söndag 2 juli 2017

Skyltsöndag nr 66 - Prisvärt hos Carrefour?

Vår Samsung-TV har fått stora mörka skuggor i skärmen som sakta men ack så säkert sprider sig så jo, en ny TV kommer väl snart att vara på tapeten. Men inte riktigt än. Det kan dock vara bra att sondera terrängen så därför stod mannen min och tittade på ett av de få reklamblad som kommit i brevlådan.

 
15 % rabatt är ju trevligt! Men här är det en sådan där liten fuling som vi har fått lära oss "the hard way": man får inte 15 % lägre pris att betala utan man får det i form av ett tillgodo som ska utnyttjas vid ett annat tillfälle. Som man - i butikens ögon - förhoppningsvis glömmer bort så att det förfaller till butikens förmån. Och om kunden ändå kommer ihåg det så passar ju kunden alltid på att köpa lite mer.

Men vi tar och tittar lite närmare på Carrefours erbjudande, för vad skyltar de om egentligen?


Jo, det står så här: ordinarie pris (det ljusblå priset uppe till vänster) för denna TV är 799 €.
Det rabatterade priset är 699 €. Rabatten som man får som en kupong att utnyttja vid nästa köp är på 104,85 €.

Det är nu jag plockar fram miniräknaren. 15 % på ordinarie pris är inte 104,85 €, det är 119,85 €. Däremot är 15 % på 699 €, det rabatterade priset, 104,85 €. Men man räknar väl inte rabatten på det redan rabatterade priset?

Går jag in på Carrefours hemsida och letar upp samma TV - vilket jag ju gör, jag är ju ändå jag - så står där inget om några 15 % rabatter, bara att det är nedsatt pris:


Jag undrar verkligen vad som skulle hända om jag satte mig i bilen och åkte till Carrefour för att köpa denna TV. Hade jag fått betala 799 € och fått en kupong på 104,85 € eller 699 € samt kupongen? Eller bara betalat 699 €, ingen kupong? Eller 799 € och en kupong på 119,85 €? Eller ...?

Det är liksom inte en siffra som stämmer! Eller kan någon förklara denna skyltning för mig?

~ ☺ ~
 

Vad kostar skinkan? 1,94 € i listpris men de har den på erbjudande för 2 €. Som hittat!

~ ☺ ~

I Spanien äter man mycket tonfisk. I Sverige finns det några få sorter som står på ett hyllplan, i Spanien är det tre-fyra hyllor från golv och uppåt med tonfisk ...


Köper man stor- eller flerpack så har man ju lärt sig att då är det lägre pris, det ska ju löna sig att köpa mer och fler. Men jag vet inte om Carrefour missade den detaljen:
En förpackning med tre burkar à 52 g kostar 1,71 €. Köper du likadana burkar men i en förpackning med 6 stycken så kostar det 3,50 €. Enkel matte: skulle jag köpa två stycken 3-pack skulle det kosta mig 3,42 €.

Jag köpte ett 3-pack. Vi har inte lärt oss att äta så mycket tonfisk än.

~ ☺ ~

Vill du se fler skyltningar kan du klicka på etikett Skyltsöndag här i bloggen. Glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare.

17 kommentarer:

 1. Vilka fulingar. Det är bra att du har "tummen i ögat" på butikerna. Håller man inte själv koll på prisbilden så blir man ständigt blåst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tillhör ju de där som kollar igenom kvittot också! Det lärde jag mig i Sverige, attans så fel det kan vara ibland. ICA var helt hopplösa trots sin kampanj om att man fick mellanskillnaden samt 25 kr tillbaka om det var fel pris på hyllkanten. De hade alltid kryphål ...

   Radera
 2. Affärerna kan det här med att dra upp priserna och tror att kunderna låter sig luras. Och en del gör nog det. Men jag hör inte till dem.
  Försöka duger bra.
  Teven tog priset ihop med skinkan...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fattar inte hur de tänker där med TV:n. Det andra är ju bara klantigheter, TV:n är brottsligt. Tycker jag.

   Radera
 3. Hahaha! Du har ju sååååå himla rätt!!! Nu är jag din direkta motsats (tyvärr). Kollar varken kvitton eller räknar ut om jag tjänar några cent här eller där.

  Reagerar på tv-erbjudandet. Sådana "extrapriser" har jag aldrig lagt märke till på Carrefour i Benidorm. Japp, vi tycker det är roligt att gå på "elektronikavdelningen" där om du undrar.

  Men 104,85 € på det rabatterade priset är väl inte helt fel. Det är ju en stor summa pengar som åtminstone inte jag skulle glömma vid nästa inköp. Eller vänta nu - köper sällan varor för så mycket pengar, så jag hoppas att jag kan dela upp kupongen på fler inköp...

  Tack för en härlig Skyltsöndag här hos dig - som alltid alltså:-) Stort tack fär länken också:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det en bra rabatt med nästan 105 €! Men nästan 120 € är ännu bättre och jag gillar inte lurendrejerier! Man blir så lurad på allt annat ändå ...

   Tack för uppskattningen!

   Radera
 4. Carrefour får man verkligen se upp med när det gäller prissättning och kolla kvittot noga. Det har blivit betydligt bättre på senare år, men förr var det lika bra att gå och ställa sig i kön för reklamationer under tiden man kollade kvittot.
  "Ta tre betala för två" och andra rabatter slog väldig sällan igenom.

  Jag har också alltid varit fascinerad över det enorma utbudet av tonfisk. För att inte tala om olja och majonnäs!

  Sen finns det ju ganska stora förpackningar av tonfisk också, då när ni har lärt er att äta mer tonfisk:

  https://amacasa.wordpress.com/2010/09/01/vad-blir-det-till-middag-ikvall/

  :-D

  Härlig skyltning, och tack för att du skötte matten där också, för tidigt för huvudräkning, liksom ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det händer att det blir fel. Vad jag också blir irriterad över är att de på kvittot markerar erbjudandeprodukter med en kod (vilket i sig är superbra!) men det saknas info på hyllkanten. Jag menar, deodoranter går åt så jag kan lika gärna köpa två på en gång till ett lägre pris i stället för en till normalpris.

   Och ja, de där gigantiska tonfiskburkarna! De har liksom passerat bigpack. Men folk måste ju köpa dem eftersom de ju finns i alla matbutiker.

   Äsch, nu blev jag ju hungrig!

   Radera
  2. Här står oftast rabatterbjudandena på hyllkanten eller på skyltar. Det gäller dock att titta noga - inte alltid det är rätt varor där vid skyltarna... Jag brukar hamstra shampo, tvål, tvättmedel och deodoranter och sånt när det är erbjudanden. Som du säger så går det ju åt sånt hela tiden.

   Det som irriterar mig ALLRA mest är när jag inte har sett det, och kanske tagit två av en vara och kunde ha fått en tredje gratis...

   Radera
  3. Håller med, man blir ju så skitsur!

   Radera
 5. Intressant skyltning! Det här med reklam är bra klurigt... några gånger har man lyckats blivit intresserad just av reklamen... men jag har aldrig köpt den TV jag åkt dit för... man hittar ju alltid något som är bättre typ. Jag går faktiskt i TV tankar nu... ska ha en till min nybyggda matsal... så snart är man lurad igen ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Reklam är jätteklurigt! Det kan precis lika gärna få mig att tvärvägra sätta foten i en butik eller i alla fall ens överväga varan för att reklamen är så himla pissdålig!

   Lycka till i ditt sökande på lurad-objekt!

   Radera
 6. Svar: Oj, vad du är "paranoid" här;-) Pengarna - kontanterna alltså - stoppas absolut inte i fickan. Beställningen knappas in på en vanlig kassaapparat och registreras. Man får ett kvitto också såklart. Det enda killarna (finns inga tjejer där, tyvärr) kanske tjänar på och kan stoppa i fickorna är lite dricks, men det tvivlar jag på...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns de som sköter sig och de som liksom inte riktigt gör de. Att fixa ett "kvitto" ska tydligen vara rätt enkelt, ändå. Men de är säkert skötsamma där ni brukar gå.
   Paranoid, tror jag inte men jag är så himla trött på hanteringen av kontanter! Vande mig av med det där med att alltid ha pengar i plånboken men Spanien är ju som 80-talet många gånger.

   Radera
 7. extra kupong eller inte men priset verkar bra.
  kollar man i sverige är bästa pris på denna tv
  https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4262477
  9490:- vilket motsvarar 981 euro i dagens växelkurs.

  ;)

  btw, finns det någon spansk "prisjakt" sida?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där ser man! Elektronik brukar annars inte vara bättre här än i Sverige, snarare åt det dyrare hållet.

   Jag har faktiskt inte använt mig av "prisjaktsidor" så mycket här i Spanien. Men jag vet ju att de finns. Här är en lista men jag vet inte hur gammal listan är (usch vad jag ogillar sidor utan datum):
   http://www.enlared.biz/internet-comparadores-de-precios.html

   Kelkoo brukar ju dyka upp när man letar precis som Idealo.

   Radera
  2. tack, ska kolla in listan! :)

   Radera