fredag 5 december 2014

Registrering av bil - akt 3

Igår ringde jag Antonio på Gestoría Rosales för att kolla om det var OK att hämta de nya registreringsskyltarna till bilen, om han hade fått dem än. Men så klart, nej...

Han hade mailat Benalmádena Ayuntamiento (kommunen/town hall), inte fått något svar, skulle försöka få kontakt med dem igen och till sist ta sig dit. Han väntar svar på de papper han mailat över till kommun så att de kan beräkna vad han ska betala i vägskatt åt oss. När den är betald får han hämta ut registreringsskyltarna (hos Polisen?).

Hänger inte riktigt med i tågordningen där men vi ska nog få klarhet i det. Någon gång...

Nu fredag kväll har Antonio fortfarande inte hört av sig (vilket han sa han skulle) och på måndag 8 december är det tydligen någon helgdag här i Spanien, La Inmaculada Concepción - den Obefläckade Avlelsen, så då är det stängt i stort sett överallt.

De är rätt duktiga på det där med helgdagar, måste fördjupa mig i ämnet vid tillfälle...

Så just nu är vår bil i ingemansland, känns det som. På rutan sitter i alla fall klisterlappen om att den är godkänd av spanska bilbesiktningen. Är den avregistrerad i Sverige än? Vi har ingen spansk försäkring, har vi någon svensk som gäller?

Jag förutsätter att den svenska fortsätter att gälla tills vi har en spansk och att de nya plåtarna sitter på plats. Men det är vad jag tycker och förutsätter...

Tills dess kör vi med än större försiktighet - försiktigt kör vi alltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar