lördag 26 maj 2018

Lördagsgodis 2018 vecka 21

Medan grillens glöd blir färdig och ugnen varm så passar jag på att rota runt i veckans godispåse.

Grannen - han med larverna (som jag kom på att jag inte har skrivit om på länge)
har en hibiskus som är så otroligt vacker. En sådan dubbel skönhet!
Vet bara inte hur jag ska nå att ta en stickling där 3 meter upp.
Eller jo, jag vet hur men jag får ju knappast bara gå in på tomten och klippa ...

Godisbit nr 1
Trevlig butikspersonal! Jag hittade inte russin på Mercadona, snurrade runt tre varv utan att hitta varken produkt eller personal att fråga. Till slut fick jag tag i butiksbiträdet Judith som är en sådär strålande och smittsamt glad person. Hon fick också leta runt i butiken med mig och till slut fråga en kollega. Och vi skrattade åt min spanska, det är fasen inte lätt med pasos och pasas (steg respektive russin).

Nu ska ju mitt Lördagsgodis fokusera på det mumsiga men som kontrast måste jag få berätta om gårdagen. Vi var vid Plaza Mayor och jag passade på att köpa kirurgtejp på apoteket där. En butikskvinna stod vid kassan och pillrade på sin mobil utan att bry sig om mig, jag fick till slut be om hennes uppmärksamhet. Hela tiden medan hon hjälpte mig - från det att jag frågade efter produkt till det att jag betalade och fick min tejp (men inget kvitto) - så pillrade hon på mobilen, hon WhatsAppade! Och nej, det var ingen ungdom - långt ifrån.

Godisbit nr 2
Att komma ut i köket och se Tramse sitta där och vänta. Han har varit borta några dagar så som särskilt kissemisskillar kan vara. Och jag oroar mig, tycker det är länge sedan jag såg en del av de andra vilda katterna och funderingarna går runt i skallen. Så det var med en stor utandning som jag ställde ned skålen med köttrens från i går. Tramse - som ser lite tunnare ut - vräker i sig maten och går sedan nöjd därifrån för att fortsätta jaga kattjejer.

Godisbit nr 3
En gosig trettonåring! När sonen var liten kom han ofta tassande på morgonen - eller mitt i natten - och la sig hos oss för att sova eller bara gosa. Som för de flesta så är detta något som avtar med stigande ålder. Men han är fortfarande kramig, sitter gärna och lutar sig mot någon av oss när vi tittar på TV. Nu är han ju så stor också så man får stora härliga kramar tillbaka!

Dags att kolla hur det står till med värme i grill och ugn!

12 kommentarer:

 1. Vilken trevlig lördagsgodisblandning!
  Jag ler åt både incidenten på Mercadona och damen på apoteket. Vad gäller mobiler så tror jag inte det har en övre åldersgräns. Inte ens på arbetstid. Inte i Spanien.
  Fint med Tramse. Vi har ett par vildkatter som dricker vatten hos oss. Vi ställer ut ett fat och de kommer och tittar in genom grinden för att sedan göra entré när det är mörkt.
  Och visst är det fint även med äldre barn/tonåringar och även äldre som är kramgoa. Jag är lyckligt lottad och har två döttrar på 37 år och två barnbarn på 4 och 7 som alla frikostigt delar ut ljuvliga kramar. Njut och ta vara på allt fint.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man ska verkligen njuta av det fina som man har och får!

   Radera
 2. 1. Alltså russin vet jag precis var de finns på Carrefour i Benidorm;-)
  Skrattade gott åt kvinnan som WhatsAppade. Dåligt iofs om man har kunder som ska betala, men mobilanvändandet verkar gå framåt även i Spanien.

  2. Härligt att Tramse är tillbaka. Han vet nog var han får i sig godbitarna.

  3. Din gosiga trettonåring ska du vara rädd om. Det finns nämligen inte så många kvar. Min kompis Yvonnes 17-åring är ibland fortfarande gosig som din 13-åring. Helt underbart tycker jag:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, på Carrefour hittar jag bättre, Mercadona är för mig rörigare. Och sedan har de inte samma princip av produktplacering som man är van vid i Sverige.

   Jag tror att sonen kommer fortsätta vara gosig hela sitt liv, jag hoppas det i alla fall!

   Radera
 3. Ett otrevligt bemötande gör ju att man helst inte går tillbaka, om man nu har ett val vill säga. Tycker att sån där nonchalans ofta finns hos myndigheterna, tyvärr, och där är man så illa tvungen att komma tillbaka i många fall.

  Åh! Tramse... Hoppas han har jagat fruntimmer klart nu för ett tag och stannar och förnöjer er tillvaro istället.

  Idag får du nog extra stora kramar då det är Mors dag och allt. Ibland finns det väldigt stora anledningar att bejaka det svenska... I början av maj var det det spanska som gällde för mammorna här :-D

  Hoppas det grillade smakade!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nonchalansen hos myndigheter vet man ju om, samma i Sverige. Men här är det en butik som ju faktiskt inte direkt är ensam i sitt slag i Spanien, inte ens på Plaza Mayor. Såg sedan på omdömen om butiken att jag inte är direkt ensam i min upplevelse.

   Tramse var här och fick frukost och stack sedan igen. Lite som sonen, nu när jag tänker efter. Fast han jagar inte fruntimmer (än) utan direkt tillbaka till datorns värld. Den - tillsammans med platta och telefon - är jag så trött på! Alltså sonens, inte mina! :)

   Radera
  2. Just ja, Mors Dag. För att få en kram för Mors Dag så ska man ju först veta om att det är det!

   Radera
  3. Det är ju bara att hinta, eller säga rakt ut. Du kunde ju alltid ha skrivit ett mejl eller chattat? ;-)

   Radera
 4. Hjälpsamma människor, katter som adopterat en och gosiga barn -oavsett ålder - det är verkligen livets godisbitar det! :)
  Sv: Frysen ja - vi bor ju i hyres, o tydligen är det dyrt med en frys med ljus i? Verkligen? Snålheten äger våra hyresrätter tydligen ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen! Och egentligen saker som ska vara precis så. Förutom katten kanske. :)

   Vi hyr ju också, tror det är dags att ta ett litet prat med Miguel om kyl och frys här ... Särskilt som han har höjt hyran.

   Radera
 5. Där kan man verkligen snacka om kontrast. Idagens värld så existerar ofta mobilen. Tråkigt att se när många inte ens kommunicerar med varandra.
  Däremot är det härligt att er son är så öppen med känslor och gillar att kramas. Det får man ta vara på och hoppas att det består=)Idag är det en stor sol i Jerez och ingen är lyckligare än lilla jag🤗

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker det är trist när alla vid ett bord på restaurangen sitter och pillrar med sina mobiler. Men det är deras val. Jag accepterar dock inte att bli behandlad så i en butik eller annat ställe där jag är kunden. Där ska fokus ligga på mig, så enkelt är det ju.

   Ja, nu skiner solen! Och jag fick en stor kram av sonen i morse, det är ju fredag! Äntligen!

   Radera