söndag 13 maj 2018

Skyltsöndag nr 83 - Vad skyltas?

Jag kom hem från Carrefour och började plocka ur kassarna, blev lite konfundera.
- Inte köpte jag väl det, heller?! tänkte jag och plockade upp en liten förpackning.


Nej, just nä! Det var ju inte det jag köpt. Jag höll upp förpackningen för mannen min, han stod och tittade nyfiket på allt det goda jag köpt inför gårkvällens middag med småplock.
- Vad innehåller denna tror du?
- Tamponger. Eller nåt sånt ...

Nu har jag ju fuskat lite med bilden och suddat ut produktens namn för att jag vill att ni ska se förpackningen och vad den står för, inte vad det står på. Så vad var det egentligen jag hade köpt? Jo, detta:


Te. Vanligt Earl Grey, inte ens ett "kvinnote" eller liknande.

Så hur en förpackning ser ut är viktigt, den ska liksom skylta om vad den innehåller och vad produkten ska stå för. Titta bara på denna påsen som fick följa med från Mercadona för några dagar sedan:


Härliga potatischips av bra kvalitet, bara naturliga råvaror och inga konstigheter utstrålar den. Men egentligen är det bara vanliga chips, två plastpåsar som ligger i en pappåse.

Här har vi en annan typ med helt annan utstrålning:


Här skyltar man om familjepåsen, det man ger till ungarna, lite billigt, kalasigt och festligt men långt ifrån den fina festen.

Jag ska ärligt erkänna att jag går på det trots att jag inte borde göra det, jag kan ju det där. Framför allt så går jag på det när jag ska köpa en flaska vin, kan ju liksom ingenting om vin (i stort sett om det är rött eller vitt, om jag tycker det är gott eller inte) så då är det etikett och pris som bestämmer vad som får följa med hem. Jag har några säkra kort men det är alltid kul med nytt. Den här föll jag för:


Så himla läcker etikett, så där rustikt och härligt. Ser ut som att strax utanför bild står en skärbräda med ett grovt bröd att riva bitar av, den vassa kniven med slitet trähandtag ligger intill och ska användas för att karva stora bitar av osten och korven som också ligger där.

Tyvärr kommer jag nog inte köpa det vinet igen, sätter min förhoppning till detta istället:


Den flaskan ser ut att vara ett vin man ställer fram till middagen med den vita duken, kristallglasen och de vackert vikta servetterna. Den är så himla snygg!

Nu har jag ju ingen vit duk här, de ligger magasinerade precis som kristallglasen. Men det funkar nog att någon gång ställa den på bordet utan duk också.

~ ☺ ~

Detta var ytterligare ett avsnitt i genren Fritt Tolkad Skyltsöndag!

~ ☺ ~

Vill du se fler skyltningar kan du klicka på etikett Skyltsöndag här i bloggen. Glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare.

12 kommentarer:

 1. Visst har utseendet och etiketterna betydelse - mer än man tror!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant! Och den som är duktig drar nytta av det. Carrefour missade lite där ...

   Radera
 2. Hahaha!!! Jättekul att du är med i Skyltsöndagen igen:-)
  Vad gäller Earl Grey så håller jag helt med mannen din. Kartongen som är rosa (grrrr) ser ut att innehålla tamponger. Det var precis vad jag tänkte när jag såg förpackningen.

  Om ni gillar chips hemma hos er kan jag rekommendera världens godaste som tyvärr inte finns i Sverige, men väl i Spanien och det är Lays artesanas aceite oliva. Finns på Carrefour och Mercadona. Testa, du kommer inte ångra dig, jag lovar!

  I Sverige brukar vi köpa BIBar, men i Spanien blir det alltid flaskvin. Å du har helt rätt. Etiketten spelar en viss roll. Å som gammal grafisk formgivare sitter det ju i "generna". Men precis som du är jag/vi totalt nollställda vad gäller viner. De ska smaka gott, men resten struntar jag/vi i.

  Tusen tack för ett toppen bidrag till Skyltsöndag. Hoppas du vill vara med fler gånger! Stort tack för länken också:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag stod i butiken så reagerade jag inte så mycket på förpackning. Om jag minns rätt var kamomillteet i gult, mint i grönt osv. Kanske solklart när man ser dem tillsammans men så där i kassen eller som nu: varför står tampongerna i skafferiet?! Ska lägga dem i min plåtburk.

   Jag hoppas ju så klart vara med nästa vecka, har lite där bland mina utkast men de ska så klart sammanställas ...

   Radera
 3. Ja, man kan få konsumenter att tro att man köper något helt annat. Te i den rosa asken hade jag inte tänkt på. Inte alls. Jag reagerade också på dessa chips hps Mercadona. Såg och testade dem hos vänner. Chipsen BP föreslår är långt bättre. (I mitt tycke)
  Vad gäller vin så är det roligt med fina etiketter men här går vi oftast på "säkra" kort.(Kan ibland där ha otur) Men alltid roligt att även testa nya sorter.
  Kul skyltning med tankar kring produketerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som att vi får prova på de där chipsen då som ni båda gillar!

   Jag har ju också mina säkra kort men är alltför nyfiken på det andra för att låta bli. Det är alltid kul att utöka det säkra sortimentet också!

   Radera
 4. Åhå! Tack för den där första informationen. Inte så konstigt att jag inte har hittat "mitt" Earl Grey-te på Carrefour på sistone. Nu vet jag vad jag ska leta efter. (Sen låtsas bara BP att hon inte gillar rosa, det vet du väl? ;-) ).

  Din vinkunskap är bra mycket större än min. En gång när vi hade köpt vin och skulle släpa med oss allt till kanalbåten vi hade hyrt så gick en påse sönder och vinflaskorna rullade ut på den asfalterade vägen. (Dom höll - tack för det!)
  När dom rullade omkring där i solljuset utbrast jag förvånat:
  - Oj! Vi har köpt VITT vin??!!?
  Haha! Jag trodde det var rödvin :-D Måste försvara mig med att det var mörka flaskor och dunkelt ljus i affären, men ändå. Du kan i alla fall se skillnad på rött och vitt - jag är mäkta impad! :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det är rosa/cerise/skärt som gillar BP!

   Haha, vilken miss! Det jobbiga är ju när det kommer till rosé ...

   Radera
 5. Haha, det var verkligen långsökt med thé i den förpackningen. Kul grej att trolla bort texten. Viner kan jag inte heller, skulle göra som du, välja efter pris och etikett. Ha en fin vårvecka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu undrar jag ju varje dag varför tampongerna ligger i köksskåpet ...

   Radera
 6. Tänk vad reklam eller etiketten gör på en produkt. Vin köper jag nog lite dyrare flaskor så jag inte får ont i huvudet dagen efter. Ja, jag hade nog tippat på att det var servetter eller tamponger. Definitivt inte rosa Te. Tänk vad färg och design kan lura ögat. Tack för ett roligt inlägg=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmmm ... Det hänger nog snarare ihop med hur mycket man dricker, inte vad det kostar! 😁

   Det hänger väl ihop med allergier, som jag förstår det. Äldre viner har generellt lägre sulfidhalt och det är sulfiderna som ger överkänsliga huvudvärk.

   Radera