lördag 12 augusti 2017

Lördagsgodis 2017 vecka 32

Tiden rusar! Vi är redan en bra bit in i augusti, det är redan lördag igen och dags att plocka fram veckans godisbitar!

Godisbit nr 1
När allt bara funkar! Oftast ska det alltid vara något som trasslar när man ska bege sig ned "på stan" men vi hade flyt! Vi hittade parkeringsplats, mannen hittade den typ av skor han letade efter, sonens efterlängtade kebab på Kebabbon var god och oerhört prisvärd (3,50 € för en kebabrulle, samma för min falafel i pita), vi hittade ny parkeringsplats utmed havet i Benalmádena (är så här års alltid fullt!), promenerade och letade efter en glassbar för sonen hade blivit lovad glass, kulglass dessutom, vilket blev en utmaning för det var mest pinnglass. Restauranger finns det hur många som helst som är fulla med fulla (brittiska) turister så där ville vi inte trängas för en efterrätt. Vi gick upp en bit på Avenida las Palmeras och precis när mannen min sa "Nä, nu vänder vi, vi åker hem!" så gick sonen och jag runt ett hörn och hittade en heladería, en riktig glassbar! Med riktigt god glass! När vi kom var det tomt, när vi gick var det fullt - i glassmagen, vid glassdisken och vid borden.

Till sonen: After Eight och Oreo-glass
Till mannen min: vanilj och pistage
Till mig: pistage och dulce de leche

Godisbit nr 2
Prova på-middagar! I Spanien finns det mängder med goda korvar, man ska bara våga sig på att prova dem. När vi var på Carrefour senast valde mannen min och sonen ut två olika som vi i går grillade. Båda var så klart goda men den som var märkt med Sabor a Málaga var verkligen snäppet bättre. Det är vissa produkter som fått detta hedersomnämnande, produkter som är producerade i Málagaområdet. Det behöver inte vara dyrt men det ska vara bra!

Skulle kanske ha torkat av kanten på skålen med potatismos ...

Godisbit nr 3
Mellandagar. Hur det nu än är så kan det bli lite för mycket av det mesta emellanåt. Så en dag utan - vad det nu än kan vara - är välkommet! I det här fallet gäller det hetta. Det har varit väldigt varmt senaste veckan och det kulminerade i tisdags då El Terral drog fram så det närmade sig 40 grader. Nej, det är inte alls skönt. Det är då man börjar titta på vad en AC i huset skulle kosta. Men sedan så kommer då några dagar med mer moderata temperaturer (kring 28), lite fläktande vindar samt skuggande moln och man pustar ut. Man gör det där man inte orkat eller inte bör göra i värmen.

Inte ens vildkatten Alin orkade flytta på sig när man kom i närheten.

I kväll får sonen hjälpa mig med att släpa upp lass nummer fyra med avklippta grenar. Äntligen har det gjorts! (Tips till den som funderar på att plantera en trillingblomma i varmare länder - fundera på något annat.)

11 kommentarer:

 1. 1. Konstigt att kulglass verkar vara sällsynt på solkusten. Desto roligare att ni hittade en helaris:-)

  2. Ett tips vad gäller potatismoset. Släng upp moset på tallrikarna direkt. Då slipper du till och med diska skålen. Okey, ni har diskmaskin, men ändå;-)

  3. Förstår att 28 grader med lite vind känns behagligt efter hettan ni har fått stå ut med. Den här sommaren har vi inte ens haft 28 grader. Som max 25 grader - två gånger...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite olika. I marinan finns det massor med glassbarer, i Arroyo de la Miels centrum lika så. Men nere vid stranden är det konstigt nog inte alls lika mycket. Mest en massa brittiska serveringar/restauranger/pubar (löjligt många) och souvenirbutiker som säljer pinnglass.

   Nu blandande jag ju till potatismoset i den skålen så därav kantkletet. Det blir så otroligt gott potatismos av potatisarna i Spanien!

   Sommarvädret i Sverige som började så bra. Sedan fallerade det som vanligt ... Här är man liksom inte orolig över det, väderstressen är inte densamma om man säger så.

   Radera
 2. 1. Det kan man väl kalla flyt.
  2. Goda korvar gillade jag förr, innan jag övergav kött.
  3. Det är väl såna prövningar som hör till när man flyttar till varmare breddgrader.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Flyt måste man få ha ibland! Och visst är det väl så att man får förvänta sig annat när man förflyttar sig.

   Radera
 3. Hej, hittade hit från gemensamma bekanta i Blogglandia.

  Intressant detta med glassen, jag trodde att det skulle vara tvärtom, svårare att hitta pinnglass än kulglass.
  Med tanke på den Spanska värmen antar jag det går mängder av glass :)
  Idag har vi + 12 å det känns verkligen som höst.
  Såg att BP skrev de i Stockholm haft runt + 25 som varmast, här i Norrlands inland tror jag vi typ knappt haft + 20 ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är precis som att glassbarerna grupperar sig. Antingen ligger det fem på rad eller så är det fem kilometer emellan dem! Pinnglass är det lättare att hitta, GB Glace och allt.

   Så mycket glass går det faktiskt inte åt (alla bör väl tänka lite på sockerintaget emellanåt) men däremot går det åt mer vatten.

   Radera
 4. Ja, det kallar jag flyt att finna en parkering i Augusti månad. Vilket inte är lätt någonstans. Vi är ju inte rädda för att testa på olika saker på kyldisken. Då menar jag riktigt köttiga chorizo korvar. Vi gillar med sting. Nu har det gått en månad utan kött och vi är ganska nöjda med vår utmaning. Vi får se vad för utmaning det blir härnäst. Vi hade aldrig klarat oss utan AC i huset. Speciellt under Juli och Augusti hetta. Trevlig Söndag🤗🤗

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du vet! En bra parkeringsplats i augusti på Solkusten! Den du!

   Vi är rätt fega med att prova på nytt, särskilt en av oss - ingen nämnd, ingen man glömd - så jag är glad varje gång vi provar på något nytt matmässigt!

   Radera
 5. Underbart när det finns dagar då allt bara får vara smidigt :) Det gäller att minnas att de finns!
  Mycket gott i ditt lördagsgodis!
  Från 40 till 28 - då är 28 svalt ... annars är ju 28 en hedersam värme det med ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så, emellanåt måste allt faktiskt få flyta på också! Lite trist att det egentligen ska behöva uppmärksammas men samtidigt värt att uppmärksammas.

   Som Casa Annika (finns med i min blogglista till höger) skrev i ett inlägg, hon frös men insåg att det var faktiskt 28 grader så hon borde inte behöva sätta på sig mer kläder. Så himla udda.

   Radera
 6. Fina godisbitar! Men en AC skulle jag nog i mitt fall helt klart lägga till i påsen.

  SvaraRadera