna paj två dagar på rad men det gjorde vi inte, gjorde en gibanica så nu har vi det att äta en gång till också!

   Ja, han är bra Miguel. Men faktum är att vi är bra också så därför är han mån om oss, han har haft några riktigt jobbiga hyresgäster innan så ...

   Radera
 4. Jag är kanske en ovanlig svensk, men jag gillar inte smågodis. Så det är nåt jag inte skulle sakna utomlands ;) Hemlagad ost- och skinkpaj däremot, mums!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det är väl inget likhetstecken mellan att vara svensk och gilla smågodis direkt! Bra att inte gilla det, innehåller väl mest en massa konstigheter egentligen.

   Radera
 5. Så skönt för er att få en ordentlig kyl. Det är ju hopplöst när de är små och man måste "dutthandla" hela tiden.

  Ibland är man för tålmodig, det kan löna sig att gnälla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, precis. Man får hela tiden tänka efter om det får plats eller inte, vad ska man pocka ut för att köttet ska få plats? Hela tiden prioritera.

   Det har varit en hel det stora saker som har åtgärdats och vi har påpekat saker som fixats (och inte fixats). Vill ju inte gnälla hela tiden. Men i och med att han höjde hyran kändes det som att det var dags för nytt!

   Radera
 6. nr. 1. Smågodis gillar jag inte.
  nr. 2. Paj älskar jag däremot, men inte med skinka förstås. Men, vegetariska varianter finns det ju i massor.
  nr.2. Bra med en hyresvärd som fattar vinken. På köpet får ni ett mera vårdat språk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men vi kan säkert hitta något annat att svära över om vi vill! Det finns det alltid! :)

   Radera