lördag 14 juni 2014

Om att säga upp avtal

Det är ju en del att tänka på innan man sätter sig i bilen ned (ska skriva om våra nedflyttningsplaner senare). T ex allt som ska sägas upp!

För ett drygt år sedan försökte jag påbörja en lista med vilka kontrakt och avtal vi har, kundnummer, uppsägningstid osv. Som den administratör jag är skapade jag en Excel-fil och har sedan försökt att pricka av om jag sagt upp någon tidning och lagt till om någon faktura dykt upp i brevlådan. Känns som att jag har haft koll på det mesta av familjens avtal, helt enkelt.

Ack, vad jag bedrog mig!

Jag började med glädjeämnet att säga upp TV-LICENSEN! Skickade ett mail till dem för ca två veckor sedan om att vi ska flytta utomlands, vill inte betala för mer än juli, skicka ny faktura, tack (hade fått faktura för juli-augusti-september).

Fick för några dagar sedan svar om att "..ska vi bo utomlands under en kortare tid, ska vi hyra ut, kommer vi tillbaka...?" osv, behöver mer info ifrån er i ärendet. Nej, nej och nej! Vi har sålt huset, vi ska skriva ut oss ifrån Sverige, vi ska INTE betala tv-licensen!

Säga upp tv-licensen kan vi dock inte göra förrän tidigast fyra veckor innan avflyttning... Nähäpp! Då tar jag väl bort bocken från avcheckningslistan igen då. Suck! Framförhållning är tydligen inte av godo för Radiotjänst.

OK, då tar vi väl och säger upp våra TV-abonnemang för parabolen hos Viasat och Canal Digital, de sa ju en månad innan när vi kontaktat dem tidigare för ca ett år sedan. Blev lite lätt skogstokig när det visade sig att det är tre månader (vad de än sagt innan) så nu får vi snällt betala drygt 1500:- för något vi inte har någon som helst glädje av (avgiften för augusti och september). Jippii...

Kan ganska raskt komma på några tusen saker jag hellre skulle ha lagt de pengarna på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar