lördag 24 april 2021

Lördagsgodis 2021 vecka 8 till 16

Herrejisses så tiden fladdrar förbi! Och oj så länge sedan det var jag bjöd på Lördagsgodisbitar, två månader. Nu är det dags, i alla fall. Hoppas att ni finner skålen välfylld!

Godisbit nr 1
Att vara saknad! Jodå, jag läser ju era kommentarer där ni undrar hur det är med mig och att ni saknar mig. Eller i alla fall mina inlägg. Jag saknar det också!

Jag mår bra, ingen fara! Men det är fasen inte lätt att efter 16 år med deltid, ibland "nolltid", plötsligt arbeta fulltid och emellanåt lite extra på det. Dagarna fylls med jobb, mat och hushåll, en stund vid tv:n med familjen och sedan sova. Varje stund som blir över sätter jag mig och läser. Massor. Har alltid läst mycket men  just nu är jag inne i en lite panisk läsperiod. Just nu ... den har hållit på i över ett år nu. Hopplös.

Det är väl så också att när man sitter vid datorn hela dagen så vill man inte sitta där när skiftet är över. Det innebär inte att jag inte har lust att skriva. Det innebär inte heller att jag inget har att skriva om. Jag kommer på massor med saker att berätta om när jag lagar mat men det är fel tillfälle, svårt att förena stekpannan och tangentbordet.

Jag kommer nog på det till slut, hitta det där läget när allt får plats. För än har jag absolut inte givit upp skrivandet! Hoppas ni inte heller har givit upp på mig.

Godisbit nr 2
Gömda skönheter! Jag kom hem ifrån affären, bilen full med matkassar.
- Men mamma, vad har du i håret? utbrast sonen när han hjälpte mig in med kassarna.

Jag drog med handen över håret. I handen hittade jag ett gäng röda små tussar. De var från lampborsten, busken med de roliga blommorna, som vuxit sig större och större och när jag gick ut genom grinden har jag kommit emot dem och blivit dekorerad. Undrar vad folk i affären har tänkt!

Vad jag själv har tänkt under en längre tid är att busken ska klippas ned när den inte blommar. Men den slutar ju inte blomma! Så det var bara att ta tag i det. Bina fortsatte att surra runt blommorna även när grenarna låg avklippta på marken. Lite sorgligt.

Men när jag klippte bort det mesta av busken så hittade jag en skönhet som slagit ut där under grenarna! En kalla. Vackert!

Godisbit nr 3
Mer och annorlunda arbetsuppgifter! Jag vet att jag är rätt usel på vissa aspekter i min anställning men att det kompenseras med det jag är duktig på. Det har företaget uppmärksammat så jag kommer i framtiden att kunna få fokusera mer på det som jag är bra på, att vara trevlig mot kunderna och hjälpa dem på bästa sätt. Kul att få lära sig nytt också!

Godisbit nr 4
Upprört hav! Mannen min och jag var ute på några ärenden i dag och var bara tvungna att stanna bilen och stiga ur. Havet var i uppror, vågorna slog höga upp över stränderna och klipporna. Jag önskar vi haft möjlighet att ta en promenad utmed strandkanten - på behörigt avstånd.

Godisbit nr 5
Mängder med blommor på min bägarranka! Tror aldrig den har haft så många blommor samtidigt och det är mängder med knoppar som bara väntar på att ta vid. 

Godisbit nr 6
Bra tandläkare. Sonen har varit och opererat bort en tand och det gick så bra allting trots att tandläkaren sa att han inte sett ett liknande fall tidigare. Jag har ett närapå färdigt inlägg om barntandvården i Spanien så jag hoppas att ni snart kan får läsa mer om det.

Godisbit nr 7
Överlevande stickling! Minns ni min pelargon 'Mosquito Shocker'? Den dog. Det kan ha med att göra att den stod på bordet och blåste ned några gånger. En kvist åkte av och jag stoppade ned den i en kruka där det redan var en planta, bägarrankekrukan nämnd ovan var det faktiskt. Den 10 cm långa lilla kvisten tog sig och fick sedan flytta till en egen kruka. Där har den vuxit. Och vuxit. Det kanske inte syns på bilden men pelargonen är faktiskt 75 cm hög och fylld med stora blommor! Fler är på gång. Sned är den också. Jo, den borde planteras om i en större kruka som passar ytterkrukan bättre men just nu blommar den så jag tror jag avvaktar lite. Vi får se.

 

Godisbit nr 7
Nisperos! Nu dignar träden med de gula små frukterna som heter nisperos, japansk mispel på svenska. Tror det var förrförra veckan som grannen nedåt gatan påkallade min uppmärksamhet när vi klev ur bilen. Vi var välkomna att plocka hur mycket vi ville från hans träd men att de kanske behövde några dagar till.

 

De är så goda! Bra att vi får plocka från grannens välfyllda träd för min egen lilla planta är ännu alltför liten.

16 kommentarer:

 1. Tack för fina godisbitar och roligt att du skriver. Har saknat dina inlägg.
  Roligt att du nu på jobbet kan få ha fokus på det du tycker om och utvecklas i det. Kan förstå att det är en omställning att nu jobba heltid och dygnet har ju bara 24h.
  Kan sakna nisperos men köpte några här hemma i veckan.Fint med blommorna hos dig och här gläds vi åt alla vackra vårblommor.
  Ha det gott. Och det är roligt när du skriver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevligt att vara saknad!

   Hoppas att nisperosen var god. Minns att vi på jobbet köpte en massa exotiska frukter och hade provsmakning på dem. Att nisperos var med minns jag för de vackra kärnorna. Smaken minns jag inte men det går ju inte att jämföra frukt direkt från träd och det i affären,även om de har hög kvalité.

   Radera
 2. YYiiippphhiiee! You're back! Så jag saknat din godisskål på lördagar. Förstår fullständigt att det är en chock för systemet att gå från "ama de casa" till ett heltidsjobb. Har själv aldrig upplevt det, MEN jag undrar själv ibland hur jag hann med heltidsjobb i stan, vanliga hemmasysslor och bloggen (dagligen) när jag jobbade. Kan det ha med åldern att göra...

  Kul att din arbetsgivare verkar vara väldigt nöjd med dig, för annars skulle h*n nog inte premiera dina "starka sidor" på det sättet. Bra jobbat där!

  Det verkar inte bara den spanska sjukvården som är enastående, den spanska tandläkarvården verkar inte vara långt efter - såååå skönt!

  Härligt att kunna njuta av en skål med lördagsgodis hos dig igen! Å du vet väl - det gäller att prioritera och sätta dina herrar i arbete, så att du får tid att blogga;-)

  KRAM!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl det där med att man vant sig med att göra saker som man nu rusar igenom eller helt får lägga åt sidan. Och nog har det kanske med ålder att göra, att man kanske är vis (?) nog och lägger saker åt sidan i stället för att göra dem med för att slutligen stå där med huvudet i väggen.

   Spanska tandvård håller hög kvalité och låga priser, det är ju många som åker hit för att göra större arbeten.

   Må jag få en rutin så jag kan bli lite mer frekvent i mitt skrivande.

   Kram tillbaka!

   Radera
 3. Ja både dina inlägg och godiset har varit efterlängtade, men jag har självklart inte givit upp på dig! Och nu fick vi ju en riktigt välfylld godisskål :-)

  Flaskborstbuskarna är så himla fina! Jag tror nog att dina hårprydnader blev beundrade i affären.

  Skoj att du får uppskattning på jobbet och får jobba med det du trivs bäst med.

  Havet är väldigt fascinerande när det är upprört. I alla fall om man befinner sig på land och kan titta på det och inte sitter i en båt :-D

  Vi hade en superfin bägarranka som var stor och sammansatt av tre plantor med olika färger på blommorna. Den "is no more" om man säger så...

  Skönt att ni har hittat en bra tandläkare! Vi gick till en svensk mottagning som vi var mycket nöjda med, men tyvärr har den lagt ned och på den vägen är det. Har fått tips om en annan bra, men inte kommit till skott. Blir jag kallad så går jag, men att boka tid själv är inte lika självklart.

  Du har verkligen gröna fingrar du :-)

  Ha en skön söndag och tack så mycket för söndagsgodiset :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Minns din bägarranka, det var precis när jag hittat till dig och dina lavendlar. Och innan jag förstod Anders förtjusning över att använda sekatörer ...

   Nä, tandläkare är inget man letar upp bara för att man tycker det är kul. Kallelse eller tandvärk. Ingår det inget i er privata sjukförsäkring, förresten?

   Radera
  2. Nej nån tandvård ingår inte i försäkringen. Som så ofta så verkar inte tänderna höra till kroppen...

   Radera
 4. Allt du nämner i Godisbit 1 skriver jag under på! Hinna blogga när man jobbar mycket, sätta sig vid datorn igen efter att ha tillbringat hela dagen vid datorn, och dessutom istället för att vara med barnen som inte har hunnits med på grund av jobb... Nej, det är inte lätt att blogga ibland! Roligt att du fick ner ett inlägg i alla fall, och ett innehållsrikt sådant!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ju en viss prio här i livet och så är det ju, det måste det ju vara. Fel blir det ju annars. Men jag önskar jag var lite mer välordnad och hade rutin på vissa saker så att mer hanns med. Och mer ork ...

   Radera
 5. Kul att du är tillbaka i bloggvärlden med lördagsgodis! Så många fina blommor! Häftigt med havet, men hu, jag är lite rädd för de enorma krafter som vattnet har med sig. Flaskborstbuskar såg jag f f g på Capri, nisperos har jag mött på Kanarieöarna. Alltid lär man sig nåt! Jobba nu inte ihjäl dig, läs i stället!

  SvaraRadera
 6. Härligt att ha dig tillbaka!
  Inte varje dag man har blommor i håret.
  Vad roligt att du är uppskattad på jobbet. Det finns såååååå mycket du är bra på.
  Vad bra att sonens operation gick bra. Måste kännas bra för er alla.
  Nisperos, härligt!
  Sköt om er och stora kramar!

  SvaraRadera
 7. Fint och efterlängtat inlägg. Vi är många som gillar ditt lördagsgodis.

  SvaraRadera
 8. Svar: Det märks att du bott i Spanien ett tag;-) Grannen som hyrt ut sin lägenhet till oss i många år har också hällt över Tes till pumpflaska. Har aldrig funderat på varför hon eller om det var hennes man som gjorde det. Men nu börjar jag förstå varför iaf;-)

  SvaraRadera
 9. Efterlängtad är du Emma och dina inlägg!! Jag förstår att jobb/familj är prio ett. Skönt att känna sig uppskattad på jobbet och få syssla med det som man trivs bäst med. Som jag har sagt innan så lyckas du med det mesta när det gäller växter=)
  Gillar dessa flaskborstar men inte direkt i håret. Jag ska byta tandläkare för den förra på privatsjukhuset jag oftast går till är jag tyvärr inte nöjd med. Vi har privat sjukförsäkring men där ingår bara tandrengöring. Under pandemin har jag tyvärr inte sökt efter en ny tandläkare men vet vem jag ska gå till=) Mycket har man fått lägga åt sidan när det gäller självklara undersökningar och check up under pandemin=/ Nu har jag både varit hos gyn, ska ta prover, bpka mamografitid. Skönt att sonen är nöjd med sin tandläkare <3

  SvaraRadera
 10. Saknar dig, ditt lördagsgodis och dina inlägg. Hoppas att du och familjen mår bra:-)

  SvaraRadera
 11. Stiltje här hos dig. Så trist. Hoppas du, mannen din och sonen mår bra. Längtar också efter dina inlägg - bland annat "Lördagsgodis". Kram:-)

  SvaraRadera