lördag 19 september 2020

Lördagsgodis 2020 vecka 38

Oj, så tiden rinner iväg! Dags att ställa fram lördagsgodiset!

På torsdagen började det dra in ett molntäcke ...

Godisbit nr 1
Regnsmatter! Jag vet att jag om ett halvår kommer vara supertrött på det men när det inte har regnat på flera månader är ljudet av regn som smattrar mot rutan så otroligt behagligt. De varnade för översvämningar när skyfallen drog in över oss i går men det kan jag inte påstå att jag såg något av. Visst regnade det så att det forsade men värre har jag sett. Låååångt värre. 

Den senaste tiden har vår bil haft ett lite rosa skimmer över sig på grund av den röda sanden som lagt sig som en hinna på bilens silverfärgade lack, den där sanden kommer med både blåst och regn. Nu slapp vi tvätta bilen!

Godisbit nr 2
Detaljer! Om tid finns på lunchrasten tar jag mig en kort promenad bland gatorna och det finns så otroligt mycket roligt att se på husen och murarna. Vad sägs som detta dräneringsutkast, en liten gargoyle! Långt roligare än ett hål i muren eller en stump rör som sticker ut för att leda bort vatten. 

Nog för att skinkor och korv behöver tid på sig att torka
men vid vindrutan på en bil ...?
Det är nog att utmana ödet att äta av den chorizon.

Godisbit nr 3
Spanska charkuterier! De är verkligen duktiga på korvar och skinkor i Spanien. Att fixa till en lunch eller middag med småplock är lätt fixat med lite bröd, någon grönsak, en god ost och någon förpackning med skicka och korv. Man kan till och med avnjuta det i bilen!

Godisbit nr 4
Gosige sonen! I början av veckan hörde jag sonen fråga sin pappa om de inte kunde gå ut och äta frukost "en sista gång", det vill säga innan skolan skulle börja. Klart att de gjorde det och dessutom tog de sig en promenad utmed havet.

7 kommentarer:

 1. Hos oss regnade det mer eller mindre hela dan igår. Vi vägrade lämna lägenheten. Satt ute och åt i regnsmattret under markisen på terrassen - supermysigt!

  Älskar alla detaljer man kan se på hus och annat. Bloggen har nog fått mig att öppna ögonen mer för allt som finns runt omkring mig.

  Plicketiplock brukar vi kalla våra "middagar". Finns hur många godsaker som helst att tillgå. Inte minst fresas istället för fresones :-)

  Mysigt med son-pappatid! Speciellt när sonen initierade den.

  Ha ett superfint upplopp på helgen!

  SvaraRadera
 2. Jag älskar när regn smattrar på tak eller balkongräcket. Det är riktigt romantiskt. Och som sagt, man får en naturlig biltvätt på köpet. Inte alls fel.

  Gargoylen gillar jag. Sådana fast mycket större finns på vartenda gamla hus i Gdansk faktiskt. Läckert!

  Nej, den korven äter man inte frivilligt om man inte har en längtan till magpumpning;-)

  Så kul med pappa-son egentid. Förut var det ju ofta du som "tog hand" om sonen. Nu när du jobbar tror jag nog att din son lär känna sin pappa ännu bättre.

  SvaraRadera
 3. Kan tänka mig att regnet var välkommet och skönt att det inte innehöll sand.
  Kul att du kan gå ut en stund på lunchen och bara just gå. Och mycket finns ju att titta på. Kul med ett mer fantasifullt dräneringsutkast.
  Detta med att gå ut och äta frukost ibland är ju så trevligt. Och roligt att sonen föreslog det.
  Maken och jag går då och då, både här hemma och i Spanien ut och äter frukost och jag gör det även då och då med döttrar och barnbarn på helgerna. Fint att kunna ses alla tillsammans.
  Trevlig helg.

  SvaraRadera
 4. Det där med att slippa tvätta bilen känner jag igen! När jag bodde i Florida tog jag med mig en bok, körde ut bilen ur garaget och satt i den och läste en stund medan regnet vräkte ner och gjorde bilen riktigt ren och fin!!!

  SvaraRadera
 5. Härligt med regn och skönt att du slapp tvätta bilen. Regn behövs här med nu, för det börjar bli torrt igen - och det gillar inte svampen.
  Spännande detalj på huset och nu har jag lärt mig ett nytt ord!
  Mysigt med kvalitetstid med far och son.
  Ha en bra start på veckan!

  SvaraRadera
 6. Fina detaljer är kul att upptäcka, det där utkastet är både roligt och fint.
  Hösten är här med regn och skolstart.

  SvaraRadera
 7. Här regnade en hel dag och visst var det efterlängtat!! Vilken rolig vattenavledare. Gillas i mängder. Visst finns det mycket god skinka och korv att välja på =)
  Härligt att sonen vill ha kvalitetstid med sin pappa innan allvaret börjar.
  Ha det gott!!

  SvaraRadera