söndag 27 augusti 2017

Skyltsöndag nr 71 - Felmärkt?

Det tjatades om chili con carne här hemma så det gjorde jag till middag i går. Mannen min hittade en förpackning med pimiento picante, chilipeppar, på Carrefour när vi handlade så det köpte vi.


När vi kom hem stod han och tittade på förpackningen, kliade sig lite i huvudet.
- Vad har en kvinna som joggar med chilipeppar att göra?
- Jag vet inte, hon kanske är het?

~ ☺ ~

Till chili con carne måste man ju ha köttfärs också. Det brukar jag alltid köpa över disk, det som är färdigförpackat i butikerna är inte vidare mumsiga, tycker vi.
- 1 kilo carne picada vacuno, por favor. 


När man kommer hem och ställer det på vågen blir man ju sådär halvglad när det liksom saknas 150 g. Kan det skyltas tydligare än på detta fotot, liksom?

(Varför jag skulle ställa det på vågen var för att frysa in hälften, dvs 500 g, inte för att kontrollera butikens kalibrering av vågar. Gången efter tog jag dock den butiksmalda köttfärsen och ställde på en fruktvåg i butiken, då stämde det.)

~ ☺ ~

När allt är tillagat och uppätet så ska det ju diskas också. Tackar gudarna för diskmaskin! Diskmaskinen behöver ju dock diskmedel, så vad finns det mer än The Fairy och Finish?


Vet just inte om det är särskilt säljande att skylta om att det är en FLOPP!

~ ☺ ~

Däremot kan man skylta hemma med vilka diskmaskinstabletter man har:


De är inte felmärkta eftersom de inte är märkta alls annat än till designen. Men de är rätt kul att se, varför gömma undan i en påse under diskbänken? Rekommenderas dock inte om man har småbarn för visst ser det ut som en massa godisbitar där i burken! Dessutom är de lite roliga att klämma på ...

~ ☺ ~

Det här har absolut inget med varken chili con carne eller diskmedel att göra:


Men felmärkt är den definitivt, den där nagelknipsaren! Extra Calidad, extra kvalitet. Hur fort går då de sönder som bara är gjorda i vanlig kvalitet när den Extra-skyltade klarade ett halvårs knipsande?

~ ☺ ~

Detta var ytterligare ett avsnitt i genren Fritt Tolkad Skyltsöndag!

~ ☺ ~

Vill du se fler skyltningar kan du klicka på etikett Skyltsöndag här i bloggen. Glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare.

10 kommentarer:

 1. Maskindiskmedel hör till en god middag, man skall inte ha ångest över handdisken när man äter. Sen brukar jag inte alls tänka på Chilifrukter när jag har bortom, håller med kopplingen känns lite svag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag som avskyr att diska - avskyr disk - får lätt ångest när jag ser all disken som ska tas om hand. Usch och fy! Men roliga tabletter gör det i alla fall liiite mer lustfyllt.

   Radera
 2. Hahaha! Ytterligare ett av dina extra "vassa" och finurliga skyltningar:-)
  Visst är kvinnan het eller så äter hon chili för att svettas, då slipper hon ju springa/jogga;-)

  Ser att köttfärs i Spanien kostar ungefär lika mycket som här i Sverige. Och här klagas det också över fel vikt...

  Dina diskmaskinstabletter är lika läckra som Ariel tvättkuddar (som jag beställer hem via amazon, då de inte finns här). Helt rätt att visa dom öppet - så läckert. Nu fick jag en idé att göra samma sak med tvättkuddarna, vilken fin utsmyckning:-)

  Nagelklipparen ser onekligen lite klen ut jämfört med den av "sämre" kvalitet. Har dock ingen erfarenhet av sådana klippare då vi aldrig använt dom.

  Vilken perfekt EMMA-skyltning. Love it! Tusen tack för den och länken.

  PS. Vi har två levande diskmaskiner. Synd egentligen, för tabletterna skulle jag gärna ha ståendes på diskbänken;-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Köttfärsen kostar det som kilopriset på köttstycker kostar. Det brukar ligga mellan 8 och 10 €. Visst kan man köpa det färdigpackade för halva priset men att steka det blir oftast rätt svampigt. Funkar bättre att grilla det. Fetthalten brukar dessutom ligga kring 20 %.

   Ja, jag kom på det där med att stoppa dem i en burk när jag tröttnade på att rota under diskbänken. Där får de fulare tabletterna ligga själva nu. Alla är inte lika presentabla.

   Såg i dag på Lidl-reklamen att det finns lika tabletter för tvättmaskiner nu, visste inte det.

   Alltid kul när det uppskattas när man försöker göra sig till! :)

   Radera
 3. En rolig och lite fnulig skyltning med personliga upplevelser och tolkningar. Kul!
  Vad gäller chilin så om kvinnan är het lär hon bli hetar egenom att springa. Het X2 med andra ord.
  Vad gäller kötttfärsen är det ju trist att det fuskas. Har inte märkt det i Spanien, för jag har också provvägt. Och jag vill atlltid hos slaktaren ha min färs mald två gånger så den inte är så "grov" Men en får se upp. Eller ner på vågen.
  Diskmaskin har jag ingen men jag har ne personlig sådan och det är väldigt praktiskt. Lite trassligt om han inte är hemma dock.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag malde i början två gånger, hade ju hört att man skulle göra det. Numer kollar jag hur köttet ser ut och vad det ska användas till. Gör jag serbiskt vill jag gärna ha det lite grövre malt.

   Jag är såååå glad över att inte behöva vara diskmaskin själv varje dag numer!

   Radera
 4. Chili, felvägd köttfärs, maskindiskkuddar och en nagelknipsare. En salig blandning à la BP.

  SvaraRadera
 5. Haha! Rolig skyltning med kluriga och skojiga texter till - som alltid :-)

  Diskmaskin... Den som ändå hade en diskmaskin... Suck.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Vad ska du med diskmaskin på båten till? Det finns det ju personal till!!!

   Radera