lördag 26 december 2020

Lördagsgodis 2020 vecka 52

Tänka sig! Det är dags att ställa fram årets sista skål med julgodis. Jag kan definitivt säga att detta året har det många gånger varit en utmaning att hitta godisbitar ur veckan, någon gånger har det inte funnits något gott, emellanåt krystade bitar och andra riktigt mumsiga. Som det väl är hela tiden. Detta året har ju varit minst sagt konstigt för många, även för oss. 

Med denna godisskål önskar jag er alla en god fortsättning på julen och ett gott nytt år! Må vi alla finna stunder att skriva och läsa!

Godisbit nr 1
Julmiddag hos grannarna! Vi spenderade några timmar hos Familjen Cuba på julafton, det är alltid trevligt. Jag hade med mig ungefär hälften av julmaten och resten stod på plats när vi kom dit.

Godisbit nr 2
Rester från julbordet! Hur gott är det inte med en skiva hårt bröd och några bitar inlagd sill på? Eller en skiva julskinka och lite senap? Hur gott som helst!

Godisbit nr 3
Vinetiketter! Jag tyckte den här etiketten var jättefin, mannen min var mindre imponerad. Jag tycker i alla fall att det är jättekul med alla dessa udda, konstnärliga, snygga, fyndiga eller bara vackra etiketter som pryder vinflaskorna. Och jo, visst köper jag vinet efter etiketten många gånger!

Godisbit nr 4
Jullek! Fröken Cuba, dottern hos grannarna och före detta klasskompis till sonen, höll i en jullek som jag tyckte var hur rolig som helst! De hade köpt cirka 20 små paket och vi var fem som deltog i leken. Paketen lades i en hög mitt på bordet och en tärning slogs i tur och ordning. Om man fick en etta eller en sexa fick man ta valfritt paket från högen och lägga framför sig. När högen var utdelad slogs tärningen i tur och ordning sju gånger till. Om ettan eller sexan på detta varvet visade sig fick man ta ett fortfarande oöppnat paket från någon av de andra. Sedan var det dags att öppna de paket som man hade kvar fram för sig och det var en salig blandning med äggkoppar, godis, spelkort, pennor ... 

Kvar var dock den tredje omgången! Fem varv runt och om man slog en etta eller sexa fick man nu plocka åt sig ett av de andra öppnade presenterna från de andras hög.

Sonen och jag var med och vi kom hem med roliga saker!

Nu var det olika prylar i paketen och Fröken Cuba visste vad som fanns i allt eftersom hon slagit in allt. Men jag tänker att detta kan göras på så många olika sätt: alla tar med sig paket som kan innehålla vin, ostar, fröpåsar, vykort, böcker ... Ja, vad man har intresse för!

Det är hur kul som helst att norpa något från någon annan!

10 kommentarer:

 1. Sill och julskinka med senap kan vara riktigt gott! I år har vi valt att fokusera på annan mat, men jag kan uppskatta julmaten ibland också. Ha det fint!

  SvaraRadera
 2. Det ar ju nästan blivit till en tradition att ni två familjer firar jul tillsammans. Så kul tycker jag. Idén med spelet är ju riktigt rolig. Absolut nåt att ha i åtanke. Det funkar ju även på födelsedagskalas.
  Ja, det här skitåret bjöd inte på så värst mycket roligt. Det kan jag verkligen hålla med om. Å jag är rädd att det lär dröja ett tag innan allt blir till "det nya normala" igen.

  SvaraRadera
 3. Vad trevligt att spendera julen flera tillsammans. Och fint med knytis. Den här leken, eller tämligen snarlik, har vi ägnat oss åt i olika sammanhang. Går ju att variera en hel del.
  Jättefina godisbitar i veckans skål.
  Gillar också fina vinetiketter men vill också att vinet ska vara gott.
  Och visst hoppas och önskar vi att 2021 ska bli ett bättre år.
  Önskar dig fortsatt fina dagar.

  SvaraRadera
 4. Årets sista godisskål var välfylld med trevligheter! Jag som inte kan något om viner köper ofta vin efter hur etiketterna ser ut :)
  Ser ut som en trevlig julafton! En variant av det julklappsspel som vi bruka ha. Varje deltagare har köpt två paket för ett maxbelopp på t.ex. 50 kr/ st och så kör vi bara två omgångar - den första tills alla paket är utdelade och efter att vi öppnat paketen blir det en gång till under en viss tid :)
  Ha en fin söndag och bra mellandagar!

  SvaraRadera
 5. Vi skulle också ha firat med grannarna, men vi blev för många enligt dom nya restriktionerna så vi valde att avstå och fira själva. Det blev bra det med.

  Här blev det dillstuvad potatis till Anders hemgravade lax. Hur gott som helst! Fast vad morötterna där gör i godisskålen, det kan jag inte begripa... ;-)

  Jag köper också många gånger vin ifall flaskan/etiketten är fin. Undrar om det är ett kvinnligt drag?

  Julklappsspelet skulle vi ha premiärspelat ifall det nu inte hade blivit hårdare restriktioner. Lät himla kul! Men, men. Det kommer ju fler år, och det snart.

  Ha ett fint upplopp på året och ett Gott Nytt och förhoppningsvis friskare 2021!

  SvaraRadera
 6. Knäcke, sill, mums!
  Kul lek ni gjorde, kan göras i många varianter.
  God fortsättning!

  SvaraRadera
 7. Vi delar förtjusningen när det kommer till snygga vinetiketter - den du visar är ju jättefin! Hoppas innehållet i flaskan var drickbart också ...

  SvaraRadera
 8. Tittar in för att önska dig ett fint slut på 2020 och ett gott nytt år ❤️

  SvaraRadera
 9. Visst brukar jag titta på etiketten men jag välje inte enbart efter utseende utan flaskans innehåll och pris. Härligt att ni har fortsatt jultraditioner med grannen. Paketleken brukar vi slltid ha till nyår men inte i år. Lite tråkigt att spela på bara två personer. Visst hsr året varit annorlunda men ut med det gamla och in med det nya.
  Gott nytt År vännen
  🍾🎉🎭

  SvaraRadera
 10. Svar: Tusen tack för dina kommentarer hos mig:-) Men jag saknade ditt lördagsgodis den här helgen. Ser alltid framemot just det inlägget, då du slutat blogga mera regelbundet på grund att du inte är en "ama de casa" längre. Hoppas du sätter resten av familjen i arbete imorgon, så att du får tid att lägga upp ett sent "Lördagsgodis".

  God fortsättning förresten:-)

  SvaraRadera