lördag 5 maj 2018

Lördagsgodis 2018 vecka 18

Skålen är framställd! Här kommer det gott och blandat från min vecka!


Godisbit nr 1
Ny ryggsäck! Jag lagade ju den förra (visst skrev jag väl något om det?) och när den gick sönder igen så gav jag upp. Nu har sonen fått den nya, den som jag visade då när jag skrev om skolväskor i Spanien (ur samma serie men utan hjul). Och pennskrin blev det också!
- Den är väl cool?! sa jag till sonen innan jag beställde ryggsäcken från Viva el cole.
- Visst ..., kom hans tonårssvar.

Jag tolkade det som "SUPERSNYGG, mamma!".


Godisbit nr 2
En gnistrande och kristallklar pool! Som jag själv har rengjort efter sandregnet! Lite stolt är jag. Så jo, nu är det nog dags att klippa loss navelsträngen från Mark "The Pool Guy". Som han sa:
- I am only a phone call away! när han i höstas undrade varför jag inte skötte poolen själv, han tyckte jag hade koll på läget.

Än är det tyvärr för kallt för att bada, det är verkligen segt i år. Just nu är det 20,7 grader. Brrr ...


Godisbit nr 3
Tomatpuré! Ja, det är kanske en lite konstig godisbit men den har en liten förklaring. Det här är ju en produkt som man nästan alltid har hemma, i alla fall har jag alltid haft det och är rätt säker på att detsamma gäller mina föräldrar. När de var här förra året använde mamma den sista purén till marinaden för de grillade langostinerna på pappas födelsedag. När jag sedan skulle köpa mer så hittade jag inte! Jag var rätt säker på att jag köpt det på Lidl men näpp. Hittade inte i de andra butikerna heller. Under året som gått har jag hittat på andra sätt men emellanåt saknat purén. Det är ju enkelt att använda och ger så mycket smak.

Så i veckan så stod den en skylt med ¡NUEVO! inne på Lidl och se där! Jag blev så glad så jag tog två på en gång. Att de for lite med osanning låter jag vara den här gången, någon nyhet var det ju liksom inte.

Nu ska jag grilla kyckling som ligger i marinad med en klick tomatpuré i!

10 kommentarer:

 1. Sonens ryggsäck är riktigt cool. Kul att se att skidmärket HEAD också gör ryggsäckar. Det visste jag inte.

  Poolen ser otroligt inbjudande ut. WOW! Är impad över att du klarade rengöringen utan hjälp av Mark "The pool guy".

  Tomatpuré är makens favo ingrediens till precis allt. Han hade nog okså köpt två tuber om inte fler. Purén finns förresten på Carrefour, åtminstone i Benidorm.

  Himla roliga godis du hittade idag:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har sett puré förut men det verkar inte vara något som alltid finns. Eller så har de gömt det när de gjort sina omflyttningar i butikerna.

   Om poolen, man lär sig!

   Radera
 2. Fina giodisbitar och blandade både till färg och form. Jättesnygg ryggsäck och en som verkigen piggar upp. Vet att jag för jättelänge sedan hade skidor av märket "Head". Visst inte att de även gör ryggor.
  Skönt att poolen är i ordning. Bara då att invänta högre temperatur...
  Har också ibland letat efetr tomatpuré men oftast hittat hos Lidl i Torrevieja. Kan dock hända att dne inte finns. Även Mercadona här har och Carrefour.Skönt att du ifck tag på den och nu har två tuber i hushållet. Även hos oss används den till mycket.
  Önskar dig en fin helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, här väntar vi på högre temperatur. Under 20 grader är ingen höjdare ...

   Radera
 3. nr. 1. Den ryggsäcken vill jag kalla en riktig glädjespridare.
  nr. 2. Emma "The Pool Girl".
  nr. 3. Fake news även där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den är riktigt härligt färgglad! Klasskamraterna tyckte den var snygg.

   Radera
 4. Tummen upp för cool rygga :)
  Schysst pool-kille som gör sig själv arbetslös ;)
  Minns att jag köpte puré på burk när vi bodde på Cypern ... värt att kolla på andra förpackningsformat? :) När du inte hittar tub nästa gång alltså!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hittade någon burk men det var inte puré, bara en annan typ av passerade tomater. Tomatgyttret är stor här: https://solsomsol.blogspot.com.es/2014/11/i-butiken-krossade-tomater.html

   Haha, tror att Mark tycker att det är ett för litet jobb att åka till bara ...

   Radera
 5. Ryggsäcken var precis hur cool som helst! :-)
  Visst blir man glad när man hittar produkter som man är van med hemifrån - och det till rimliga priser i icke-skandinaviska affärer ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! De har säkert "vanlig" tomatpuré i Casa Nordica men då kostar den väl en 2-3 €, på Lidl kostade den 0,90 € torr jag det var. Nåt sådant.

   Radera