lördag 5 september 2020

Lördagsgodis 2020 vecka 36

Det blir mest jobb och trötta kvällar just nu. Men visst finns det godisbitar i veckan!

Godisbit nr 1
Grillspett! Snart är kolen glödande orange med ett grått lager och det är dags att lägga på grillspetten. Fläskfilé som legat i marinad, grönsaker samt svamp. Ofta brukar vi ha någon typ av korv på men i dag provar jag att spetsa en köttbulle eller två på spettet! Tror faktiskt inte att jag har gjort det förut, konstigt nog.

Det brukar bli gott med spett och dagen efter kan man steka upp resterna. Perfekt!

Godisbit nr 2
Ett gott skratt! Byggnaden som jag jobbar i håller på att renoveras och fixas till, det är mycket arbete som pågår både in- och utvändigt. Snyggt blir det. Jag gick på lunchrasten ut lite och såg att det stod en skottkärra full med vad som såg ut som kol. OK ... Udda. Lite senare var det en kollega som skickade runt svaret på varför:

Byggarbetarna hade fixat till en plats att grilla sina fiskar till lunch!

Godisbit nr 3
Hemma-son! Fru Cuba ringde och var uppjagad, hon var inte hemma och fröken Cuba, den nästan 14-åriga och mycket egensinniga dottern, hade fått för sig att hon skulle åka själv till köpcentrumet Plaza Major - föräldrarna till trots. När Fru Cuba försökte ringa henne svarade hon inte i telefon, inte ens när kompisar försökte ringa svarade dottern. Jag och sonen gick ned till dem och vi ringde på, inget svar. Sonen försökte kontakta henne på Snapchat och WhatsApp, inget svar. Oron eskalerade, var höll hon hus?! I upplösningstillstånd kom äntligen Fru Cuba hem för att där finna dottern som låg och sov, hade inget hört! 

Jag är så glad att jag har en son som gillar att vara hemma med sina föräldrar - utan denna typen av tonårssituation! Peppar-peppar!

Godisbit nr 4
Tjocka böcker! Jag älskar tjocka böcker där man verkligen kan leva sig in i händelserna, leva med dem under en lång tid. Min favoritgenre är ju fantasy och där blir det ofta både tre och fyra böcker i en serie. Just nu läser jag en serie där varje bok är en bra bit över tusen sidor! Är inne på den tredje boken där författaren Brandon Sanderson planerar att skriva tio delar i serien The Stormlight Archive. Fascinerande hur en författare bygger upp en hel värld där saker är så annorlunda och genomtänkta.

Vet att många inte gillar tjocka böcker för de blir så tunga och ohanterliga. Men i en e-boksläsare väger boken lika mycket oavsett antal sidor. Bara det en godisbit!

20 kommentarer:

 1. Trevliga godisbitar. Visst är det bra med grillar. Både hemma och på jobbet. Och det är ju endast fantasin som begränsar.
  Skrattade gott åt dotter Cuba. Klart att man som tonåring gärna vill vidga vyerna med och utan föräldrar vetskap och tillåtelse. Men nu var hon ju hemma. Skönt så.Och att vara orolig när man har tonåringar är nog mer regel än undantag. Hör liksom till.
  Trevlig helg


  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du, det hör kanske ungdomen till att trotsa. Men jag är glad att sonen inte ränner ute på det sättet.

   Radera
 2. Riktigt läckra godisbitar, speciellt dina grillspett och byggnarbetarnas provisoriska grill. Så smart:-)
  Tonårsdottern ja, hon låg ju hemma och sov, så... Men jag förstår att hennes mamma oroade sig såklart. Gissar har hon var väldigt lättad att dottern "bara" sov.
  Älskar också tegelstenar, fast inte genren fantasy. Tror dock inte att jag läst en bok med tusen sidor. Nu läser jag ju fortfarande pappersböcker, och jag tycker alltid att man får valuta för pengarna när man köper en tegelsten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spetten blev bra,i alla fall mina. Men jag gillade också skottkärran. Smart!

   Som förälder har man rätt att oroa sig och emellanåt är det till och med befogat.

   Du skriver att du inte gillar fantasy. Men du älskar ju Harry Potter! Fantasy i högsta grad, det!

   Radera
 3. Vad härligt att ha så många tjocka böcker att se fram emot!

  Du har en poäng där, att i e-boken väger alla böcker lika mycket :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag hoppas att det inte tar för lång tid emellan, fyran kommer i november men sedan då? Sanderson är ju lite snabbare på att skriva än t ex Patrick Rothfuss men den senare har en helt fantastisk kontroll över språket. Skriver makalösa texter!

   Radera
 4. Läckra bitar i din godisskål! Grillat är aldrig fel ... blir alltid gott - smart av byggarbetarna att fixa egen grillplats på jobbet.
  Jag har bara erfarenhet av tonårssöner, men som jag minns verkar det som tonårsdöttrar ofta är jobbigare.
  Jag gillar också tjocka böcker, men de är otympliga att läsa i sängen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, grilla till lunch om man kan är ju himla smart!

   Jag är rätt glad att jag inte har en tonårsdotter men å andra sidan var jag inte så hemsk k den åldern. Anser jag i alla fall.

   Radera
 5. Du har naturligtvis rätt: e-böcker är lika tunga eller lätta, oavsett omfånget. Förr klippte jag lätt tegelstenar, vet inte varför jag har så svårt för dem nu. Och så får du mig att tänka att jag kanske borde ge fantasy en chans ... Dina grillspett hade jag gärna smakat! Och dessutom: är glad att tonårsåren är över.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte på det, du älskar ju S Lagerlöf och hon är inte främnande inför det konstiga eller lite magi. Inte heller vår allra käraste Astrid Lindgren med Bröderna Lejonhjärta och Mio min mio i spetsen.

   Radera
 6. Vilket gott spett. Sugen på att grilla, men här är det bara tråkigt väder, så inte så roligt att sitta ute och frysa.
  Grillad fisk, vilken bra idé av arbetarna med skottkärran. Den gillar jag!
  Dottern där låter som min man, sover gott, fast han är tillåten att själv åka till köpcentrat.
  Önskar er en skön söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grilla vill man gärna göra när det är lite mysigt. Men storebror grillar året om, hans jobb visserligen.

   Ha en fin vecka Lena!

   Radera
 7. Spetten såg suveräna ut! Fast vi brukar göra spett med samma saker på, så kan man lägga på dom vartefter beroende på grilltid. Sen öser vi ned allt i en skål (med miljöovänligt foliepapper för att hålla värmen ;-) så man kan plocka det man vill ha.

  Vilken braig fiskgrill!

  Tonårsbarn är inte lätta att ha att göra med. Inte för att jag har haft nåt, men jag vet ju själv hur jag var...

  Fantasy är inte min genre... Men jag gillar tjockböcker och blir alltid lite ledsen när dom tar slut. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag varvar, de tar lite smak av varandra men som du s äger så är det lättare att reglera om man gör som ni.

   Ja en tjock bok som tar slut är alltid lite sorgligt och smärtsamt!

   Radera
 8. Fantasy, det var lite oväntat! Om du inte redan testat så för ett gott skratt rekommenderar jag Terry Pratchetts "Discworld". Inte tjockare än en normal bok men å andra sidan finns det över 40 stycken i serien. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men, varför var det oväntat? Vilket fack var det nu jag var felplacerad i, tro?

   Jag har Pratchett-böckerna och jag började en kom av mig. Får väl ge dem en chans till vid tillfälle.

   Radera
  2. Haha, ja jag vet verkligen inte. Tycker aldrig jag träffar någon som läser fantasy.

   Jamendåså, bara börja igen! Jag tänker precis läsa om hela serien igen för nu börjar det bli längesedan. Enkelt numera som sagt var när allt finns som e-böcker. Svårare med ordningen. Tror jag ska köra alla som hör ihop någorlunda efter varandra. :)

   Radera
  3. Det finns någon hemsida där det fanns en rekommendation om i vilken ordning man bör läsa böckerna, om jag minns rätt.

   Fantasy verkar vara en genre där folk inte riktigt vill erkänna att de läser det. Eller förstår inte att det är fantasy. :D Har dock lyckats med sonen. Kan ju bero på att han läser det som JAG laddar ned på hans e-boksläsare.

   Radera
 9. Visst är det gott med spett, lite blandning kan inte bli fel.
  Så himla skönt att inget hänt fröken Cuba, tonåringar är duktiga på att sova.
  Åh, tegelstenar som är bra är bäst, man vill liksom inte att de tar slut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spett är gott, och man kan pilla bort det nan ogillar.

   Saknaden kan vara svår efter en tjock bok eller en bra serie.

   Radera