lördag 25 september 2021

Lördagsgodis 2021 vecka 38

Den här veckan jobbade jag sent och då känns det som att då är det jobb, äta, tv och sova som gäller. Men visst finns det gott ändå!

Godisbit nr 1
Regn! Det är torrt och regnet behövs. Sedan onsdagen den 8 september brinner det i Jubrique i Estepona. Regnet som kom i veckan gjorde att brandmännen äntligen fick hjälp från ovan. Som jag förstår det så brinner det faktiskt fortfarande men det är helt under kontroll. En yta av 8000 ha, alltså 80000 kvadratmeter, har brunnit och många har fått evakuera sina hem, överge djur de inte kunde få med sig. De har dock fått börja återvända. Usch, så hemskt! Människor är inte riktigt friska! (Man tror att det är anlagt.)

Snart ska den in i ugnen!

Godisbit nr 2
Pita sa sirom! En liten filodegsrulle fylld med fetaost och ägg, det är något som är vanligt till frukost i Serbien och länderna däromkring. Sedan vi kom hem från Serbien i början av augusti har jag gjort det under spanska förutsättningar och det har blivit så himla gott! Jag ska lägga upp receptet vad det lider, det är så enkelt att göra och alla ingredienser finns även i Sverige. Min rulle är dock lite större än de vi köpte på bagerierna i Serbien.

Gu så gott! Nu blev jag ju sugen på det även om jag gjorde den senaste i förrgår!

Godisbit nr 3
Småplock! Jag tror att småplock har hamnat under Lördagsgodis förut men vad gör väl det?! Det är ju så gott! En tallrik fylld med olika charkdelikatesser ...

... tillsammans med en tortilla som blev så himla god! Eftersom sonen inte gillar lökbitar är det bara ägg, riven ost och potatis i den. Och salt och peppar, så klart. Att sonen bara smakade hör inte hit. Tortillan blev supergod!

Ofta brukar jag göra en röra med lite majonnäs, gröna ärter, gräslök, majs, grekisk yoghurt samt salt och peppar. Jättegott till det färska brödet, tortillan, charkuterierna och grönsakerna.

Godisbit nr 4
Sonens eget köp! Sonen beställde en t-shirt med en favoritgrupp, The Gentle Men. Han fick fixa det själv, vi bara pratade om storleken. Han sken som en sol den dagen tröjan levererades och storleken var perfekt. Han hade den genast till skolan, kom hem genomsvettig och undrade hur han skulle tvätta den. Wow! Ansvar!

Musik jag inte lyssnar på, en tröja jag aldrig hade köpt för jag gillar inte rosa. Men så är det väl. Han måste ju få tycka om vad han vill. Frånsett det rosa (vilket jag så klart inte sagt till sonen) är motivet snyggt, lite coolt.

4 kommentarer: