söndag 6 augusti 2017

Skytsöndag nr 69 - På bröstet

Undrar vad som skulle hända om alla slutade göra reklam för allt, alltid och överallt. Världen i dag har ju verkligen blivit "synas bör man, annars dör man - i alla fall så finns man inte". Så reklam gör vi på alla möjliga och omöjliga sätt. Ett sätt att skylta sin produkt är ju att använda sig av levande reklampelare. Jag tänker inte på de där som går runt i kycklingdräkter utanför den lokala grillen utan på oss vanliga i vardagen, på dig och mig. Vi gör ju reklam på rätt mycket produkter utan att vi tänker på det. Vi betalar till och med massor - extra! - för att få göra reklamen. Smart tänkt av försäljarna!

Den stora ytan på t-shirtens bröst eller rygg är perfekt plats att skylta för en produkt!


 Väldigt ofta är det ju ett sportmärke ...


... eller kanske ett av sonens favoritdatorspel som driver en som förälder till vansinne. (Tröjan är djupt älskad och tvättad otaliga gånger, nu börjar den se lite blek ut men den har hållit förvånansvärt bra!)


Det kan även vara för filmer som hela familjen underhålls av ...


... eller musik som en underhålls av (inte jag).


Det kan också vara loggan för ett klädmärke som göms i det vackra guldmönstret ...


 ... eller text som är helmysko. RN DM ska väl antagligen uttalas random ..


... medan AGNC väl ska vara agency. Sonen tycker dock att det är roligare att uttala det som det står, det låter som en kvävd nysning.

Men vad står det egentligen under? "Urbn Dist RNX-N1 files 74-94 excluded visual files since 19N4" på den med vitt tryck med det med orange står "Exclusive files F-4-15 MTN-Productions since 19N4.April (15th).

19N4? Ska det vara 1994? 19 and 4? Fattar inte ... Någon som förstår och kan förklara? Eller så är det ren gallimatias ...


... precis som på denna ...

 

...  och denna.

Det ska inte alltid vara lätt att förstå. Det ska få igång hjärnan och då fäster det bättre.

~ ☺ ~

En endaste av dessa tröjor är min (tror inte jag behöver notera vilken).

~ ☺ ~

Jisses så skrynkliga vissa av tröjorna är! Fast stryka, det görs eventuellt innan tröjan används - om det inte går att spraya och skaka ut vecken. Miljövänligare! :)

~ ☺ ~

Detta var ytterligare ett avsnitt i genren Fritt Tolkad Skyltsöndag!

~ ☺ ~

Vill du se fler skyltningar kan du klicka på etikett Skyltsöndag här i bloggen. Glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare.

10 kommentarer:

 1. Spännande och rolig tolkning! Ja, mycket reklam finns överallt och på tröjor och kepsar är det ibland mer regel än undantag, särskilt för barn och ungdomar. Jag undviker det i största möjliga utsträckning och helst vill jag ha betalt om jag ska göra reklam. Men på skor har jag det och på en keps. Barnbarnen tycker om Star Wars och tycker de tröjorna är fina. Jag gör det inte men har nog fallit till föga och köpt någon. Vad gäller t.ex. handväskor och dyligt är det ju reklamen som är "grejen" för många av köparna. Tänk all platsväskor i fejk med loggan M.K. och L.V.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom jag gillar Star Wars så får sonen gärna ha dem. jag köper när jag ser dem och de är ursnygga, tycker jag. De finns i alla möjliga modeller. Har en själv med guldtryck!

   Radera
 2. Vi är många som är vandrande reklampelare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, skulle tippa på de flesta av oss. Man skyltar dock på olika sätt. Ibland är det typen av kläder, ibland den blaffiga loggan medan det åter igen är snittet på kläderna som skyltar.

   Radera
 3. Visst är det smart! Hmmm... Jag ska nog trycka upp Ama-tröjor och sälja på bloggen - tack för tipset! :-D

  Stryker det gör jag inte. Försvarar mig med att skrynklorna matchar rynkorna :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker definitivt du ska ha en AMA-tröja!!! En röd, definitivt. Kanske en rosa till BP?

   Radera
 4. Så många förkortningar det finns och visst är det kul att man kan tyda dem. I datavärlden finns det oändligt många.
  Att stryka tillhör inte min favorit syssla. Lite skrynklig här och där gör ingen olycklig🤗

  SvaraRadera
  Svar
  1. " Lite skrynklig här och där gör ingen olycklig"

   Hör att du har inte träffat min svärmor och hennes syster ... Hon höll på att få dåndimpen när hon hörde att jag inte hade något strykjärn när vi flyttade till huset (fanns på det andra stället) så hon köpte ett!
   Haha!

   Radera
 5. Hahaha! Klart vi går runt som reklampelare allihopa!!! Utmärkt röd tråd här!!!

  Dessa förtkortningar har jag gett upp med för länge sedan, men måste medge att jag också går runt med märken på mina tröjor (mest Desigual) och jeans (Lee, Levi's).

  Minecraft spelar alla barn här, vuxna också för den delen. Å mitt företag var inblandat i använda just Minecraft för utveckligen av bland annat Fisksätra och ett bostadsområde i Nairobi. Det spelet gör faktiskt nytta!!!

  Gissar att den blåa tröjan är din, den verkar mest "feminin":-)

  Toppen skyltar med utmärkt röd tråd!!! Tusen tack för skyltningen och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gnäller rätt mycket på Minecraft för att det blev en så fix idé, allt var Minecraft, så fort sonen öppnade mun var det Mincecraft, skriv en uppsats i skolan så var det Minecraft. Men jag håller med, det är ett bra spel!

   Kul att tråden uppskattas, mannen min tyckte dock att jag kunde ha strukit tröjorna först. Kanske borde ha gjort det men det är för varmt.

   Radera