tisdag 25 juli 2017

Väder som väder

I går var det rätt varmt ... OK, det gick ju inte upp till inlandstemperaturer men nästan 35 grader i skuggan räcker. Satt nog mest och läste eller tränade spanska med fötterna högt, gillar inte när det börjar spänna i huden.

När solen började dala såg man tydliga skikt över havet, det på havsytan var gulbrunt. Sand? Smog?


Något lustigt inträffade dock någonstans kring 22:30-tiden på kvällen. Då visade vår väderstation att det var 32,5 grader:

 
Samma temperatur uppvisade väderstationer uppe i Benalmádena Pueblo så det var inte bara vår som fått spel eller något. Den visade rätt, det var det ju liksom bara att gå ut i mörkret som fallit för att få det bekräftat. Men här kommer det udda, på Málaga flygplats var det 24,5 grader och samma temperatur uppmättes nere vid Torrequebrada, precis nere vid havet i Benalmádena, rakt nedanför där vi bor:Det är 8 graders skillnad. Ganska mycket på bara 2-3 kilometer. Som jag sagt tidigare, det kan skilja sig mycket på Costa del Sol!

11 kommentarer:

 1. Oj, vad varmt ni har det, nästan Bangkok temperatur. Här är också väldigt hett men vi kommer bara upp till 33.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är glad att vi inte bor i inlandet just nu med temperaturer över 40 grader! Havet svalkar en del även om man inte är i vattnet.

   Radera
 2. Vi har väl även uppåt till 35 grader här på Costa de la Luz😁
  Varmt men inte så fullt som det var för två veckor sedan då det var upptill 45 grader i skuggan. Då går det inte vara utomhus förutom vid havet. Konstigt att det skiljer 8 grader på få kilometer...🤔🤔
  Här I Jerez kan det skilja ganska många grader från inlandet till kusten. Då ca 10 kilometers avstånd. Himlen ser lite ut som det skulle komma in en sandstorm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tyckte också det såg ut som att det skulle komma en massa sand men som tur var höll det sig där borta. Men sand kommer det ändå hela tiden, uteplatsen och möbler har ständigt ett tunt lager.

   Radera
 3. Intressant vad gäller temperaturem med de stora skillnaderna inom ganska korta avstånd. Undrar vad det beror på.
  Njuter av ett skönt Sommarstockholm med i kväll +22. Passar mig bra. Men å andra sidan vänjer man sig ju till viss del vid värmen också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det hänger ihop med vindarna och bergen. Eller något.

   22 grader är bra om man ska göra något men det är ingen jätteskön temperatur om man ska ligga vid havet för att sola och bada. 32 är ju för varmt för att göra något vettigt.

   Radera
 4. Ha! Jag skrev ju häromdagen att du gillade siffror och grafer! Å visst hade jag rätt där, trots att du förnekade det;-)

  Å japp, vilken väderstation ska man tro på???? Jag litar på min gamla hederliga digitala termometer eller ännu värre min "vanliga" kaktustermometer på balkongen. Japp, det är en termometer som ser ut som en kaktus;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, du skrev att jag var en mattemänniska vilket jag inte ser som samma sak som siffror och grafer. Fast det kanske det är. Matte är väl att ställa upp saker på rätt sätt för att få ut något vettigt av det. Så jo, kanske du på ett sätt ha rätt. Men jag anser mig inte vara en mattemänniska, för det! :)

   Kaktustermometrar är inte helt fel! Och visst funkar det bra med "en vanlig" men det är rätt intressant att se hur det ändrar sig under dygnet och vad som eventuellt kan ha orsakat det.

   Radera
 5. Vädret blir man aldrig riktigt klok på.

  SvaraRadera
 6. Fortfarande imponerad av er väderstation :)
  Sv: Håller med, till del. Barn är inga änglar. Där överdrev jag kanske till deras fördel ;)
  Men min protest kvarstår. Min protest handlar om det nedvärderande i att ha barn som någon sorts standard för dåligt beteende, för som du påpekar, de gör ju vad människor i alla åldrar gör men med mindre finess? Betyder det att det är ok att bete sig som en människa så länge man inte är dålig på att dölja det, tappa fattningen, blir påkommen – vilket barn oftare blir, finesslösa som de är?
  När man säger att vuxna beter sig som i sandlådan, säger man då att de är dumma som barn? Är barn dummast av alla människor för att de inte lärt sig finesserna i bedrägeri och fulspel? Är det ”finare” att kunna vara skicklig i bedrägeri och fulspel? Är det det som är finare med att vara vuxen?
  Kan vi inte hitta bättre sätt att uttrycka hur vuxna beter sig än att jämföra dem med andra åldrar till andras nackdel - barn har inte så hög status i världen som det är (i Sverige har de kanske det - men vi är ett land av få undantag i världen)?
  Funderar vidare...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svar finns hos Eva för den som är intresserad ... :)

   Radera