söndag 21 augusti 2016

Skyltsöndag nr 25 - Smyckad fasad

Innan semesterlunket infann sig så var jag nere i Arroyon, alltså Arroyo de la Miel. Det är rätt fint där och det finns några fasadskyltar som är riktigt snygga! Och i dag passade det bra att plocka fram lite skåpmat och rester, söndag som det är och så är jag så trött och inspirationslös efter en väldigt varm (33 grader ute och minst lika mycket i sovrummet) och blåsig natt (mycket ljud utifrån men stillastående inne).


Det här är ett apotek och det står det på alla möjliga språk i vitt på vitt. Väldigt modernt och riktigt snyggt när solen skiner på. Varför tog jag inte ett kort när den gjorde det? Får bli en annan gång.

~ ☺ ~


Rent och snyggt! Muy bellissima!

~ ☺ ~


Det här tror jag är en restaurang, vet inte alls vad den heter men jag gillar skylten. De är duktiga med sina kakel här i Spanien.

~ ☺ ~


Det här är en kedja med thaimat, jag har sett den på flera ställen.

~ ☺ ~


Det här är faktiskt en kyrka! Jag har gått förbi flera gånger men aldrig observerat den förut. De verkar gömma kyrkorna här, jag vet ju att de finns för på söndagar är det ett väldans klämtande i klockorna. I alla fall så tycker jag att det var snyggt skyltat av kyrkan.

Det var nog en mening jag aldrig trodde jag skulle skriva.

~ ☺ ~

Vill du se fler skyltar och annonser kan du klicka på etikett Underhållande här i bloggen.
Och glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare.

13 kommentarer:


 1. Trevligt med fasadskyltning. 🖒 Apoteket var helt klart modernt och vore jag sjuk och kom dit så skulle jag garanterat kvicknat till och apoteket gått med förlust. 😊

  Kram ❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske synd på detta apoteket, annars finns det määäängder av dem här.

   Men å andra sidan så funkar det ju med andra produkter också. Tänk dig glass, helado, ice cream, сладолед, アイスクリーム, أيس كريم

   Radera
 2. 33 grader! Jo, jag tackar! Här har det regnat hela dagen, men temperaturen har iaf legat vid 18-19 grader, så jag klagar inte.

  Gillar dina skyltar skarpt, speciellt reliefskylten i ettan och de runda fönstren - läckert! Tvåan är cool oc trean med kakelplattorna riktigt stilig.

  Padthai är faktiskt en tjairätt med nudlar och är svingod. Å eftersom skylten är i mina favo färger så får den verkligen tummen upp av mig:-)

  Du verkar vara lika "kyrklig" som jag, dvs. inte alls. Kyrkan ser inte ens ut som en kyrka tycker jag utan mera som en moské. Men moskkéer har ju inga kyrkklockor;-)

  Tusen tack för toppen skyltning och länken.

  Å du - njut av värmen! Här börjar träden redan bli gula. Det började för två dagar sedan - suck!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du hade gärna fått några grader av mig om jag kunnat ge dem.

   Ja, det apoteket är superhäftigt! Ska se om jag kan få till ett bättre fotografi någon gång för det gör faktiskt inte riktigt verkligheten rättvisa. Undrar hur det ser ut inuti, förresten!

   Radera
 3. Härlig skyltning!

  Här finns det nästan ingen thaimat att tillgå, så den där kedjan får gärna komma hit också :-)

  Sen ser jag att det där stilrena, vita apoteket ändå har en sån där hysteriskt blinkande apoteksskylt. Undrar vem som kom på att alla apotek ska ha såna? Om det var skyltmakaren själv, så är han nog väldigt rik nu :-) Undrar också om det är lag på att dom måste ha såna skyltar, eftersom ALLA har det? :-D

  Ha en fin start på veckan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De syns verkligen, de där blinkande gröna korsen som signalerar apotek. Ofta står öppettiderna inne i korset också. Fördelen med att de syns är när man letar efter ett!

   Jag undrar om det inte fanns den där kedjan med thaimat på Málagas flygplats, förresten. Här kan du se var de finns:
   http://padthaiwok.com/estamos-en/
   Och känner du för att öppna ett franchise i dina trakter så kan du göra det här:
   http://padthaiwok.com/contacto/franquicias

   Radera
 4. Det var verkligen en väl kamouflerad kyrka. Hade det inte varit för korsen på taket hade man nog inte trott det var en sådan, det kunde lika gärna ha varit ett vanligt hus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt, jag har gått förbi flera gånger, har t o m suttit på torget framför och ätit glass men inte sett det i alla fall.

   Jag tyckte det var riktigt snyggt.

   Radera
  2. Och just nu damp en slant ned! Fru Cuba har flera gånger sagt något om vid kyrkan i Arroyon och jag har bara sagt jaha lite svävande. Det är ju här hon menar!

   Radera
 5. Jättefina skyltar och roligt med just fasadskyltar.
  Kyrkan fick jag anstränga mig för att se, men den kanske fylls utan skyltande reklam. Fin är den i alla fall.
  Thaimat och phad thai, (tillsammans med övrig asiatisk mat,) är en klar favoriträtt och jag tänker mig då en liten strandservering på vårt favoställe i Thailand som i princip är turistbefriat och sedan en milslång sandstrand som är glest befolkad....
  Svårt att välja någon favoritskylt denna gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får nog prova på thaimaten någon gång. Alla säger ju att det är gott. Men jag är rädd för att det ska bli för starkt, gillar ju inte det.

   Fasadskyltarna här är riktigt fina, ja inte alltid med ofta. Vet en till som nog nästan slår dessa men den har jag inte fotat än. Men det kommer ju fler söndagar!

   Radera
 6. Apoteksbyggnaden är riktigt läcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är den! Jag tror jag måste åka dit och ta ett bättre foto, mitt gör den inte rättvisa.

   Radera