måndag 26 oktober 2015

Maken till regn!

Inatt har det regnat! Det har forsat utmed taket och splattat ned på dörrmattan i sisal som ligger vid dörren mellan trädgård och sovrum.

Splatt-splatt!

Så där låg jag och lyssnade på det. En åsksmäll hörde jag också men så mycket mer av den varan hörde jag inte så mannen min fick sova vidare. Det är inte så att jag är rädd för åska utan det är så att jag har en stående order på att väcka honom så han kan få njuta av skådespelet!

Jag stängde av väckarklockan innan den gick igång och sedan var det dags för morgonbestyren med att få iväg sonen till skolan, allt medan regnet öste ned där ute. Jag informerade sonen om att jag ville inte bli sen, jag ville inte stressköra i regnet.

Med regnjackan på gick vi ut till bilen i det tilltagande regnet och styrde kosan mot Svenska skolan i Fuengirola.

Det hade nästan varit bättre med båt...

Bilden är tagen på väg tillbaka hem.
Vattenmassorna är borta men kvar ligger stenbumlingar och asfalt.
Vattnet forsade fram och drog med sig minst knytnävsstora stenar från ett gatuarbete lite högre upp på vägen, en och annan asfaltsbit åkte också förbi. Sonen tittade upp mot motorvägen och trafiken upp till den och hojtade "Inte motorvägen! Ta pueblon istället!" så då svängde jag ratten åt det hållet i stället medan vattnet strömmade runt bilen.

Egentligen är man helt koko som sätter sig i bilen för att åka till skola och arbete en sådan dag! Men det tänker man inte på förrän man är mitt uppe i det hela. Så dags...

Men vi körde i alla fall i sakta och säkert mak upp till Benalmádena Pueblo och det lustiga är att även om det fortfarande regnade lika mycket så forsade det minsann inget vatten på vägen här! Förr i tiden kunde man tydligen sådant som avrinning på vägar. Vad hände med den kunskapen?

Från pueblon tog vi A7, motorvägen, till Fuengirola och körde ned i det avloppsluktande vattnet på vägarna där. Här forsade det så mycket att dagvattenbrunnarna överfyllts och det forsar upp ur dem istället, det har vi sett hända här tidigare vid skyfall.

Som vanlig parkerade vi bilen vid feriaplatsen och stiger ur. Då slutar det regna. Och solen gör små försök att visa sig genom de ännu tjocka molnen. Det var det...

Bild tagen genom bilfönstret i all hast. Klicka för större bild.
På vägen tillbaka var det som vanligt lite köbildning vid avfarten från A7. Jag tittade ut över den spektakulära utsikten över havet och ser där en stor beige ansamling i vattnet, som en solfjäder från stranden och ut i havet. Det är all sand och annat som med högt tryck spolats rakt ut.

Väl hemma är det strömavbrott (under resten av dagen), det verkar ha kommit vatten in i varmvattentjoflejen så vi har inget varmvatten igen, blomkrukorna är dränkta, jag ser att jag måste gräva avrinning till mitt färdiggrävda (trodde jag, ja) köksland.

På den positiva sidan: poolen är välfylld! Och jorden är lättare att gräva i nu när den inte är så torr!

2 kommentarer:

 1. Ja, jösses vad det kan regna här i Spanien när det väl regnar... Här i Torrevieja är det minsann inte alltid särskilt torrt, och vattenavrinningen är under all kritik.
  Senaste stora regnet var vi i och för sig inte ute och åkte bil, men vi fick det bra blött om fötterna:
  https://amacasa.wordpress.com/2015/09/08/hur-har-er-eftermiddag-varit/
  :-)

  Sen är det ju alltid bra att tänka positivt :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. De där bilderna minns jag allt! Har också varit ute och gått i dessa syndafloder...

   Radera