fredag 16 juni 2017

Avslut på Svenska Skolan

I dag var det då dags! Skolavslutning! Med nyinköpta och nystrukna kläder, finkammad och snygg stod sonen tillsammans med klasskompisarna och framförde en av mentorn egenöversatt text till Can't stop this feeling, en sådan där låt som man blir glad av. Mentorn hade gjort ett bra jobb med texten och barnen var duktiga.

Självklart var det även andra framträdanden och en massa rektorstal samt stipendier och betyg som delades ut men att stå på fötterna i 45 minuter i en fullproppad aula där luftkonditioneringen inte orkar hålla någon som helst svalka... Då blir man rätt mör och stänger av lite.

Men den sista avslutningen i Svenska Skolan avslutades som den ska, med Den blomstertid nu kommer. Ska man vara helt krass så har den i Spanien kommit för länge sedan och blomstren håller på att förvandlas till eterneller i värmen och torkan.

Har inte så mycket med sommarlov att göra men jag tyckte att skuggorna var så otroligt läckra.
Och i solen behövs denna skugga!

Fast vänta lite nu ... Skrev jag rätt eller blev det ett felaktigt ordval där med " ...den sista avslutningen...". Sista?

Jo, jag skrev rätt. Det var sonens sista skolavslutning vid Svenska Skolan i Fuengirola. På andra sidan sommaren, när skolorna drar igång igen, då ska sonen nämligen börja i den skola han enligt kommunen tillhör, i IES Benalmádena. En spansk skola. Med lektioner på spanska (och en del på engelska). Med spanska klasskamrater som bor där vi bor, inte utspritt mellan Málaga och Marbella som det är nu. Jag får berätta mer sedan.

Äntligen är det sommarlov! Tänk om man skulle baka en tårta ...!

15 kommentarer:

 1. Meeen så spännande! Hoppas att ni komemr att tycka om skolan! Berätta mer!
  Underbart med sommarlov!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är otroligt spännande och precis som du hoppas jag att allt blir bra. Ska berätta mer om det lilla jag kan.

   Och ja, hur härligt är det inte med sommarlov!?

   Radera
 2. Skolavslutning och sommarlov! Härliga upplevelser. Det är långt till andra sidan sommaren, men hoppas att sonen kommer att trivas i sin nya skola.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vissa händelser får en verkligen att se tillbaka på perioder i sitt eget liv och skolavslutningar är verkligen en av dessa återkommande skeenden. Bittersweet. Helt underbart med sommar, så himla tråkigt att skiljas ...

   Radera
 3. Åsså kom det till slut ändå - blomstertiden alltså. Tycker det var roligare med "Can't stop this feeling", speciellt som blomstertiden ju redan varit i Spanien, precis som du skriver.

  Skoj med en helt ny skola för sonen. Hoppas han kommer att trivas! Är hans spanska såååååå bra att han hänger med i lektionerna? Vad gäller engelska lär han ju vara bättre "tränad" än sina spanska kompisar antar jag. Får han hemspråksundervisning i svenska eller sysslar spanjorerna inte med sådant?

  Oj, nu blev det helt plötsligt en massa frågor;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ena utesluter inte det andra vad gäller blomster och känslor. :D

   Ja, många frågor som är helt relevanta. Ska svara på det i ett eget inlägg sedan.

   Radera
 4. Men vad spännande - och lärorikt! - att börja i en spansk skola. Ser fram emot det där inlägget som du lovade BP här ovanför :-)

  Den blomstertid... Den hör verkligen till! Även om lavendlarna börjar vara rätt trötta nu :-D

  Ha en bra start på sommarlovet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer, måste bara sortera mig lite och det är lite väl varmt för sorterade tankar just nu.

   Radera
 5. Skolavslutningar får det alltid att spritta lite extra både i hjärtat och bland känslorna. Härligt nu med sommarlov och för mig blir det inget utan "Blomstertiden" och "Idas sommarvisa" och båda vart jag än befunnit mig i världen.
  Roligt för sonen att byta skola och spanskan kommer än mer med all undervisning på språket och en del engelska. Hade elever i Peking som var mellan 8 och 11 år som började i en kinesisk "vanlig" skola efter att ha bott i Peking några år men som gått på svensk skola och klarade sig till "husbehov" på kinesiska. UNdervisning gavs där mellan tre och sex timmar /vecka i kinesiska. Inga problem annat än att det förutom långa skoladagar var många timmar hemma med läxor var dag. Och hemuppgifter under alla lov. Fullfjädrade idag i mandarin,engelska och svenska och läser nu på olika utländska universitet.
  Jag tror det är berikande att gå i skola med undervisning på det språk/de språk som talas i landet där man bor. Och så engelskan förstås...
  Önskar er ett härligt sommarlov!

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag håller med dig, tror också att det berikar. Och vissa traditioner är värda att hålla lite extra fast vid.

   Radera
 6. Spännande med ny skola, hoppas han kommer att trivas.
  Men nu ska han först ha ett långt skönt sommarlov.
  Klart du ska baka en tårta :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, här ska njutas, trivas och bakas!

   Radera
 7. Den anonyme är jag, ;)
  /Anette i Bangkok

  SvaraRadera
 8. Härligt med sommarlov! Lätt att minnas känslan av en lång frihet som sträckte sig över den nästan eviga sommaren ;)

  SvaraRadera