lördag 25 september 2021

Lördagsgodis 2021 vecka 38

Den här veckan jobbade jag sent och då känns det som att då är det jobb, äta, tv och sova som gäller. Men visst finns det gott ändå!

Godisbit nr 1
Regn! Det är torrt och regnet behövs. Sedan onsdagen den 8 september brinner det i Jubrique i Estepona. Regnet som kom i veckan gjorde att brandmännen äntligen fick hjälp från ovan. Som jag förstår det så brinner det faktiskt fortfarande men det är helt under kontroll. En yta av 8000 ha, alltså 80000 kvadratmeter, har brunnit och många har fått evakuera sina hem, överge djur de inte kunde få med sig. De har dock fått börja återvända. Usch, så hemskt! Människor är inte riktigt friska! (Man tror att det är anlagt.)

Snart ska den in i ugnen!

Godisbit nr 2
Pita sa sirom! En liten filodegsrulle fylld med fetaost och ägg, det är något som är vanligt till frukost i Serbien och länderna däromkring. Sedan vi kom hem från Serbien i början av augusti har jag gjort det under spanska förutsättningar och det har blivit så himla gott! Jag ska lägga upp receptet vad det lider, det är så enkelt att göra och alla ingredienser finns även i Sverige. Min rulle är dock lite större än de vi köpte på bagerierna i Serbien.

Gu så gott! Nu blev jag ju sugen på det även om jag gjorde den senaste i förrgår!

Godisbit nr 3
Småplock! Jag tror att småplock har hamnat under Lördagsgodis förut men vad gör väl det?! Det är ju så gott! En tallrik fylld med olika charkdelikatesser ...

... tillsammans med en tortilla som blev så himla god! Eftersom sonen inte gillar lökbitar är det bara ägg, riven ost och potatis i den. Och salt och peppar, så klart. Att sonen bara smakade hör inte hit. Tortillan blev supergod!

Ofta brukar jag göra en röra med lite majonnäs, gröna ärter, gräslök, majs, grekisk yoghurt samt salt och peppar. Jättegott till det färska brödet, tortillan, charkuterierna och grönsakerna.

Godisbit nr 4
Sonens eget köp! Sonen beställde en t-shirt med en favoritgrupp, The Gentle Men. Han fick fixa det själv, vi bara pratade om storleken. Han sken som en sol den dagen tröjan levererades och storleken var perfekt. Han hade den genast till skolan, kom hem genomsvettig och undrade hur han skulle tvätta den. Wow! Ansvar!

Musik jag inte lyssnar på, en tröja jag aldrig hade köpt för jag gillar inte rosa. Men så är det väl. Han måste ju få tycka om vad han vill. Frånsett det rosa (vilket jag så klart inte sagt till sonen) är motivet snyggt, lite coolt.

4 kommentarer:

 1. BBC visade bränderna i Estepona och vulkanutbrottet på La Palma. Hemskt! Dessutom blev det ju ett regnoväder i sydöstra Spanien också som Ama visade. Ja, klimatändringar är det bäst att vänja sig vid, tyvärr.
  Charkdelikatesser har den lokala ICA lärt sig att sammanställa till hushåll som vårt;-) Tortilla finns även den färdiglagad hos den lokala ICA. Men den godaste tortillan gör faktiskt vår spanska granne.
  Din röra (minus majs) - MUMS! Slänger du allt i en stavmixer eller?
  Skrattade gott åt tröjan. Den är väl... ungefär som gruppen;-) Huvudsångaren har egentligen en sexig och mjuk röst (läs: därav rosa;-) ), men spär man ju på med hårdrock (läs: därav den svarta tröjan). Inte min grej heller.
  Spelar sonen fortfarande gitarr? Å vad gäller rosa så är vi helt överens.

  SvaraRadera
 2. Riktigt illa med bränderna i Estepona. Har fått rapporter av våra svenska grannar som har lägenhet där. Men i stan var folk kvar i sina hus och lägenheter. Och nu La Palma.
  Mat är gott och även om vi ofta lagar mycket asiatisk mat så slår vi också till på spansk tortilla med lök och gärna en charkbricka.
  Kul med sonen som beställt sin tröja och tvättar och sköter sina kläder. Absolut ansvar!

  SvaraRadera
 3. Förstår att regnet var välkommet, fast ibland kan det bli för mycket av det goda. Det tycker förmodligen dom flesta som bor i Lepe efter den störtskur som kom häromdagen...

  Nej, nu "måste" jag skynda mig ned till frukosten, vi har tidsbokning på grund av det rådande läget. Igår fick vi minsann också visa våra covidpass på hotellet här i Portugal. Dom verkar mer noga här än i Spanien, eller så är det för att vi är "utlänningar" här :-)

  SvaraRadera
 4. Farligt att kolla din blogg på kvällskvisten. Man blir hungrig!!!
  Tycker det är kul att grabben gillar rosa. Hans tröja är cool.

  SvaraRadera