söndag 20 maj 2018

Skyltsöndag nr 84 - Bio i soffan på bion

På fredag är det premiär för nästa film i Star Wars-sagan, den efterlängtade filmen om Han Solo. Självklart ska vi gå och se filmen! Sonen tjatar om att gå på premiären och det är ju alltid lite kul och speciellt. Alltså inte tjatet utan att gå på biopremiär, så klart.

Vi brukar gå till Yelmo Cine vid köpcentrumet Plaza Mayor, det som ligger alldeles intill Ikea vid Málaga. Vi gillar det köpcentrumet, det är rätt mysigt att gå där, som en liten stad med butiker och restauranger. (Någon gång ska jag försöka ta bra foton därifrån, det är ett riktigt skyltmecka. Den här är därifrån.)

Jag gick in på hemsidan för att se när filmen visas och passade på att titta vad mer som visas, det är alltid kul att se vad som går samt vad de heter på spanska (även om jag inte kommer att se några dubbade filmer). Men så reagerade jag på något: vad i hela friden gör Ikea-loggan där? Och varför finns Ikea som ett val?
 
(Vad i hela friden är Sherlock Gnomes för film?)

Vad skyltar de om, helt enkelt? Visar de film på Ikea?

Nä, en liten sökning på nätet visar att Ikea har under maj ett samarbete med 16 Yelmo Cines-salonger.


Där har de i en salong per biograf bytt ut en sektion med vanliga biosalongssäten till fåtöljer och soffor från Ikea!


Vad roligt! Kul grepp! Verkligen ett perfekt sätt att skylta för sina varor! Det blir som att sitta hemma i soffan men på bio. Istället för hemmabio så blir det biohemma. Nu har vi ju ingen Ikea-soffa i och för sig men det lär det ju vara många andra som har och kan känna sig som hemma där i salongen.

Men tydligen är det inget nytt. I en biosalong i Ryssland gjorde de om på ett annat sätt (filmen är 55 sekunder):


Hmm... undrar om de bytte lakan emellan?


Sängupplevelsen kan jag vara utan men synd att de inte erbjuder sofforna för filmen "Solo: A Star Wars Story", den som trailern ju skyltar om. Det upplevelsen hade jag gärna velat prova!

~ ☺ ~

Detta var ytterligare ett avsnitt i genren Fritt Tolkad Skyltsöndag!

~ ☺ ~

Vill du se fler skyltningar kan du klicka på etikett Skyltsöndag här i bloggen. Glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare.

8 kommentarer:

 1. Haha! Vilken rolig idé! Smart :-)
  Fast det där med sängarna... Först betala biobiljetter och sen somna. Inte riktigt min grej. Jag somnar hellre till en film gratis i sängen hemma :-D

  PS: Jag hör nog till det fåtal som inte har sett en enda Star Wars-film...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen lite så där med sängarna. Fast jag brukar i och för sig inte somna när jag tittar på film, då ska jag vara riktigt trött.

   Som jag har förstått det så är du inte helt ensam med det. Vet att BP brukar fälla den kommentaren så fort jag säger Star Wars! :D

   Radera
 2. Hahaha! Då behöver jag inte upprepa mig då både Ama och du kom ihåg att jag inte sett en enda Star Wars film. Susjos är förresten lika grön som Ama och jag på det området;-)
  hoppas att filmren tillhör de kanske två procenten av filmerns som inte är dubbade i Spanien!
  Gillar knepet med Ikea skarpt! Riktigt roligt och fyndigt måste jag säga.
  Tusen tack för en toppen skyltning och länken. Älskar dina speciella skyltningsr skarpt-:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De brukar köra de större filmerna dubbelt, en dubbad variant (som är den mest besökta) och sedan odubbat med spansk text (minst sal, sämst tider ...). Jag hoppar hellre över filmen och väntar på att den släpps som DVD än att se den dubbat på bio.

   Tack för elogen!

   Radera
 3. Jag har sett en Star War film, men det blir nog även denna med äldsta barnbarnet. Har inte sett vilken åldersgräns det är. Så ska vi gå får det bli i den läckra VIPsalongen i Mall of Scandinavia. Lite extra bekvämlighet där och man kan beställa mat och dryck. Dock inga sängar och det är tur. Men bekvämt i övrigt.
  Kul grepp detta av IKEA och vill till att de håller sig framme.
  Hoppas ni får till ett njutbart och trelvigt biobesök med allt som hör till-
  Tack för kul skyltning! Men sängar på bio avstår jag gärna från.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar vara 11 år i Sverige, vad kul med VIP, såg något om att det fanns det på vissa ställen. Och nej, sängar känner jag inget behov av, soffan hade kunnat vara kul men misstänker att det blir rätt sunkigt med popcorn och kladd överallt.

   Radera
 4. Vilken bra marknadsföring av IKEA. Jag har gått på så kallad lyxbio i Bangkok. Man får en fåtölj som man kan fälla, en kudde och en filt och dessutom lite champagne. Tror du jag lyckats hålla mig vaken en hel film?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det är väl det som är nackdelen med bekvämligheter och gott till det! Såg någonstans där det kom mat och serverades. Jag tänkte att blir inte det störande? Meningen är väl just att fokus ska vara på filmen, inte vad man äter. Men å andra sidan var det ju inte popcorn och hela fadderullan. Fadderullan är ju dyrare än filmen!

   Radera