söndag 18 oktober 2015

Ferian anno 2015

Titta på kvinnan nere till höger i bild.
Vilken klänning!
Tisdagen den 6 oktober satte ju den stora händelsen igång, Feria de la Rosario 2015 i Fuengirola.

Onsdagen den 7 oktober var helgdag i Fuengirola så jag kan bara tänka mig hur mycket folk som var där då.

På torsdagen var det halva priset på alla åkattraktioner så jag misstänker att halva tiden för besökarna gick åt att stå i kö. Roligare kan man ju ha det så vi bestämde oss för att gå på fredagen!

Feriarustade till tänderna tog vi taxi (ca 20 € kostade det, lite längre/dyrare än från radhuset) och klev ut till vimlet, ljusen och ljuden! Härligt!

Vi spatserade först runt lite och med telefonernas hjälp kollade vi om det var några klasskompisar till sonen som också skulle komma och det var det! Men de skulle komma lite senare så under tiden satte vi oss och beställde in lite enkla tapas (tomater, ostbitar, tortilla) som avnjöts till mojiton (till mig), ölen (till mannen min), läsken (till sonen) och vattnet (till svärmor). Vi var inte jättehungriga så detta satt perfekt!

Sedan kom klasskompisen som bor i Málaga. Herr, Fru och Fröken Málaga var också med, det var jättetrevligt! Och så var det dags för alla åkattraktioner! Som tur är har vi en son som är åt det lite räddharigare hållet (den rangliga bergcohdalbanan samt Vikingagungan ägnades inte en tanke) men han tar ut svängarna lite mer varje år. Som det ska vara.

Mojitos, piña colada och läsk köptes i stånden. Självklart inmundigades sockervadd och buñoelos (små munkar som serveras i en papplåda och överösta med valfri sås) också - det är ju feria! Sonen lyckades även få med sig ett gigantiskt karamelliserat äpple hem. Han åt upp kanske halva...

Vi hade en jättetrevlig fredagskväll. Vi tyckte dock att det var lite mindre folk och vissa restauranglokaler var tomma. Kanske var fredagen en "mellandag"?


Sista dagen för ferian var måndagen den 12 oktober. Sedan går det fort! Redan dagen efter börjar de att demontera och städa undan. Två dagar senare är det som att det aldrig har varit något stort och festligt på platsen. Bara ett sönderslaget glas på parkeringen vittnar om det.


Sonen - och vi med, för den delen - ser redan fram emot nästa år och Feria de la Rosario 2016!


4 kommentarer:

 1. Visst är det härligt med alla ferior som dyker upp både nu och då och här och där. Spanjorerna vet hur man festar, dom :-)

  SvaraRadera
 2. sv: Vi har ju plåthundar med blommor i på terrassen. Dom här:
  https://amacasa.wordpress.com/2013/09/12/nu-ar-det-host-pa-riktigt/

  Dom köpte vi vid två olika tillfällen när vi varit i Guadalest. Anders har spanat in en cyklande råtta i samma stil - i plåt alltså, med en blomkruka. Han hade siktat in sig på att köpa en sån när vi ändå passerade Guadalest, men tji fick vi :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åherrejisses!
   Vet inte vad mer jag kan säga... :)

   Radera