lördag 29 juli 2017

Lördagsgodis 2017 vecka 30

*rot-rot-rot* Jo då, här finns det allt godisbitar denna veckan också!

Godisbit nr 1
Firande! Den 23 juli var det min namnsdag där i fruntimmersveckan. Det var dessutom på dagen 29 år sedan mannen min och jag träffades. För att göra det ännu bättre så var det även vår bröllopsdag, 8 år har vi varit gifta. Det firades ståndsmässigt med restaurangbesök nere i Benalmádena Marina på Restaurante Gringo's.

Det här är väl en extra godisbit!
Kaklet inne på toaletterna på Gringo's.
Så himla läckert och färgglatt!

Godisbit nr 2
Rester. Och inte vilka rester som helst utan från restaurangbesöket på vår bröllopsdag. Precis som förra gången vi var där beställde vi in en parrillada mixta, det vill säga olika grillade köttbitar. Den här gången beställde vi inför tre personer. Det var så mycket på fatet på kolbädden så det var en hel middag till som vi dagen efter kunde avnjuta hemma! En tomatsallad, två pommes frites, en Fanta, en stor öl och ett glas vin samt allt köttet kostade oss ca 56 €.

Sonen har nu också lärt sig att dessa körsbär INTE är goda!
Men resten var det ...

Vi tog en promenad utmed kajen och avnjöt glass och drinkar på annat ställe. Det är himla mysigt där nere vid marinan!

Godisbit nr 3
- Har du gjort spanskan?
- Japp, gjorde den i morse! svarar sonen.
Jag har nämligen fått sonen till att göra en spanskalektion på Duolingo varje dag precis som jag gör! Lite varje dag, ett ord här och där. Bara några minuter. Jag håller fortfarande på med det, tar det lugnt och tycker det är kul, fastnar gärna och läser diskussionerna om ord och meningar, betydelser och grammatik. Sakta men säkert, ett ord i taget, erövrar sonen och jag våra kunskaper i det spanska språket.

17 kommentarer:

 1. Grattis till både namnsdag, lite försenat dock, och till bröllopsdagen och visst ska en ta till vara tillfällena och fira lite extra.
  Instämmer helt i att Benalmadena Marina är mysigt, dock några år sedan jag var där.

  Roligt att sonen är så motiverad för att träna spanska och framstegen kommer och märks ju så tyydligt. Kul att ni båda gnetar på. Duolingo tycker jag också är bra. Jag kör den och "Babbbel," betalversionen, på spanska, samt Babbel även på franska och mandarin. Känns viktigt att ha språken levande.
  Och visst är det roligt med språk!
  Och just spanskan "duschas" ni ju med det dagligen vilket ju är ett toppensätt att lära sig ett språk och att hålla det vid liv.
  Vilken trevlig godispåse!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Och visst ska man fira när möjlighet ges.

   Vet just inte om motiverad var just det rätta ordet men vi kämpar på. Gnäll ibland och sedan flyter det på galant. Det är trots allt inte så lätt med värme i kombination med en son med några månader kvar till att vara tonåring. :)

   Radera
 2. Stort GRATTIS på åttaårsdagen! Ser att ni levt i synd och haft nästan en lika lång prövningstid som vi innan vi slog till och gifte oss för fyra år sedan;-)
  Sedan kunde jag konstatera att ni åt för åtta Euro mindre än förra året. Med tanke på att ni fick med er en doggy bag var det verkligen en eller rättare sagt två prisvärda middagar:-)

  Dessa kanderade körsbär är äckliga, så söta och sliskiga - usch!

  Duolingo - borde få häcken ur vagnen själv där, trots att jag inte bor i Spanien, men frågan är hur mycket det kommer att fastna i min gamla hjärna;-)

  Toppen lördagsgodis förresten:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man måste ju fundera igenom de stora besluten här i livet! :)

   Duo är kul och mer fastnar ön man tor. Det är faktiskt världens kick att använda sig av något och inse att det där, det lärde jag mig ju på Duolingo!

   Radera
 3. Härligt och glatt kakel! Det gillar jag! :) (Kanske inte skulle vilja ha det hemma, men det är ju ena namn sak ;))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är kaklet fint! Och jag tror nog vi skulle må bättre av att ha ett sådant hemma emellanåt! Det går ju trots allt att måla vitt på det om man mot förmodan vill.

   Radera
 4. Nr 1. Grattis på bröllopsdagen!
  Nr 2. Så klart ska den firas ståndsmässigt, i dagarna två t o m.
  Nr 3. Ett klokt sätt att erövra ett nytt språk.

  PS Det där kaklet var en härlig färgklick. Eller kanske riktigare att säga härliga färgklickar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Och visst ska det firas!
   Vi är så smarta så!

   Visst är det fint!!! Som jag skrev ovan till Helena, vi borde lära oss att använda oss mer färg. Och så som folk byter badrum m´numer så hinner man ju inte tröttna på det - det har ju alltid varit vår svenska ursäkt.

   Radera
 5. Grattis till era 29 år tillsammans
  ( lika länge som vi har varit tillsammans) och även Grattis på er bröllopsdag/ namnsdag🤗🤗
  Bäst att fira allt på en och samma dag=)
  Som sagt det var inte dyrt 56 euro för tre. Gillar verkligen Marinan där du bor. Att sitta där längs båthamnen och kolla in båtarna. Det finns ju en hel del restauranger att välja mellan.
  Jag har appen Duolingo och övade ganska så ofta innan. Jag har Babbel som jag har vmbetalat för ett år och övar flitigt periodvis. Nu under semestern kan jag inte stoltsera med att jag har varit flitig. Det är en god början att sätta studierna i system. Övning ger färdighet och tillslut sitter de där som en smäck🤗🤗

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marinan är superfin! Vi har dock lärt oss att det är lite si och så med restaurangerna. Gringo's har dock varit bra de gånger vi varit där. Tyvärr var de inte öppna i vintras när vi skulle fira mamma och pappa på deras 80-åsdagar. Den vi gick på i stället var bara sådär ...

   Babbel har jag bara provat lite, fastnade för Duo. Vilken gillar du bäst?

   Radera
 6. Vilka härliga godisbitar! Jag gillar rester - både lättlagat och gott (om det nu inte var gott från början, så blir det ju liksom inga rester sparade... ;-) )
  Saknar dom spanska priserna nu. På båten igår i och för sig maten, men annars... En nackdel med att bo i Spanien är att så fort man reser utomlands blir allt dyrare. Det var precis tvärtom när vi bodde i Sverige :-D Men det är smällar man får ta.

  Duktigt jobbat med spanskan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland är ju resterna bättre än ursprunget! Som i dag! I går grillade jag tre olika slags korvar och i dag stekte jag upp dem på nytt. Mycket godare!

   Radera
 7. Bad duktiga och flitiga ni är, sonen och du.
  Härligt lördagsgodis ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vi försöker att göra vårt bästa. I alla fall jag ... :D

   Radera
 8. Grattis i efterskott! Till födelsedag OCH bröllopsdag :)
  Duolingo är bra. Smart av er att utnyttja det!
  Sv:
  :) Jag tar det inte som att du säger emot - utan som att vi tycker olika. Vi måste ju inte tycka lika för att prata något. Detta berikar.
  Nu menade jag inte att barn har lägre status i Sverige än i övriga världen utan tvärt om. I inget annat land har de så hög status, tror jag. Inte bara som vår framtid (ett uttryck jag kan ha ännu en hel diskussion omkring) utan som personerna de är. Vi värnar deras personer här som nästan ingen annan stans. Heja oss! Ändå har de inte alltid det värdet i vår vardag - bland annat är det alltid de (och de äldsta i vårt samhälle) som kommer i kläm så fort vi ska spara pengar.
  Men nu lämnade jag ämnet :) en klassisk sidospårning.
  Sätter mig inte emot dina upplevelser och kan genast plocka egna erfarenheter som bekräftar det du skriver - men ingen stans har jag varit med om så oregerliga barn som på Cypern :) matro på en restaurang är inte att tala om. Så våra upplevelser är olika och inte någon stans kan vi dra alla barn över en kam.
  Men, min protest kvarstår. De vi pratar ner om kommer vi alltid se ner på. Att kalla politikers oförmåga att visa moget beteende likställer dem inte med barn – för vuxna ska ha erfarenheten att göra bättre än så ifrån sig – så för mig hamnar de i en helt annan kategori, och för det borde vi ha ett annat språk, andra ord.
  Vuxna som inte kan bete sig ska bära det ansvaret och inte likställas med någon som inte skulle ha vetat bättre. Det gynnar inte någon!
  Den där värmen ni har nu saknar jag inte. Sverige, med regniga och blåsiga dagar mitt i sommaren, är helt fantastiskt  Läste om mitt gamla hemland häromdagen; 39 grader. Jag vet fortfarande inte hur jag stod ut i 19 år!

  SvaraRadera
 9. Sv:
  Håller med om undringen om barn verkligen har det så bra. En undran om aktualiseras nästan dagligen då jag jobbar med barn och ungdom. De lever i en snabb värld där alla sätter sig själva först (för att dra alla över den där kammen igen). De har det inte lätt. Redan i 4:an ska de vara med och lägg upp sin egen läroplan – den som ska vara individuell. Som om de hade kunskap nog att förstå vad det innebär. Sedan får de själva stå med ansvaret om de inte når upp till den där planen. När de är 10. Är det verkligen att låta barn vara barn och ha en trygg uppväxt?
  Känner hur jag går igång … *morrar*
  Gillar din vinkling (menat positivt) om sandlådan. Så kan man naturligtvis också se det. Klokt.
  Om att vi ska kunna ha barnasinnet kvar. Tänker att det kan handla om tillit och prestigelösheten. Nyfikenhet och okunskapen av finkänslighet. Kanske är det om vi orkar lita på medmänniskor om och om igen trots våra erfarenheter som vi orkar göra vår värld till en bättre plats. Men är jag skriver det känner jag att det vore att var mer som en hund. Även barn lär sig snart vakta sin själ – på gott och ont!
  Det vore bra om vi kunde låta bli att kasta sand alls – tänker jag  men om någon kastar sand på oss kanske vi ska skrika högt och kasta tillbaka hellre än att knyta näven i fickan och gå och ruva på en hämnd (som aldrig kommer ske) hela livet. Det är ju inte farligt att bli arg. Eller ledsen. Eller glad. Kanske är det att vara en smula barn? Vi måste ju inte jobba på att inte visa våra känslor, bara för att vi är vuxna ;)

  Tack för att du diskuterar med mig :) Det berikar!

  SvaraRadera
 10. Grattis till både namnsdag och till bröllopsdagen! Det ser härligt varmt ut på dina bilder just nu - underbart. :)

  SvaraRadera