fredag 8 oktober 2021

Mina bokmärken nr 30 - Svarta Fåret

Boklysten skriver så här på sin blogg:
"Vad har du mellan sidorna den här veckan? Är det senaste kvittot från ICA, ett gem från jobbet eller kanske du också alltid använder ett bokmärke? Är det inte dags att visa upp vad du använder just nu? Eller kanske du är som jag, samlar på bokmärken? Oavsett vad du använder, visa upp det!"

Marcapáginas número 30

 

Vi blev bjudna på lunch av mannen mins kusin och hans fru i somras. De sa att vi bara måste gå till restaurangen nära deras hem för de har så goda hamburgare. Och ja, vi var överens om att det var nog bland de godaste hamburgare vi ätit! Och inte ett kort tog jag ...

Efter lunchen ville de bjuda på glass så då gick vi till en glassbar en kort promenad bort. Kusinens fru berättade att när de hade gäster gick de alltid hit eller så köpte de hem glass därifrån. Det lät ju lovande!


Det var så snyggt och fräscht inne i lokalen, allt blänkte i krom och rostfritt. Den trevliga personalen slevade upp glass och ställde den på vågar för att se att det var korrekt, både stora och små byttor. 


Medan jag väntade på min tur att säga vad jag ville ha hittade jag några perfekta bokmärken! Plock-plock-plock så hade jag norpat åt mig visitkorten med de roliga figurerna.

Crna Ovca, Svarta Fåret, finns på ett flertal ställen i Belgrad samt ett i Novi Sad. De tillverkar själva och använder så naturliga produkter som möjligt. De hade från början 12 smaker men nu är det över 150 som de har smakat sig fram till. Mycket glass har det blivit för dem!

Hemsidan är värd ett besök, den är så klart på serbiska men även på engelska. Vid About fnissade jag när jag läste vad de skrivit efter att kort berättat om att de startade verksamheten 2012 efter ett besök i Italien, att de från början kände sig som Svarta fåret:
" ... We don't know what else to say? Surely, there are other interesting things to be mentioned, we will let you know once we remember.

And for the end, do not expect to see our photos until the diet gives some results other than spiritual torment."

Härligt med företag som visar att de har humor.

Så var det den godaste glassen vi ätit? Faktiskt inte. Vi är lite bortskämda med god glass i heladeríorna i Spanien, tycker jag. Alla är så klart inte bra, vissa är till och med usla, men vi har hittat två här i Benalmádena som vi gärna besöker. 

Mmmm .... pistageglass ... och pecan!

📙

Mina tidigare publicerade bokmärken hittar du under etikett Bokmärken.
Vill du se vad andra har mellan sina boksidor så besök gärna Boklysten, BP, Gerd, Hanneles bokparadis, Klimakteriehäxan, Mösstanten och Älskar att läsa. Alla är inte aktiva längre. Saknas någon är det bara att höra av sig.

6 kommentarer:

 1. Haha! Roliga bokmärken! Fast dom gör kanske inte den bästa reklamen för glassen :-D

  SvaraRadera
 2. Flera flugor i samma smäll! Och bokmärkena är verkligen riktigt fina. Att humor finns med i sammanhanget gör dem ju än bättre.
  Vad gäller glass så är Stockholm verkligen ett eldorado och här är det numer mest naturliga smaker och utan kemiska tillsatser eller färgämnen som gäller. Mindre företag som verkligen lyckats. Så roligt att kvalité lönar sig.

  SvaraRadera
 3. Korten/bokmärken är ju hur coola som helst. Helt i min smak. De hade jag också norpat utan minsta tvekan. Älskar företag med humor, ännu bättre när det går bra för dom, vilket det ser ut att göra. Hemsidan är riktigt fräck den med. Totalkonceptet är helt lyckat.

  Dessa bautastora byttor med glass - vem orkar äta dessa mängder? Eller delade ni alla på den stora portionen. Synd bara att Det Svarta Fåret inte "vann" mot dina spanska heladeríorna.

  SvaraRadera
 4. Mums! Glass av god kvalitet är underbart gott! Och att du sen kunde plocka på dig lite bokmärken var ju en bra bieffekt!

  SvaraRadera
 5. Roliga bokmärken!
  God glass är god! Jag är glassoman.
  Är inte så långt från dig nu.
  Kramar!

  SvaraRadera
 6. Svar: Ja, då får du väl följa upp din cliffhanger nästa söndag;-)

  PS. Har du sett att Steve är "med" igen?! Tänkte du kanske också ville kommentera. Så himla kul att han börjat blogga igen efter en tid med motgångar. Hans inlägg är alltid otroligt välskrivna, och jag gillar dom skarpt. Det gjorde du ju också, så... DS.

  SvaraRadera