fredag 12 juni 2015

Husvisningar i mängd!

Nu snurrar det bara i skallen på en. Nästan... Vi har varit på en del husvisningar nu under våren, det känns som en 7-8 stycken men en koll av kalendern säger annat. Jisses! Tänk vad lätt det är att tappa kollen på saker.
Och så börjar man ju undra hur kräsen man är. Men njae, det är vi inte egentligen. Vi har haft några kriterier: minst tre sovrum, närhet till pool (privat el kommunal), tyst och lugnt, gärna en trädgårdsplätt, utsikt (inte nödvändigtvis mot hav), inte för långt från skolan, inte mitt i smeten men inte för avskilt heller... Det borde väl inte vara så svårt att hitta något som passar, kan man tycka. Men statistiken säger visst annat.

Nr 1
Calle Altea - vi gillade huset massor, tomten var jättefin, snyggt, prydligt, inte för kostsamt. Men ändå var det något som inte klickade... Troligen en känsla av instängdhet med kullen mitt framför näsan och golfbanans utslagsplats som irriterade.

Nr 2
Calle Azalea - bara en massa små prång, tusen trappor och bara... rörigt. Samt att det stank matos då ägarna precis dukade av lunchbordet. Visst får man räkna bort det men ändå...

Nr 3
Mijas Pueblo, landsbygden, mitt ute i ingenstans i ett hus som behövde massor med omvårdnad, TLC som engelsmännen säger. Men åh! Vilken tomt med en bäck som ringlade sig som tomtgräns nere i ravinen i den mycket förfallna trädgården som ändå vittnade om svunnen skönhet. Hade varit rädd varje dag sonen lekt ute själv eller med kompisar.

Nr 4
Ett radhus vid en av golfbanorna i Benalmadena. Fint ställen men nä... Adressen hade varit Calle Suecia, tror jag. Haha!

Nr 5
Los Lomos, nedaför Mijas Pueblo. Mannen mins storfavorit alla gånger och han är så sur på mig för att vi inte har tagit detta! Gigantiskt hus, jättefint residens (direktörsvilla) av mycket hög kvalité både vad gäller byggnad och möbler men det ligger så långt in på kringelikrokar nedanför Mijas Pueblo. Jag tänker på att köra där fram och tillbaka flera gånger om dagen. Nej tack. Och städa detta gigantiska hus. FY! Ingår städhjälp i hyran?

Nr 6
Två hus och en tomt som sitter ihop i El Coto. Nej, tack.

Lånad från annonsen
Nr 7
Los Espartales, nedanför Mijas Pueblo. Min dröm. Underbar tomt! Huset var dock i minsta laget och udda format utmed bergsväggen - kan ju hänga ihop... Tyvärr föll det bort då det redan hyrts ut under ett år. Men åh! Vilken trädgård!

Nr 8
Radhus i Valtocado, bortanför Mijas Pueblo. Fint ställe men alldeles för långt bort och byggt med samma bongotrummematerial som det hus vi bor i idag.

Nr 9
Det här höll jag på att glömma! Stället som vi ringde på spontant, i El Faro. Snacka om inklämt...

Nr 10
Riviera del Sol, på andra sidan AP-7. Otroligt fint hus som ligger alledeles för inklämt mellan alla andra, där de förra hyresgästerna tyckte att det var smart att ta med sig kyl, frys... Och myggorna stormtrivdes i den icke rengjorda poolen. *ryyyys* Egentligen var huset riktigt fint. Men näe...

Nr 11
El Chaparral, det perfekta huset med en liten andalusisk innergård och gångavstånd till stranden och restauranger, underbar trädgård med havsutsikt. Tyvärr hördes A7 hela tiden! Vi var där fem gånger olika tider på dygnet och stod och lyssnade... Näe, det kommer aldrig att gå. Stor sorg, vi ville så gärna bo där egentligen!

Nr 12
Slottet! Med torn och allt! Jag kände det som att jag borde haft princessklänning på mig, den unga kvinnliga mäklaren höll med. Otroligt vackert hus men på tok för stort och för nära A7 igen. Dessutom gillade vi inte ägaren...

Nr 13
Det rustika huset som visade sig ligga någon helt annanstans fast egentligen inte.

Nr 14
Calahonda. Det här huset gillade vi och vi gillade även ägaren! Men tillträde först på andra sidan sommaren och rätt dyrt... Och ingen utsikt alls om man inte gick upp på takterrassen. Men en underbar trädgård. Och dessutom ingick en katt! Den här har vi velat fram och tillbaka om.

Nr 15
Mijas Pueblo. Det här huset gillade jag! Jättefin trädgård! Men sedan var det ju det här med ägaren... Som inte visste riktigt vad som ingick i det högt utsatta priset eller när det skulle vara tillträde. Om familjen kunde komma överens om vad de skulle göra med huset... Mäklaren blev bara mer och mer irriterad under visningen! Men fint var det.

Nr 16
Entrerríos. Vilken plats på jorden! Utsikt över en dal där rovfåglarna svävade i dess jakt på byte. 25.000 m2 mark. En lite upphöjd plats under en stor ek (?) där man kunde sitta och läsa, njuta av utsikten över dalen. Ett boende i säkert fem nivåer. Men det behövde mycket TLC (som alla de engelska mäklarna gillar att säga när det är slitet och shavigt), det saknade diskmaskin, tvättmaskin... Hade det bara varit mannen min och kanske jag så hade i alla fall han flyttat dit men nu. Nä. Inte en chans.

Nr 17
Benalmádena, inte långt ifrån Tivoli, en pappa till en i sonens klass som funderar på att hyra ut under ett år. Tyvärr störs vi rätt mycket av en väg som ligger strax nedanför och dessutom så visste inte pappan exakt när han ville hyra ut. Det var en rätt ny tanke för honom, det här med att hyra ut huset.

Nr 18
Parhus i Buena Vista, idylliskt litet inhägnat område alldeles ovanför där vi bor idag, på andra sidan A7. Tre rum, en liten täppa som vi inte riktigt visste hur vi skulle kunna nyttja. Hit hade vi kunnat flytta om det inte vore för det att att det även är till salu och vi som hyresgäster måste kunna släppa in köpspekulanter och ev kunna bli utsparkade innan avtalet går ut. Tror inte det.

Lånad från annonsen
Nr 19
Det här huset ligger några meter ifrån hus nr 17, står man vid poolen så ser man ned på den tomten. (Hej klasskompis! Ska vi bada i din eller min pool idag?) Det lustiga är att här hörs inte trafiken alls lika mycket. Det här huset gillar vi! Och det är tomt om någon vecka. Så det tar vi! Nu måste vi hitta lite möbler bara då det hyrs ut omöblerat, mer eller mindre.

Jippi!

2 kommentarer:

 1. Nämen!
  Grattis!!!!!
  Ser fram emot en massa bilder därifrån!
  Här går det segt med husletandet... Inte en enda visning, inget letande heller på grund av datavirus. Suck.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Jättefint hus i "perfetco estado" enligt kontraktet. Nåja... Inget är perfekt men de uttrycker sig alltid så, tydligen.
   Men det finns så klart saker att ta hand om, t ex trädgården är en liten katastrof då de förra inte vattnade gräsmattan. Den är ett ökenlandskap nu. Bara att kavla upp och sätta på sig trädgårdshandskarna! Jippi!

   Radera