söndag 25 juni 2017

Skyltsöndag nr 65 - Geggamole


Åh! Titta! Erbjudande på Lidl! Superlördags-erbjudande!


 

Geggamole (sonens ord sedan han började prata) för 0:99 €! Det vill jag ju prova, vi gillar att dippa och doppa här hemma!Ah, OK! Det gäller endast lördagen den 24 juni. Då måste jag passa på!Öh ... Festligheter i juni, stängt den 24:e. Hur tänkte de nu då ...?Har väl antagligen med detta att göra: Feria San Juan Arroyo de la Miel 24-29 juni. Undrar om de har geggamole där? Det får vi undersöka närmare! Här hittade jag ett bättre program också. Verkar skoj!

~ ☺ ~

Vill du se fler skyltningar kan du klicka på etikett Skyltsöndag här i bloggen. Glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare.

14 kommentarer:

 1. Så förargligt! Falsk marknadsföring kallar jag det. Ungefär samma sak som affärer som skrytar med att ha öppet 365 dagar om året minus alla helg-/festdagar då. Å det blir ju en hel del i Spanien...

  Hoppas du dokumentera la Feria de San Juan en Arroyo de la Miel i Benalmádena här på bloggen. Det skulle vara kul att läsa om och se bilder från.

  Tusen tack för fin skyltning och stort tack för länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, lite sur blir man ju särskilt som avokado kan vara så attans dyr! 1,29 €/st?! Nänänä ...

   Planen är att vi under veckan ska ta oss till detta firande så det blir väl en rapport vad det lider. Misstänker dock att det är snarlikt ferian i Funkan. Men billigare i taxi för oss! :)

   Radera
  2. Ja du, du är van vid spanska priser, vilket jag förstår helt och hållet efter många besök i Spanien. Här är dina 13 spänn normalt - nästan billigt till och med. Åt andra sidan får man vad man betalar för. Å det gäller absolut Lidl. Undantag toa- och hushållspapper. Ja, åsså makens korvar då. Han älskar ju dessa tyska korvar;-)

   Radera
  3. Fast jag tycker att de har en hel del bra saker på Lidl! Den bästa grillkolen här i Spanien, faktiskt. Och i Spanien är mycket av varorna spanska så här finns en hel del bra charkuterier i form av korvar och torkade skinkor.

   Avokado ska man definitivt köpa på marknaderna, mycket bättre pris och bättre smak.

   Radera
 2. Så kan det bli! Men så snopet"
  Men den egengjorda "gegga molen " är ju väldans god och så enkel att göra.
  Har firat an trevlig midsommar här hemma och fått rapporter från det spanska gänget inklusive maken om deras San Juan Firande och trevligt var det. Men inte mer än en dag.
  Kul att få ta del av ert firande om ni är på plats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, snopet! Jag var ju på Lidl i fredags för att se om de hade jordgubbar och kanske också i förhoppning om att de satt ned priset på geggamolen redan då men näpp ...

   Oftast brukar det räcka med några timmar av detta firande sedan är man slut i ben, huvud och öron.

   Note to self: öronproppar!!!

   Radera
 3. Gör din egen guacamole, den blir garanterat godare! Och man kan dryga ut den färska avocadon med djupfryst, det funkar om man blandar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag brukar nästan alltid göra min egen. Men som sagt, avokadon är inte alltid så billig i butiken samt att den bör ju helst vara mogen när man är geggamolesugen!

   Radera
 4. Haha! Inte underligt att dom kan ha såna pangpriser just den dan ;-)
  Dom där Lidl-bladen är luriga. I ett och samma blad har dom olika datum när det börjar säljas. Jagade en kartbok i typ en vecka innan jag fattade upplägget på det där och kunde gå dit rätt dag :-)

  Bra och roligt skyltat - som alltid! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag gick på den minan några gånger när Lidl kom till Sverige, när jag surt stod i butiken och frågade med bladet i hand. Nu kollar jag alltid vilken dag men det är lätt att bli förvirrad ändå.

   Tack snälla!

   Radera
 5. Jag gillar även mycket av Lidls produkter=) Tyvärr tog de bort falukorv från charkdisken=( Snopet att göra fel reklam för sista datumet. Dpeciellt om de hade glömt bort att de hade stängt. Här i Jerez och längs kusten har de inte öppet de kända matvaruaffärerna. Så de gäller att förråda upp innan röd eller en söndag. Nu är vi så vana. Annars gillar vi att dippa. Jag glr helst min geggamole själv. Ett tips till dippa är yoghurt och persilj/ lök krydda. Det blir en jätte god dippa till chips och grönsaker=))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som svensk har man vant sig av vid det där med stängda butiker, här har man fått lära sig på nytt!

   Naturell grekisk yoghurt/yogur griego kan man göra mycket gott med! Det har vi alltid hemma.

   Radera
 6. Glömde: Tycker att geggamole är ett otroligt bra namn på den goda röran :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det!

   Som liten hade han många egna ord och en del använder vi fortfarande för de är så bra! Tydligen var jag likadan när jag var liten och några lever kvar i familjen.

   Radera