lördag 10 juni 2017

Lördagsgodis vecka 23 2017

Bakom molnslöjan skiner solen så det är härligt varmt. Det börjar bli lördagsgodisdags!

Godisbit nr 1
Att få något gjort som vi tänkt länge! De senaste veckorna har det varit lite si och så med judon. Inte sonens fel utan senseis. Problemet - från start, om vi ska vara helt ärliga - är att sensei inte helt haft koll på vad alla gör, han litar på att alla hjälps åt. De senaste tre gångerna har dock sonen knappt haft någon att träna med utan har suttit och rullat tummarna, gjort lite armhävningar och fallövningar för att få tiden att gå ungefär (duktig kille!). Jag som sitter och ser detta kan egentligen inget göra så jag sitter där med pysande öron! Sensei måste styra upp det, varför ska det vara tre som övar tillsammans (kompisar) medan en fjärde sitter själv?

Så i onsdags gjorde vi ett länge planerat studiebesök i den klubb som finns i Arroyo de la Miel, den som ligger nära där vi bor. Här var det ordning, minsann! Stenhård träning! Egen sal (förlåt, det heter dojo) utan störande skrik och dunkar från basketen eller gymnastikutövarnas höga musik i samma sal som judon tränas i Torremolinos. Sensei var jättetrevlig och hjälpsam, flera av eleverna, judokas, kom fram och pratade med oss. De är lite äldre (14-15 år) men i passet innan är de för små.

- De har ju mustasch ju! sa sonen och såg lite spak ut, lite tveksam, men mannen min och jag har bestämt oss: här ska sonen gå. Sonen säger ju själv att han verkligen vill lära sig och då är detta bättre. Leka får han göra i parken med kompisar.

Godisbit nr 2
Sonens torsdagsmatlagning bestod denna veckan av att grilla fläskkotletter (som han lagt i marinad först) och korvar. Till detta tsatziki och potatisslantar i ugn. Riktigt gott blev det, inte mycket blev kvar!

På gång!
Han gör ju långt ifrån allt själv men han lär sig hela tiden och sätter ära i det han gör.

Godisbit nr 3
Estepona! Sonen var på kalas i går och det var paintball i Estepona. Mannen min och jag körde sonen samt kompisarna Herr Higuerón och Herr Málaga - de hade lyriskt roligt!

Byggnad vid marinan i Estepona, nästan allt går i samma stil.
Attans palm mitt i fotot! Men jag satt så bra ...

Medan de sprang mellan bildäck och pepprade varandra med färgkulor så åkte mannen min och jag in till Estepona där vi åt middag vid marinan. Om ni har möjlighet så måste jag verkligen slå ett slag för Estepona! Gatan som går igenom staden utmed kusten, Avenida Litoral/Avenida España, är så otroligt prydlig och med ett överflöd av blommor. Fasen att det var jag som körde! Gångstråket utmed havet är såååå vacker, slår Fuengirolas med hästlängder! Vi var i Estepona en del 2012 när vi var på semester men mycket har hänt under dessa fem år. Ännu är det heller inte knökfullt med turister, det är inte lika illa som i våra trakter. Bra fredagskväll!

12 kommentarer:

 1. Så bra att ni hittade ett annat ställe som ger bättre träningsmöjligheter för sonen.

  Bra att han fortsätter träningen med maten också - han blir bara mer och mer duktig tycker jag :-)

  Estepona ser väldigt fint ut. (Snygg palm! ;-) ). Jag tror att vi bara har susat förbi där på väg till Gibraltar... Nästa gång får vi nog stanna till också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Träning ger färdighet, både i judo och med matlagningen.

   Jaa, jag tycker verkligen att ni ska stanna till där. Men ta bort sekatören från Anders först. Estepona har MYCKET blommor och de vill ha kvar dem.

   Radera
 2. Då du ofta ha berättat att sonen är minst huvudet större än hans judokompisar så kommer han nog att trivas i den nya "klubben". Vänta bara tills han spör de mustaschprydda kompisarna;-)

  Duktig kock lär han också bli, vilket säkert kommer att uppskattas av hans kommande fru/man/partner;-)

  Roligt med ett nytt guldkorn i din närhet - Estepona:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Estepona är verkligen fint, rekommenderas.

   Ja, sonen är duktig han. Den grupp han går i nu (sedan innan jul någon gång) är ju blandad vuxna och större barn. Han är för liten för de vuxna och för stor för barnen ... Det här kommer bli bra!

   Radera
 3. - Det blir nog en riktig kick gör sonen att byta klubb.

  - Vilken kille! Redan familjens grillmästare.

  - Den där gatan i Estepona kan jag se framför mig så lyriskt som du beskriver den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så himla synd att vi aldrig fotade själva avenyerna när vi var där.

   Snart kan jag säga till sonen att i kväll får du laga maten, jag sitter här och läser så länge!

   Det ser jag fram emot!

   Radera
 4. Bra att byta klubb om det inet är ordning och reda! Och att de andra är lite äldre blir ju en bra utmaning.
  Kul med sonens matlagning och han lär sig ju hela tiden.
  Estepona har vi besökt några gånger, dock länge sedan. Men jag minns att det var väldigt fint.
  Önskar er en fin söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De senaste åren har Estepona gjort väldigt mycket vad gäller blomsterutsmyckningar. SÅ har du möjlighet så ta en sväng dit igen. Som sagt, mycket har hänt på fem år. De har ju öppnat en orkidéutställning som jag någon gång vill åka till.

   Ja, sonen lär sig mycket hela tiden.

   Ha en härlig söndag du med!

   Radera
 5. Bra att lära sig laga mat! Bonussonen var inte så intresserad när han bodde hemma, men nu kan han mer. Nöden har ingen lag liksom ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det eller så är det sponsring av Findus, Felix och McDonalds ...

   Radera
 6. Bra att välja ett ställe som bjuder på kunskap och som ser barnen - avsett val av sport/hobby :) ibland får man helt enkelt bara steppa upp och vara den vuxne ;) snyggt jobbat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tror också att man måste ibland bestämma. Han måste i alla fall ge det ett försök!

   Radera