torsdag 29 juni 2017

Feria de San Juan Arroyo de la Miel 2017

Varje år firas denna feria i Arroyo de la Miel, Benalmádena, med start den 24 juni och sedan slutar festligheterna den 29 juni. Dagtid, från ca 12 till 19:30, är det Feria de Día och då är det mest händelser kring tågstationen i Arroyo de la Miel. Där spelas det musik, det finns serveringar och runt om i staden är det aktiviteter och framträdanden på scener.


På kvällen är det då Feria de Noche, och precis som på dagen är det mycket aktiviteter i hela Arroyo de la Miel. Den första natten, vid 1-tiden, brukar det traditionsenligt även vara ett gigantiskt fyrverkeri nere vid stranden. Det kom jag på när jag vaknade av det ...


I år hade vi sagt att vi för första gången skulle ta del av denna feria och vi - mannen min, sonen, jag och de fyra i Familjen Cuba - riktade in oss på Recinto Ferial, området strax norr om Parque la Paloma. Där har det rests upp ett nöjesfält med åkattraktioner och tält med serveringar av mat och dryck.

Vi hade tänkt ta taxi dit men när vi kom till Familjen Cuba så tycke de att vi kunde promenera, det är inte så långt. Ca 30 minuter senare, vid 20-snåret, kom vi fram ...


... till den vackra portalen in till området! Den används på fler ställen i kommunen, jag såg den i Benalmádena Pueblo tidigare i år. Det är bra!


Efter den långa promenaden i värmen behövde vätskeförrådet fyllas på ganska omedelbums. Mannen min startade med en Piña Colada och jag så klart med en Mojito för 4 € var.

Sedan kunde vi njutandes av våra drinkar titta oss omkring och se ut ett ställe att äta lite vid.


Njää ... PP och PSOE. Inte vid de politiska tälten. Hua! Vilket mörker!

Såg däremot något annat intressant:


Vad i hela friden är nu detta? Ett lokomotiv i miniformat? Nej, det är faktiskt en ugn som är byggd på en släpvagn med registreringsskylt och allt! Vad ugnen skulle användas till? Svaret låg i stora säckar intill: gigantiska bakpotatisar. Och när jag skriver gigantiska så menar jag verkligen det! Jag såg potatisar som var 30 cm långa!


Men vi åt ingen bakad potatis, i stället satte vi oss vid en tom servering och beställde in fat med ost, oliver, bröd, tomater, skinka, boquerones, korv och calamari som vi delade på. En flaska vin, två gigantiska öl, läsk till barnen ... 80 € gick det på och vi undrar om servitören inte drog i lite extra där i huvudräkningen. Nåja, gott var det i alla fall.


Sedan gick Fru Cuba och köpte två förpackningar med buñuelos! Traditionsenligt feriagodis!


Det är som små munkar som man kan äta som de är men oftast är de indränkta i någon godissås.


Vit choklad tror jag det var som Fru Cuba valt. Väldigt gott, väldigt sött, väldigt fett. En eller två ringar räcker för mig.

Men det är ju inte bara mat och dryck, det är även de vanliga attraktionerna som nu skulle utforskas.


Det fanns ett Casa de Mieda, skräckhus, fast det var det ingen som vågade sig in i.


Däremot åkte sonen och Fröken Cuba radiobilar flera gånger ...


... medan vi vuxna satt kvar och åt upp maten och tittade på tre (en står bakom sin mamma) söta småtjejer som sprang upp och dansade när musiken började spelas på scen.


Mycket krimskrams kunde man köpa om man ville men det var det ingen som gjorde. Däremot lockade prickskytte. Vi var rätt säkra på att det som med korkar i luftgevär ska skjutas ned satt ganska bra fast med magneter eller liknande. Ingen av ungarna fick ned något, korkarna studsade mot sakerna efter att ha rubbat dem en halv centimeter eller så.


Sedan var det olika snurrande och skuttande saker som skulle genomföras medan mörkret föll ...


... och all den uppsatta belysningen kom till sin rätta. De är så fina!


Den här ferian är lugnare än den i Fuengirola. Lägre ljudnivå, mindre område och mindre trängsel. Visst kan det vara kul när det är mycket folk men det finns ju gränser för allt. Vad som fanns här var i stället en mer ombonad omgivning med de vackert blommande silkesträden. Det kändes inte lika rörigt, heller. Vi gillade nog helt enkelt denna bättre.

12 kommentarer:

 1. Kul med såna festligheter inpå knutarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är skoj. Och ferier verkar det finnas hur många som helst av här i trakterna. Varje kommun har sin egna och sedan är det ju väldig massa annat som ska firas och njutas av.

   Radera
 2. Såg väldigt festligt ut där på festligheterna. Om det är lite lugnare och lite mindre folk - det gör ju absolut ingenting :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och tillika närmare, på gångavstånd eller taxi för 6 € i stället för 20-25 €!

   Fast det är klart, Fuengirolaferian är ju ändå kul med alla klänningar! Jag såg inga vuxna kvinnor som hade någon traje på sig i går.

   Radera
 3. Vilken trevlig feria! Och med lite av varje att tillgå. Att det är lite lugnare är ju ingen nackdel och fint med en promenad dit.
  Men nog drog servitören i en del extra här...Men dte må ju vara hänt en kväll som denna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, visst känns det som att han drog till lite extra. Som sagt, jaja. Det var gott.

   Visst är det bra med promenad men jag hade nog kanske valt andra skor då!

   Radera
 4. Många gånger är det mer behagligt att det är mindre folkmassa och lite mér i lagom ställe. Det verkar ju finnas det mesta både för vuxna och de mindre vuxna. De där små munkarna är rackarns goda men en sockerbomb. Trevlig kväll🤗

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är trevligare att strosa runt när man inte blir ibumpad hela tiden och när ljudnivån är så att man faktiskt kan kommunicera. I Fuengirola är det kommunikation med teckenspråk.

   Radera
 5. Den ferian var ju riktigt rolig, speciellt på kvällen med den fina belysningen. Snyggt! Å barnen verkade ju också haft kul.
  Maten där en flaska vin, två öl och läsk ingick för sju personer måste anses som minst sagt prisvärt. Här hade du med lite tur fått betala 800 kronor endast för den flytande födan.
  Tänkte på spanska priser just igår och idag: En 0,4 l öl, en Corona flasköl och en liten korg med pommes och aioli gick på 184 kronor. I Spanien åt vi en fyrarätters lunch där en hel flaska vin samt en öl och kaffe ingick för samma pris... Lite skillnad om man säger så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är verklige prisskillnader. Ölen som bars in var kannor på ca en liter var och så fick de varsitt mindre glas att hälla över i.

   I jämförelse var ju vårt pris bra men jag tror dock i alla fall att servitören saltade notan.

   Radera
 6. Ser väldigt trevligt ut. Och de där buñuelos med vit choklad måste jag nog testa någon gång. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Buñuelos är sådant man hittar på festivaler och mässor så det är för oss vuxna vad sockervadd är för barn. Mannen min brukar ta colasås på, det är gott!

   Radera