söndag 7 augusti 2016

Skyltsöndag nr 23 – Semesterfoton

Vi var i Kalmar under semestern och precis just den helgen var det marknad. Massor med folk. Massor med stånd på de kullerstensbelagda gatorna. Många roliga saker ville de att man skulle köpa, mycket gott. Bland annat var det en engelsman som sålde engelsk fudge.


OK, inga fingrar i fudgen (skylten längst till vänster). Men borde han inte veta hur man stavar tryffel på på engelska?

~ ☺ ~


Det här var en ny variant för mig! Det var nästan så jag ville köpa något bara för att se hur kvittot skulle se ut. Jag såg det sedan även någonstans i Stockholmsområdet några dagar senare. Men man kan ju tycka att det borde finnas en sommarvariant på skylten också. Kändes inte så jättejuligt där sista helgen i juli. Men det är kanske lätt att blanda ihop jul och juli?

~ ☺ ~


Vi var en sväng på Tom Tits Experiment i Södertälje. Där skyltade de på golvet om vart man var på väg om man gick uppför alla de många trappstegen. Ibland önskar man att man var en liten fluga! Skulle gärna ha suttit där på väggen när de upptäckte N-missen.

~ ☺ ~


Vi tog en kaffe på morgonkvisten på Arlanda medan vi väntade på vårt flyg till Málaga. Jag satt länge och tittade på den där gröna luckan märkt Utrymningsskåp. Jag förstod inte. Om det händer något så ska man väl öppna den. Men vad finns där? Ska man plocka ut något? Är det meningen att man ska hoppa in där? Då borde de kanske ha gjort luckan liiiite större och inte satt den så högt upp. Dessutom får man ju inte blockera med sopkorgar så där. Aja-baja! Eller är det meningen att man ska klättra upp på dem och sedan in i skåpet? Och vart bär det hän därifrån?

~ ☺ ~

Vill du se fler skyltar och annonser kan du klicka på etikett Underhållande här i bloggen.
Och glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare.

9 kommentarer:

 1. Så himla kul att du är tillbaka med ett bidrag till Skyltsöndag! Å vilka roliga skyltar du hittat på olika ställen.
  Det tröstar mig en aning att även engelsmän kan stava fel på sina banderoller/skyltar, då är vi inte ensamma som på Tom Tits;-) Matmarknaden i Kalmar ambulerar mellan olika städer i Sverige. Vi älskar den, speciellt maten från olika länder. Har ju bloggat om det.

  Tänk att även tomten har blivit "modern" och hänger med i den tekniska utvecklingen.

  Det där med utrymningsskåp förstår jag inte heller. Konstigt!

  Tusen tack för en toppen skyltning trots att du fick kliva upp mitt i natten. Eloge att du tänkte på Skyltsöndag idag!
  Stort tack för länkarna också:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De där marknaderna, det är väl samma som i Spanien: de åker runt hela tiden.

   Radera
 2. Haha, det där översta godisföretaget finns här på Nolia också. Men rättstavat... tror jag... måste kolla!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En del såg riktigt gott ut så jag var nära att kåpa något, sonen älskar fudge. Andra såg ut som motsatsen till gott... Men det är ju inte alltid det ser ut som det smakar.

   Radera
 3. Fudge... Så gott! Jag tycker du skulle ha kollat in i det där utrymningsskåpet, nu måste vi ju ALLA leva i ovisshet... :-)

  Kul att du är tillbaka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fy vad det kliade i fingrarna! Ett under att jag inte var där och pillrade. Hade det varit på annat ställe än på en flygplats så kanske jag hade kikat lite. Bara lite.

   Radera
  2. Kul att vara tillbaka, förresten! Och när internettet fixar sig så ska jag ju även kunna titta runt hos er andra lite mer.

   Radera
 4. Din näsa för skyltar har du då inte tappat under semestern. Det är en härlig mix du presenterar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, den där näsan sitter ganska fast, tror den ligger inbakad i generna!

   Radera