lördag 13 juni 2015

Att välja sin grill

Lånad från Milanuncios.com
Tro det eller ej men det här är faktiskt inte en båt. Eller jo, på sätt och vis. Det är ju en grillbåt! De fylls med sand och på sanden lägger man sedan veden från olivträd och tänder på. När det är fin glöd så grillar man, gärna sardiner uppträdda på spett som i sin tur sticks ned i sanden så att de lutar över glöden. Skulle vara lite skoj att ha en sådan!

Lånad från Milanuncios.com
När man får för sig att man borde skaffa en ny grill så inser man ju att det verkligen finns varianter. Och då pratar jag inte bara om det ska vara en gas-, el- eller kolgrill. Just ja, ved finns ju också. Nej, det är runda, fyrkantiga, med lock, utan lock, bärbart, fast... Och lösningar som man inte ens visste fanns, som den här för balkongen.

Den här ser fullkomligt livsfarlig ut! Som en blomlåda på balkongen!

Lånad från estuderasycalderas.com
Det skulle vara lite kul med en "riktig" grill! En sådan där som står där, platsbyggd, allra helst med en ugn så man kan baka också! De platsbyggda (oftast utan ugn) är populära här i Spanien. Men man får akta sig, när Herr och Fru Higuerón grillade i sin för några dagar sedan så sprack den! Bitarna flög över hela trädgården. Allt gick dock bra. Ja, förutom för grillen då.

Men realistiskt, helst vill jag nog ha en sådan grill som vi lämnade kvar i huset. Den grill vi har idag har inget lock och jag saknar det där med att kunna grilla något under längre tid, inte bara kotletter, spett och skurna filéer - hur gott det än är! Och så känner jag att jag har lite mer kontroll, kan reglera värmen bättre.

Ikväll ska det bli entrecôte, de ligger och marinerar nu i kylskåpet! Till dem behöver man dock inget lock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar