lördag 13 januari 2018

Lördagsgodis 2018 vecka 2

Den här veckan bjuder jag på några riktigt mumsiga godisbitar!

Godisbit nr 1
Köttgryta i tryckkokare! Jag brynte grytbitar av nöt samt lök och vitlök, la det tillsammans med morötter, selleri, paprika, champinjoner och rättika (vilket verkar vara vanligt som gryttillbehör här i Spanien) i stora bitar (så de lätt kan plockas bort av herrarna som inte gillar kokta grönsaker), med bujongtärningar, krossade tomater, salt, peppar, lagerblad, vatten samt någon deciliter rödvin. På med locket, 45 min under tryck och häpp! Klart! Som om det kokat i 2-3 timmar!

Det blev en supergod ... soppa? Jag hade i alldeles för mycket vätska, haha! Men nu vet jag det till nästa gång.


Godisbit nr 2
Sonens nya fina bälte! Han har graderat i judo från gult till orange bälte, han hoppade över halvsteget gul-orange bälte! Vi såg tyvärr inte graderingen för den gjordes under en vanlig träning men han sken som en sol när jag hämtade honom! Vår duktige kille!

Godisbit nr 3
Min mamma och pappa ska komma hit i påsk! Biljetterna bokade! Äntligen, det är alldeles för länge sedan nu!

14 kommentarer:

 1. Det vattnar i munnen på mig när jag tänker på soppgrytan, en perfekt rätt för kalla vintermånader. Skrattade gott åt dina herrar som inte gillar kokta grönsaker. Det gör jag nämligen inte heller, men det är ju just grönsakerna som skapar den goda smaken.

  Grattis till sonen! Vilken duktig kille han är!

  Härligt med ett besök av dina föräldrar över Påsk. Undrar va de önskar sig att besöka den här gången.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lustiga är att när jag plockar bort morötterna från deras tallrikar och lyfter över dem till min så tänker jag på dig och Ama! Du får ta det som smicker! :D Och precis som du säger, det hade inte blivit mycket till god grytsoppegryta utan grönsakerna!

   Sonen ja, han är så himla duktig! Man kan ju inte vara annat än stolt!

   Mamma och pappa brukar inte vara så mycket för att planera att det här och det här och det här MÅSTE vi se lika lite som jag är det. Däremot kan vi fundera ut tankar och funderingar att det där vore ju kul och sedan får vi se vad vi har lust och ork till. Det skulle vara kul att se en påskparad men å andra sidan så drar jag mig för det för det är så himla mycket folk och så otroligt rörigt ... Vi får se. Det viktigaste är att de kommer hit och jag tror högt på deras lista ligger att få äta god mat, gärna av roliga och med svenska mått mätt billiga råvaror som vi sedan tillsammans lagar.

   Radera
 2. Haha! Jag brukar också tillåta morötter i köttsoppan vi gör (som då är tänkt att vara just soppa) om det är STORA bitar. Lätta att plocka bort då ju :-)

  Fattar inte det där med hur man beräknar tiden... Skrev såhär i en föregående kommentar (som du inte svarade på):
  "Tryckkokare... Aldrig haft en sån. Hur vet man egentligen hur länge man ska koka? Säger den till när den är klar, eller? ;-) Nåja. Man lär sig väl med tiden kan tro. Eller kan man bara dividera med fyra på den normala koktiden?"

  Duktigt av sonen igen!

  Trevligt med finbesök över påsken :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sorry, vet ätt det är några dagar jag inte har svarat på ... Om tiderna för tryckkokare så finns det listor på internet! :D Och nej, man kan inte bara dividera för det finns olika slags tryckkokare. Som jag har förstått det, bör jag kanske tillägga. Är ju novis på detta!

   Radera
 3. Vilken soppa det blev, ha,ha?!?!
  Ja, då är vi nära varandra igen och regnar gör det idag. Bra för växtligheten och vattenreservoarerna!
  Duktig kille du har!
  Kanske ses vi någon gång! Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja usch vilket väder det varit men nu har det varit lite bättre igen några dagar.

   Vore ju kul om vi kunde få till det den här gången!

   Radera
 4. Verkligt goda godisbitar! Tack vare ditt tips plockade jag fram den tryckkokare jag ärvt av min mamma och lagade till en väldans god franks köttgryta. Tidsvinsten var stor.
  Grattis till sonen" Förstår att både han och ni var stolta.

  Och kul att dina föräldrar kommer på besök. En riktig pralin det också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vad roligt att du plockade fram kokaren igen! Bra med tips och påminnelser ibland.

   Radera
 5. Stooort grattis till tryckkokaren!
  Vill du ha recept på en klassisk, spansk puchero?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tack, jag vill gärna ha recept på det!

   Radera
 6. Kanske att det där med tryckkokare är något att satsa på...visserligen brukar jag inte göra några grytor med lång koktid, fast det kan ju å andra sidan bero på att jag inte har någon tryckkokare ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, hönan och ägget! Man behöver ju inte använda den till bara långkoksgrejor. Jag gjorde min goda broccolisoppa i den och det var suveränt! All vätska och därmed även nyttigheterna flyger inte iväg i luften utan sparas inne i kastrullen. Sägs det.

   Radera
 7. nr. 1. Det låter som en god gryta/soppa. Ja, frånsett köttet då.
  nr.2. Som sagt, duktig kille.
  nr. 3. Vilken härlig påsk att se fram emot.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättegod blev den! Man kan göra mycket vegetariskt i kastrullen också. Ni har aldrig funderat på att skaffa en?

   Radera