lördag 24 februari 2018

Lördagsgodis 2018 vecka 8

Det är kallt i dag så brasan brinner, glöder i alla fall. Det är då mysigt att titta tillbaka på veckans värmande godisbitar!

Godisbit nr 1
250 000 besökare på min blogg! Under veckan passerades den lilla milstolpen, en kvarts miljon sedan starten 14 juni 2014! Så himla roligt och tack alla ni som hälsar på, än mer tack till alla som på olika sätt skriver till mig!

Blommande Livsblad, Kalanchoe daigremontiana mot en gråtrist himmel

Godisbit nr 2
Blommande fynd! När vi flyttade till huset så stod där några krukor med några torra kvistar i. Jag har fyllt dessa med fynd, det vill säga det som andra kastat i komposten vid soporna, sticklingar från här och där. Alla är suckulenter eller växter som klarar torka och värme. Och kolla på den här blomman, va! Det är någon variant av Livsblad (även kallad Tusenmoder), den typ av växter som får små yttepytteplantor utmed bladets kanter. I Sverige är den vanlig som krukväxt med enfärgade gröna blad. Här är den väldigt vanlig med spräckliga blad, ser helhäftigt ut. Blomstängeln är otrolig, den är minst 50 cm hög och det är den korta, det!


Godisbit nr 3
Grönt bälte i judo! Sonen kom hem med en lapp för någon vecka sedan om att det var dags för gradering. Igen!
- Kan du det här? frågade jag sonen och viftade lite med lappen i handen. Är det någon idé att jag betalar in 30 €?
- Ja då, jag kan redan de flesta av övningarna, svarade han.

Graderingen innan var i december men då kunde sonen inte vara med så han gjorde sin gradering till orange bälte direkt efter juluppehållet, i början av januari. En dryg månad senare var det alltså dags igen. Självklart kom han hem med ett nytt och grönt bälte! Nu har han kommit ikapp och gått om sina bältesgraderingar som han hade i Sverige, där kom han så långt som till orange bälte med grön markering. Nu har han alltså snäppet över. Duktige killen!

18 kommentarer:

 1. 1. Stort, stort GRATTIS till en kvarts miljon besökare! WOW liksom. Du och jag har ju samma plattform - blogspot, men jag kollar sällan där. Har efter Freedomtravels rekommendation kollat med Google Analytics, där jag inte förstår ett dugg om man säger så. Men jag är ju inte så statistikintresserad som du vet.

  2. Blomman är otroligt vacker!!!

  3. Ytterligare ett stort GRATTIS i den här kommentaren. Till sonen alltså. Väl investerade pengar!!! Grabben levererar. Du kan vara stolt över din son!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också Analytics men tittar sällan, jag driver ju inte detta som företag som Freedomtravel gör, de behöver ju kolla mer vilka besökarna är, vad om är intressant osv. Vi gör ju detta för vi har så kul! :)

   Och visst är jag stolt över sonen! Men han är så attans tonårig nu så man skulle vilja rycka i örat ibland! :)

   Radera
 2. Vad kul med många besök, grattis!
  Christina

  SvaraRadera
 3. Grattis till alla besökare - mycket välförtjänt också :-)

  Blomman var skoj, och vilken vacker färg :-)

  Grattis till sonen - verkligen en prestation må jag säga att stiga i graderna så snabbt.

  Ha nu en härlig söndag!

  SvaraRadera
 4. Grattis till milstolpen!
  Ja, det är sämre väder idag och det ska bli lite kallare i veckan, men inte Sverigekallt i alla fall, som tur är.
  Ha en fin helg önskar Lena från Elviria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lena! I dag har det varit skönt, hann till och med rycka lite ogräs!

   Radera
 5. nr 1. Grattis! Av någon anledning försvann min besöksräknare i fjol i samband med datortrassel och då släppte jag räkningen.
  nr 2. Så du känner spänning t o m när du går till komposten. Livsblad är en nyhet för mig. Kallas oxå mydarling ser jag. En sån borde jag alltså ge till D.
  nr 3. Grattis! till sonen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Steve!

   Tänker du på den där första sidan där man såg all statistik? Om det var så så är det nötterna på Blogger som gjorde om layouten. Du hittar den informationen under fliken Statistik nu.

   Livsblad är kul men jag vet inte om jag vill klassa dem som vackra, de kan bli rätt skräpiga, i alla fall var de det när jag hade de som krukväxt. Men en rolig växt, som sagt, en sådan som man ska sprida vidare till vänner.

   Radera
 6. Jag blir alltid lika förvånad, lär mig typ aldrig... att krukväxter som vi har här hemma kan vara stora buskar och växer hej vilt i utlandet.

  Grattis till sonen, bra gjort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen visst är det konstigt! Jag kan själv bara stå och stirra på grannens julstjärna - som visserligen ser för hemsk ut - då den är en buske på ca tre meter! Hibiskusen i min trädgård måste jag klippa ned nu, den börjar bli för stor, citronträden, aloe i rabatten och kaktusar ute hela året om ...

   Radera
 7. Inte konstigt att du har många läsare, du är en bra skribent.
  Sonen kommer att sluta som karatemästare så som han avancerar, grattis till er båda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det roligt med många besökare! Stort grattis!
   Tack för smakprov på fina godisbitar kul att få veta mer om blomman. Har sett den hos grannar i Torrevieja men inte vetat så mycket om den.
   Ett stort grattis även till sonen och det gröna bältet. Bra jobbat! Och extra roligt att framstegen kommer relativt snabbt. Men mycket träning är det ju för att komma framåt också.

   Radera