fredag 1 oktober 2021

Mina bokmärken nr 29 - Plånboken

Boklysten skriver så här på sin blogg:
"Vad har du mellan sidorna den här veckan? Är det senaste kvittot från ICA, ett gem från jobbet eller kanske du också alltid använder ett bokmärke? Är det inte dags att visa upp vad du använder just nu? Eller kanske du är som jag, samlar på bokmärken? Oavsett vad du använder, visa upp det!"

Marcapáginas número 29

Mannen min var inte helt nöjd med sin plånbok, den är så liten så sedlar petar ut. Han hittade en fin en när vi var i Zemun, Serbien, i somras. Nöjd med sitt köp började han migreringen av betalkort, ID-kort, körkort, sjukkort och pengar. Nöjd blev jag för den nya plånboken var fylld med en massa små kort för alla facken, de var ju perfekta som bokmärken!

Tyvärr följde hela fodret med när han stolt drog upp sitt betalkort så det var bara att plocka ur igen  och lägga ned allt - inklusive "bokmärken" - i kartongen och lämna tillbaka. Plånboksjakten måste alltså fortsätta.

Vi tänkte att vi tar det i Spanien. I Fuengirola finns en fin väskaffär i Merca Centro med mängder av plånböcker. Eller fanns. Den har slagit igen. Himla trist.

Mannen min hittade dock en annan fin plånbok och se, den var också fylld med "bokmärken"! Han är jättenöjd med sin nya pluska. Och se så många kort det får plats i den! Ett kort visar att den är tillverkad i läder och ett annat att den är RFID Safe, det vill säga att den är säkrad mot att betalkorten inte blir skannade bara för att man går förbi någon med en kortavläsare i kombination med onda avsikter.

Plånböcker är svårt! De ska ha plats med mycket men ta minimalt med plats. Jag har varit väldigt nöjd med min men jag måste också köpa ny. Måttet rågades när jag fick tejpa ihop den med silvertejp för alla kort åkte ut på golvet i affären. Det ser ju inte klokt ut så mitt innehåll har nu migrerat till mannen mins gamla plånbok. Det är verkligen inget fel på den. Ja, förutom att den är så liten att sedlarna petar ut, som sagt.

Måste nog ta mig i kragen och leta efter en ny, jag med.


📙

Mina tidigare publicerade bokmärken hittar du under etikett Bokmärken.
Vill du se vad andra har mellan sina boksidor så besök gärna Boklysten, BP, Gerd, Hanneles bokparadis, Klimakteriehäxan, Mösstanten och Älskar att läsa. Alla är inte aktiva längre. Saknas någon är det bara att höra av sig.

6 kommentarer:

 1. Hahaha! Återvinning när den är som bäst eller;-)
  Å på köpet fick du en hel massa med fina bokmärken - multipurpose plånbok helt enkelt.
  Här kommer ett litet tips. https://www.freitag.ch/en/accessories/wallets

  Är ju ett Freitag fan och har såväl väska som plånbok från företaget. Grejerna håller i decennier, men så är det också gjorda av återvunna presenningar och säkerhetsbälten från flygplan.

  Du som gillar roliga saker - kolla in deras väskor också. Kanske även mannen din och sonen tycker grejerna är roliga. De är unika i alla fall:-)

  SvaraRadera
 2. Äventyrlig plånbokshistoria!
  Du fick i alla fall några bokmärken.
  Jag har ju renoverat mitt svenska hus och haft fullt upp, inte hunnit läsa bloggar, men nu är jag tillbaka igen.
  Jag kommer till Spanien i mitten av nästa vecka!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Att hitta en bra, ny plånbok är inte lätt! Anders har nog letat i flera år vid det här laget... Den han går omkring med nu är inte tejpad, men den är hopsydd.
  Jakten återupptas med jämna mellanrum, hittills utan jaktlycka.

  SvaraRadera
 4. Fast jag upptäcker att jag får allt mindre bruk för plånbok. Ett pyttelitet fodral rymmer busskort, betalkort, idkort och sen mobilen - klart!

  SvaraRadera
 5. Fint med lite extra bokmärken. För egen del behöver jag numer inga fler. Vet att jag har sparat några liknande som du gjort.
  Har gott om plånböcker men ingen användning för dem idag. Gör som Klimakteriehäxan och har ett par 500 kr sedlar, busskort, leg och ett betalkort med bergränsad summa pengar i ett mindre fodral.

  SvaraRadera
 6. Vad fint att du fick ihop lite bokmärken!
  Ja, det där med plånbok, jag vet inte hur många jag haft och slitit ut. Numera har jag en pytteliten i gott skinn, där jag har typ två kort och ett ID-kort plus ett par sedlar. Mobilen har jag alltid för sig.

  SvaraRadera