fredag 8 juni 2018

Vädret i januari 2018

Vi tar väl en månad till så vi kommer någon vart, jag ligger ju lite efter i rapporterandet.

Soluppgång den 11 januari

Januari bjöd på en del klara dagar, till och med någon enstaka dag med sol och över 20 grader.

Solen är på nedgång den 13 januari

Men det har också varit en ruggig och kall månad då nätterna inte direkt erbjudit värme, det har emellanåt varit blåsigt och regnigt. Vi kämpade med att hålla brasan vid liv nästan dygnet runt för att minimera användandet av våra extraelement. Energifakturan visste jag skulle vara hög och japp, nästan dubbelt så hög som den annars är resten av året. 601 kWh och 120 €. Tack för den, Endesa ...

Skifte i vädret på kvällen den 27 januari, med UFO och allt!

Januari 2018
 1, 15° C, sol, blåsigt
 2, 18° C, sol, blåsigt
 3, 22° C, sol
 4, 20° C, sol, blåsigt
 5, 16° C, sol
 6, 12° C, sol, regn, blåsigt
 7, 12° C, sol, regn på fm
 8, 12° C, regn
 9, 11° C, sol, regn på em
10, 18° C, sol
11, 15° C, sol
12, 15° C, sol, blåsigt på fm
13, 14° C, sol, moln, blåsigt, några droppar
14, 12° C, regn
15, 12° C, sol
16, 12° C, sol
17, 15° C, sol
18, 17° C, mulet
19, 17° C, mulet
20, 20° C, sol
21, 24° C, sol, blåsigt
22, 20° C, sol
23, 18° C, sol
24, 17° C, sol
25, 17° C, sol, skur på kvällen
26, 14° C, sol, blåsigt
27, 14° C, sol, blåsigt
28, 14° C, skurar, blåsigt
29, 17° C, mulet
30, 17° C, mulet
31, 17° C, mulet

Månadens snittemperatur dagtid: 15,9° C

🌞

Statistik från väderstationen (klicka på bilderna så blir det nog lite tydligare) men tyvärr bara de sista dagarna då mannen min äntligen fick igång den igen efter strömavbrottet den 12 december:


Average är genomsnittstemp under hela dygnet.


🌞

Till sist, en titt på när solen gick upp och sedan ned den första dagen i månaden:


Amanecer - gryning
Salida del sol - soluppgång
Cenit - zenit
Puesta del sol - solnedgång
Anochecer - skymning

Om solens vandring: information och bild från http://salidaypuestadelsol.com/

🌞

Vad gäller blåsigt: det blåser nästan alltid lite här på Solkusten. Har jag skrivit blåsigt så har det verkligen blåst! Och som tidigare, det här är helt hur jag har uppfattat det och vad vår väderstation här hemma har sagt till oss. Vädret och temperaturen i Málaga eller Marbella kan skilja sig åt en del mot hur vi har det här i Benalmádena.

🌞

Planen är att göra en sammanställning efter varje månads slut och det finns sedan januari 2015. Klicka på etikett Väder för att hitta de andra. Man kan även i sökrutan leta upp en viss månad, de är rubricerade enligt samma princip.

8 kommentarer:

 1. Ganska stora skillnader vädermässigt i januari. Vi var i Stockholm till mitten av januari men när vi kom till Torre var det varierande och vissa dagar tämligen blåsigt, vilket ni också hade. Dock inga minusgrader i alla fall. Bra så! Men det blir ju rått och en får elda på.

  SvaraRadera
 2. NU är du nästan ikapp med din väderrapportering! 15,9 grader - ja, ikväll är det 14 grader trots att det har varit soligt och extremt varmt/lagom varmt i fyra veckor nu...

  Sedan så kan jag inte låta bli att kommentera din elräkning. Mina spanska grannar som vi brukar hyra lägenheten av gnäller att elen är så dyr i Spanien. Håller inte med alls nu när du skrev beloppet du fakturerades för uppvärmningen av ditt stora hus. Min mans kompis som bor i ett ombyggt och isolerad sommarhus på 75 kvadratmeter har en elräkning på 600 Euro i månaden under vintertid. En bekant som bor i en tvåa på 67 kvadratmeter betalar 220 Euro varje månad. Så...

  Å vad vi betalar per kvartal har jag inte kollat på år och dag. Kanske dags att syna bankens autogiroavbokningar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja jag brukar säga det att vintern här är som sommaren i Sverige. Ungefär.

   Om elräkningen så kan man ju inte bara jämföra priserna, man måste ju se vad man får för pengarna som betalas. Troligen så gör dina grannar också av med fler kWh, vi gör inte av med så mycket eftersom vi aldrig låter något bara stå på utan stängs av eller sätts i sovläge när vi går därifrån. Dessutom har vi ju inte eluppvärmt vatten, inte heller AC. Elementen vi använder värmer heller inte upp hela huset utan endast i sovrummen.

   Oj oj, kollar du inte vad de drar!?

   Radera
 3. Oj... Den var uppe länge där solen. Ja, den gick ju upp den 11:e januari och ned först den 13:e. Hade kanske nåt med UFOt att göra... :-D

  SvaraRadera
 4. Jag var nära dig i januari och det var helt okej för denna månad, blandat.
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var väl en rätt typisk januari, tror jag. Ostadig. Den första januari vi upplevde här, den 2015, var stadigare med mer sol men temperaturen var något lägre.

   Radera